Olyannal szeretnék beszélni, aki már volt ápolási segélyen (beszélgetés)
1.Szerintem meg nem kötelezhetnek arra, hogy a heti 7 napon, napi 24 órában testközelben, az ápolt mellett töltsön valaki. Egyébként az hol van leírva, hogy x órát fizikailag is mellettük legyél. Ez nem egy munkaszerződés, nem munkaviszony. Ez egy speciális "jogviszony" Napi 4 óra munkát pedig vállalhatsz hivatalosan is az ápolási díj mellett , csak jelezni, igazolni kell a hivatalnak.
2.Én úgy tudom, hogy a környezet tanulmány során az ápoltat meg kérdezik, hogy elégedett-e az ápolója munkájával. Arra is rákérdeznek, hogy miből áll az ápoló ápolási tevékenysége. Az ápolt környezete is sokat elárul az ápolási tevékenységről.
Azért ezzel vannak fenntartásaim, mert pld. az ápoló kapja azt a max.20- 50 ezer forint közötti összeget, ebből próbál megélni( saját emberi igényekre gondolok) és mellette ebből próbáljon patyolat tiszta környezetet biztosítani, a gyógyszereket, élelmiszert biztosítani stb. stb..... közben pedig az ápoltnak vagy van jövedelme, vagy nincs... ha van akkor sem rendelkezhet az ápoló ezzen összeg felett, tehát kérdem én hol vannak ezek a szabályok lefektetve? Mennyi időt vagyok köteles az ápolt mellett tölteni? Mi is az elvárás velem szemben? Hozzánk is most fognak jönni ...lassan letelt a két év... remélem előtte értesítenek...
Ne idegesítsd Magad a tesód miatt...egyszer ő is megöregszik,és azt fogja vissza kapni,amit ő adott!
Tudom milyen ápolni 2 embert,én ápoltam nagyimat,öcsém meg a nagypapánkat. Most meg anyóséknak intézek mindent(gyógyszerek,bolt,csekkek,stb.)
Egy tányér levest se adott mikor még beszéltünk is!
Nagyon nem kívánom senkinek hogy két beteg embert ápoljon még egyett sem!Nagyon nehéz és egyálltalán nem segít az ápolásba!Hetente 5 percre át jőn mert nem többre még le se ül!És ő jelentget engem fel megérteném ha csavarognák nem érdekelne hogy esznek e vagy se!
Mondhatom,"rendes" tesód van!
Nekem a párom volt az apjával 2 évig ápolásin,az elején jöttek ellenőrizni,hogy milyen állapotban van az öreg,utána többet nem jöttek.Párom nem dolgozott mellette,anyós kipótolta a "fizetést".
Járásnál kell bejelenteni,hogy dolgozol.
Az,hogy gondoskodsz róla,ne nekem bizonygasd hanem az ellenőrnek bizonyítsd!
Nincs kizárva,hogy fülest kaptak,de ha már ápolásin vagy legalább azt a csekély szabályt tartsd be!
Ha meg hazudnia kell apukádnak legalább ha ilyen van,ügyintézést,csekkek fizetését mondja szegénykém.
Akkor nem a gyámügytől jöttek,ahogy eőször írtad!
Ez a szokásos ellenőrzés volt,ahol ellenőrzik,hogy tényleg jogos-e az ellátásod!
Eleve be kellett volna jelentened,hogy napi 2 órát dolgozol.
2 évente tényleg van ellenőrzés,és jobb ha otthontalál!!
A gyámügyesek viszont csak akkor mennek,ha gondnokság alatt áll az ápolt.
Gyámügytől????
Gondnokság alatt áll Édesanyád?
További ajánlott fórumok:
- Megkésett beszéd - ha későn kezd beszélni a gyerek
- Nem akar beszélni....
- Miért kínos az embereknek érzelmekről beszélni?
- Van itt, aki külföldön dolgozik, olyannal szeretnék beszélni?
- Aki emelt díjas ápolási segélyen van, az is elmehet dolgozni mellette 2-4 órába?
- Táppénzt kell jelenteni annak, aki ápolási segélyen van?