Óraátállítás. Elvesz az életemből egy órát ez a teljesen... (beszélgetős fórum)
Mindent meg lehet szokni.
Nemsokára visszaadja!
Már előre bosszant, hogy a rádióvezérelt óra megint xarakodni fog. Ki kéne hajítani.
Nem mondanám, hogy elvesz egy órát az életemből.Semmiképpen nem szeretnék vitát nyitni, jómagam vitatkozni. Mióta bő 40 éve elkezdték a nyári időszámítás alkalmazását nálunk, nem tudok átállni.Nem vagyok ezzel egyedül, bár bizonyára kisebbségben. Erről, illetve a káros hatásokról az elmúlt héten több cikkben több szakértő írt véleményt.
A meteorológiai modellfutások is 1 órával később érkeznek a szolgálathoz ilyenkor, mint a téli időszámítás idején. Ez az előrejelzéseknél fontos. Aztán majd jön a kommentár: nem tudták előre jelezni, milyen csúnya idő lesz. Lassan ott tartunk, hogy le se kéne a napnak menni...
De erre a nyári időszámításos hónapokban gyakran szoktál gondolni? Valamit csinálsz, és beugrik hogy "most valójában egy órával később van"? Nem piszkálódásból kérdezem, csak tényleg érdekel, azt gondolnám, hogy a legtöbb ember az átállás után pár nappal már el is felejti az egészet.
Miért? Szereted hogy korán sötét van este?
Mondjuk azt nem értem, hogy a rádióvezérelt óra mi a tökön gondolkodik 4 napot, de általában ennyi elég neki.
Téli az eredeti, mahinálás nélküli.
Ugyanakkor ébredtem ma, mint tegnap és tegnapelőtt, mert nem órára keltem. Társadalmi elvárás, hogy másképpen legyen, alkalmazkodás.
Átállítottam. Eddig az ágyam melletti éjjeliszekrényen állt, most a nagyszobában lévő szekrény polcára tettem.
Remélem mindenki elégedett.
-al.
(Hülye telefon, ugrott a képernyő és elküldte.)
Dettó, ugyanígy érzem.
Most rosszul esik az 1 órával rövidebb éjszaka, de hosszabb távon jobban érzem magam a nyári időszámításs
Az én életemből nem vesz el, keveset alszom.
Én a télit szeretem. Amúgy is az az igazi.
A nyáriban lényegéven 6-kor kelünk hétköznapokon. :(
Mert télen délután 4-kor mit csinálnak? Ülnek otthon a sötétben? Vagy akkor valaki más fizeti az áramot?
Én is ezt remélem. Meg azt is, hogy végre vége lesz az e miatti hisztinek.
Erre még így sosem gondoltam, a tél meg az ősz a kedvencem, és nincs bajom a sötéttel sem. Persze azért is, mert hálistennek olyan helyen élek ahol van közvilágítás és okés a közbiztonság sötétedés után is.
Az idő akkor is telik, ha nem tekergetjük az órát és nem számolgatjuk. Semmit nem vesz el az életedből.
A természetet nem lehet becsapni semmilyen tekerentyűvel.
Az jó, hogy végre nem kell biciklilámpa. Kesztyűt már likvidáltam.
Főleg ha süt a nap 😁
Gyerekkórházban 18 órakor takarodó volt. Behúzták a függönyt és kész. Mások még kint a strandon.
Hiánypótló vallomás! Reggel óta azon morfondíroztam, mi olyan furcsa...
Váltott műszak is "egészséges" sok éven keresztül. Van a szervezetnek cirkadián ritmusa is, amit a modern világunkban sikerül megbillenteni.
Igen. Hiába lesz tovább világos 20-21 óráig, akkor sem veszem el az időt a pihentető alvásmennyiségből. Ha 1/5-kor kelek, akkor este 8 után indulok aludni, bármilyen világos van.... Majd szabadság alatt bulika, sütikézés, bográcsozás este későig.
Nagyjából két hétig, viszont, majdnem este 20 óráig világos lesz holnaptól.
A mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, az éjszakába nyúló bulikázás és a pia, cigi. Ezek vehetnek el az életedből.
További ajánlott fórumok: