Óraállítás (beszélgetés)
Igen, azért csak kisilabizáltam, de köszi:)
A cikk így kezdődik: "Az ukrán törvényhozás kedden elfogadta az óraátállítás eltörléséről szóló törvényjavaslatot."
[link]
Az ukránok törlik el, nálunk marad, ezért lesz ugyanaz az idő nyáron.
Vagy azért mert nálunk lesz még márciusban, náluk nem és igy lesz ugyan annyi idő? Na jól belegabalyodtam:)
Akkor én is félreolvasok valamit, de mit?
Akkor nálunk és Ukrajnában is téli lesz, nem?:)
a te idézetedből kiemelve:
Ez azt jelenti, hogy jövő nyártól Ukrajnában megszűnik a nyári időszámítás
igen, mondom, ez Ukrajna
olvasd el újra, lassabban
"A javaslat szerint a jövő évtől eltörlik az óraátállítást. Idén októberben állítják át utoljára, amikor egy órával visszatekerik, 2025 márciusában pedig már nem lesz újabb átállítás, így a téli időszámítás marad az országban. Ez azt jelenti, hogy jövő nyártól Ukrajnában megszűnik a nyári időszámítás, és így ezekben a hónapokban ugyanannyi lesz az idő Kijevben, mint Budapesten."
Országonként mindenki azt választ amit akar?
Az év egyik felében. A másikban meg mindig sötét van. Tehát nincs olyan, hogy sosem megy le. :-)
Végülis most éppen pl. Antarktisz ilyen, igaz, kicsit nehézkes az odajutás. Meg az a baj, hogy aztán az év másik felében meg egyáltalán nem kel fel a nap. 😅
Alaszka, Grönland, Oroszország stb. sokáig világos van-fehér éjszakák. Ja, csak ott meg sokat kell fűteni.
nincs olyan
akkor is a természet része maradsz, ha nem állítgatjuk az órát, sőt
Csak sokáig világos legyen...van olyan rész a Földön, ahol nem megy le a Nap, lehet alternatíva mint lakóhely. Én szeretek a természet részeként élni, nem szembemenni mindennel.
Nekem mindegy, hogy téli vagy nyári, de fölösleges állítgatni. Sehogyan sem "nyerünk" egy órát, csak tologatjuk ide-oda.
Nekem nem tűnik ez akkora prioritásnak a világ vezetői részéről, legalábbis minden átállításkor előjön a téma, aztán eltűnik. Mindegy, melyik lesz, úgysem lesz mindenki elégedett. Eleve a szélén vagyunk az időzónának, Romániával kellene egy zónában lennünk, de akkor még távolabb kerülnénk Nyugat-Európától.
"Magyarországon a felmérések azt bizonyítják, hogy a lakosság közel kétharmada a nyári időszámítást szeretné, mert ebben az esetben tovább lenne világos a téli hónapokban – ez az arány egyébként illeszkedik az európai kutatásokhoz is. A kormány ennek alapján már jelezte korábban, hogy a nyári időszámítást támogatná."
[link]
"Magyarország a nyári időszámítást választotta állandó időzónaként."
[link]
Már csak 6 percet téved a rádióvezérelt, nemsokára jó lesz 😀
Elvileg jövőre törlik, marad a téli. Elvileg...
Úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy. Amikor már nyugdíjas leszel, neked is mindegy lesz. Inkább azon morfondirozunk, hogy nem tudunk aludni.
Ha össze kell hangolni, akkor a fene megette az egészet. Sosem lesz egyetértés.