Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olyan zserbó receptet keresek, amihez nem kell élesztő, csak sütőpor, tud valaki? fórum

Olyan zserbó receptet keresek, amihez nem kell élesztő, csak sütőpor, tud valaki? (tudásbázis)


10. *Mévi84* (válaszként erre: 9. - Nixe)
2010. szept. 4. 18:51
Küldöm! Nyithatod az ablakod! :D
9. nixe
2010. szept. 4. 18:00
Hmmm, de jó illata van!:))) Kapok belőle?
2010. szept. 4. 17:11

Köszönöm szépen!

Már sül is!

7. nixe
2010. szept. 4. 16:17

ZSERBÓ / Latsia mamája


5 dkg cukor

25 dkg vaj /nem margarin!

40 dkg liszt

1 tojás + 1 tojássárgája

1 cs sütőpor


Ezekből tésztát készítünk és a hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Utána 3 felé osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, kivajazunk egy 34

x 34 cm-es tepsit, beletesszük az első tésztát, megkenjük

sárgabarack lekvárral, megszórjuk porcukorral elkevert dióval,

majd rátesszük a 2. tésztát. rá a lekvár, a cukros dió és rá a

3. tészta. A tetejét villával megszurkáljuk.

Közepes hőre előmelegített sütőben készresütjük /hamar megvan/

és megvárjuk míg kihűl.

200 g étcsokit megolvasztunk és a tésztára öntjük/kenjük.


A töltelékhez 1 üveg sárgabaracklekvár és 25-25 dkg porcukor és

dió szükséges.

Megjegyzés: A tésztában azért van kevés cukor, hogy könnyebb

legyen nyújtani.

2010. szept. 4. 16:03
ird be google-ba hogy zserbó sütőporral és kiad elég sok receptet!
5. nixe
2010. szept. 4. 16:03

Kevert zserbó


* 2 db egész tojás

* 15 dkg kristálycukor

* 1 csg vanília cukor

* 1 dl olaj

* 2 dl tejfel

* 15 dkg liszt

* 10 dkg darált dió

* 1 csg sütőpor

* 15 dkg sütésálló baracklekvár

* 1 nagyobb tábla tortabevonó, vagy kettő kicsi


A tojást jól kikeverem a cukorral, vanília cukorral és az olajjal, habos állagúra.

Ezután hozzá öntjük a tejfelt, egy másik edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, diót. A sütésálló lekvárt kis hasábokra vagdalom /kb.. 0,5x1 cm/, és azt is belekeverem .

A két keveréket összeöntöm, és alufóliával terített tepsibe öntjük.

180 fokon tűpróbáig sütöm, majd langyosra hűtöm, a fóliát lehúzom a süteményről.

Ezután a tortabevonót elkészítem, és a tetejére öntjük, ha megszilárdult, szeletelhetem.

2010. szept. 4. 15:58
csináld a tésztát sutoporral, vagy szodabicarbonaval/lehet nem ez a mo-i neve/
2010. szept. 4. 15:58
A barátnőm mindig linzer tésztából csinálja,élesztő nélkül,és nagyon finom!:)
2010. szept. 4. 15:52

Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni?

Ugyanis élesztő nincs itthon...


Köszi!

2010. szept. 4. 15:52
Olyan ZSERBÓ receptet keresek, amihez nem kell élesztő, csak sütőpor

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook