.....Operabál.... (beszélgetés)
Igen KEA, kb. fél év óta így érzem a "tehénnel" kapcsolatban. Pedig nem volt ez rám jellemző :(
Az 1 %-ban is tökéletesen igazad van, csak olvasni kell a közzé tett összegeket, hogy míly kevesek...
Ez egy picit kezd a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" történethez.
Ha tényleg érdekel, hívd fel a szervezőket és kérdezd meg, hogy melyik alapítványnak és mennyit fizetnek.
Amit feszegetsz, az egyébként érdekes. Sokszor olvasom itt is, hogy aki megtehetné az nem adakozik, bezzeg akinek egyébként is alig van. Ehhez képest meg lehet nézni, hogy az adóból szabadon adományozható 1%-ok milyen kis arányban mennek alapítványokhoz, mert az adózók lusták ahhoz, hogy utána járjanak, hogyan kell csinálni. Landol szépen az államkasszában. Pedig az még pénzbe sem kerülne, csak egy kis odafigyelés.
Igen:) Ne vegyél. Legyél szolidáris és ne a bálra költsd el azt az összeget, hanem fizesd be egy gyerek étkeztetési alapítványba,vagy egy autista stb. alapítványnak add!
Gondoljátok,hogy a befolyt bevétel valamelyik alapítványba megy?
Ne viccelj már. Egy ún. "társadalmi eseményt" hogy tartanának már titokban?
Azt mégsem tarthatják titokban, hogy mennyibe kerülnek a jegyek, mert akkor ki venné meg?
Attól nem lesz jobb a tönk szélén állóknak, hogy mások báloznak. Vagy ha nekem nincs pénzem Jaguárra, akkor mások se vegyenek?
Ez a szinvonalas fényűző, pazar rendezvény a milliárdosok bálja azért tartják meg minden évben, hogy lássák az egyszerű mezei állampolgárok,nálunk is megy a flanc. Kiváncsi lennék arra vajon ezt a pénzt vajon melyik jótékonysági intézménynek adják?
Az utcán ilyen alkalomkor kint kinálták a zsiros kenyeret valamelyik szervezet szokta szervezni.
Tudtunkra adják a felső tizezer milyen sokféle méregdrága ruhában mutogatják magukat. Eddig mindig meghivtak valami hires személyt, most nem nagyon beszéltek róla részletesen csak keveset.
Ebből is látszik sokan még nagy gondot jelent a ruhát, cipőt, meg az élelmiszert megvásárolni, de fő,hogy a gazdagoknak legyen. Üdv.Ágnes
Ha majd "annyira leszel halandó mint ők",akkor bejuthatsz:)))
Engem már az elkeserít,hogy az éves színházbérletemet nem tudtam idénre megvenni,mert a párom elveszítette a munkáját és minden fillére szükség van. Majd a szoc.segélyből összekuporgatjuk és valamelyik évben" mi is ott parádézunk. Bele sem gondolnak,hogy több ezer ember hogyan és miből él!!
Igen rendeznek.
Én arra értettem, hogy nyílvánosan bejelentik mennyi a legolcsóbb jegy és bemutatják X, Y, Z hány százezer forintos ruhában fog ott parádézni.
Az átlagemberek a tönk szélén vannak, mi szükség erre? Rendezzenek Operabált, de a részleteket tartsák meg maguknak.
Nem rég volt a Hírekbe, hogy a legolcsobb jegy 75000 forintba került. A legdrágább meg 300000 forint volt. A páholyok mind megteltek.
Minden Celeb mutogatja a ruháit és az ékszereit persze itt a nőkre gondoltam.
Szombat estétől vasárnap reggel ötig tarott.
Még takarották a termet amikor a rászoruló gyerekek megérkeztek a terembe. Egésznapos kis műsorokat adtak a rászoruló gyereknek.
Miért csinálták ezt?
Most mivel segítettek a gyerekeken?
Ja a végén kaptak mézes kalácsot.
Nem,nem tévedsz!
Dühít,hogy amíg mások lecsúsztak - a középréteg is- addig látom,hogy mások megtehetik és szemrebbenés nélkül elmennek és "jól érzik" magukat.
Nem mintha én az operabálba kívánkoznék! De hát gazdasági válság van, nem? Vagy csak nekünk?
az első Operabál még mondható polgárpukkasztásnak,
de ez a sokadik, már aligha
ilyen bálokat mindig is fognak rendezni,
ahogy itt már mondták, gazdagok mindig voltak, vannak és lesznek,
és ahhoz, hogy eljöjjön és odaadja a pénzét sok ember, hát hírességekkel kell telenyomni :D
arra, hogy XY elment a nejével, a kutya nem fog elmenni, arra sem, hogy ZQ-nak a lánya itt elsőbálos,
de arra igen, hogy eljön ez meg ez a színész, stb :)
Szerintem már nem csak a gazdagok járnak az operabálba.
Ha megnézzük az összefoglalót mit látunk CELEBEKET.. aki kaptak egy pillanatnyi figyelmet!
Erre ki kíváncsi... különben nem érdekel az -e féle puccosság!
Katinka:))
Gondolatolvasó vagy:))) ebben a sorrendben, pontosan!!
milyen értelemben?
az, hogy egyáltalán megrendezték?
arról, hogy kik voltak ott?
arról, hogy ebben a válságos időben mégis vannak ilyen rendezvények?