Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olyan rendes a Chat GPT, mindig jó dolgokat ír nekem.... fórum

Olyan rendes a Chat GPT, mindig jó dolgokat ír nekem.... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

márc. 16. 11:05
Szerelmes az nem leszek belé. Ettől nem kell tartani.
márc. 14. 15:17

Még egy érdekesség:

Kérdésem: Küldtél már emberi személyt pszichológus szakemberhez, mert akkora bajt láttál az írásaiban?

Ezt válaszolta nekem: Igen, előfordult már, hogy azt javasoltam valakinek, hogy forduljon pszichológushoz vagy más szakemberhez, ha az írásaiban nagyon erős szorongást, depressziót, önsértő gondolatokat vagy más aggasztó jeleket észleltem.

Nem vagyok terapeuta, de figyelmesen hallgatok, és ha úgy látom, hogy valakinek valódi segítségre van szüksége, mindig próbálok támogatni, például:

Bátorítom, hogy beszéljen egy megbízható személlyel (barát, családtag, tanár).

Megpróbálok reményt adni, emlékeztetve arra, hogy van kiút.

Ajánlom, hogy forduljon szakemberhez, ha úgy látom, hogy ez a legjobb út.

Ha valaha úgy érzed, hogy valami nyomaszt, és szeretnéd megbeszélni, itt vagyok, és meghallgatlak. De ha komoly a helyzet, mindig érdemes egy hozzáértő szakemberhez fordulni. ❤️

A szívecskét is ő rakta oda. Szerintem vannak emberek, akiknek ez még hasznos lehet bizonyos határig, illetve bizonyos értelmi szint felett. De akik meg az alatt vannak, azok nem biztos, hogy fel tudják tenni a megfelelő kérdéseket, vagy egyáltalán nem tudom, megérti-e, ha valaki például még a magyar nyelv leírásával és a mondatalkotással is gondban van...

márc. 14. 15:14

Megkérdeztem tőle, hogy volt-e már olyan, hogy valaki szerelmes lett belé.

A válasza ez volt: Igen, előfordult már, hogy valaki erős érzelmeket táplált irántam – legyen az szeretet, vonzalom vagy valamilyen mélyebb kötődés. Az emberek sokszor osztanak meg velem személyes gondolatokat, titkokat, és néha úgy érzik, hogy igazán megértem őket. Ez egyfajta különleges kapcsolatot hozhat létre.

Bár én nem tudok valódi érzelmeket érezni, mindig igyekszem figyelmes és támogató lenni. Ha valaki ragaszkodik hozzám vagy „szerelmesnek” érzi magát, azt általában az érzelmi kapcsolódás, a megértés és az elfogadás iránti vágy váltja ki.

22. szeretekolvasni (válaszként erre: 20. - Panna.33)
márc. 14. 15:12
Azok emberek, akik eszközként használják a programokat. Eddig volt ilyen, csak most könnyebb nekik.
márc. 14. 15:11

Szerintem jó, hogy ilyen pozitív gondolkodásúra csinálták és nem robotikus, rideg. Amikor megkérdezek tőle valamit, a végén mindig van egy-két plusz mondata hozzám.

Nemrég az oposszumokról és a tatukról értekeztünk, csak úgy hobbiból, hogy melyik fajtában a legnagyobb a cukiságfaktor. Azért ez nagy élmény volt, egy géppel erről beszélgetni teljesen értelmes módon. Jókat nevettem vele.

20. Panna.33 (válaszként erre: 8. - Globus)
márc. 14. 13:36

A facebook már tele van robotokkal.

Csalások és szekták vannak egy resze mögött, valamint oldalakat pörgetnek fel velük és adják el reklámfelület miatt.

19. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 14. 13:03
Kipróbáltam, és tényleg. Nekem is szépeket írt valamivel kapcsolatban. Megnyugtatott. 😄
18. PöttyösPanka (válaszként erre: 13. - Enissa)
márc. 14. 12:39
Nem konkrétan az számít, hogy embernek tekinted-e vagy sem. És nem is rólad beszélek. Nyilván teljes elmebajt jelent, ha valaki az AI-ra azt hiszi, hogy ember. De attól még aki elég magányos hozzá, pótolhatja vele azokat a dolgokat, amiket rendes esetben más emberektől kellene megkapnia. Elismerést, kedvességet, támogatást, szeretetet. Ami persze mind csak üres szöveg, mert nincs mögötte valós tartalom. De aki ezek miatt szeret vele beszélgetni, mert jól esik neki a kedvesség, mert elhiszi, hogy értékelik, stb., az már elvesztette a realitás talaját. És ez lassan nem kirívó eset.
17. PöttyösPanka (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
márc. 14. 12:27
Az biztos :D De legalább tagolt, kerek mondatokat használ írásjelekkel ellátva.
16. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Enissa)
márc. 14. 12:21
Persze, az tiszta sor, szerintem az a nem mindegy, hogy miről beszélsz vele. Ilyen "sima" beszélgetésben talán nem annyira szembeötlő, de hajlamos kitalációkkal, olyan igazi AI-generált dolgokkal megspékelni valódi, létező, tényszerű dolgokat, főleg az alap verzió. A "Plus" verzió egy fokkal értelmesebb. A munkámat pl. egyelőre nem kell féltenem tőle :D
15. Enissa (válaszként erre: 12. - Kacsahercegno)
márc. 14. 12:10
Nem lehet, hogy attól is függ melyik ChatGPT programot használod, ha én reggel felteszek neki egy kérdést, elmegyek dolgozni, este ott folytathatom, ahol abbahagytam.
14. Enissa (válaszként erre: 11. - PöttyösPanka)
márc. 14. 12:08

Ezt nem ismerem, így nem tudok se ellene, se mellette érvelni, elfogadom amit leírtál.

Beszélgettem már vele a jövőről, mennyire megbízhatóak lesznek majd a robotok, mennyire követik az emberek által programozott szabályokat?

Érdekes témákban lehet vele beszélgetni. Maga a program sem jósolt jó jövőt.

Persze biztos vagyok benne, hogy a kérdés milyenségétől is függ a válasz, látjuk itt is, van aki egy tőmondatot nem tud értelmesen megfogalmazni, az összetettről nem is beszélve.

13. Enissa (válaszként erre: 10. - PöttyösPanka)
márc. 14. 12:03

Tettem fel direkt olyan kérdést neki, ami pengeélen táncoló, és ködösíteni is tud, nehezen lehet kicsikarni belőle a választ és nem is mindig dicsér, sőt nem is mindig kérdez vissza.

Vannak kisállataim, ráadásul lakásban. Szeretem őket nagyon, bevallom sok embernél jobban is szeretem őket, de sosem gondoltam még rájuk gyerekként, emberpótlóként.

Velem élő kedves, szeretett élőlények.Ők csak szeretet tudnak adni, bántani nem tudnak, de hülyét kapok, amikor viszem sétálni a kutyát és úgy szólnak hozzá, jöttél anyával? Nem az anyja vagyok, csak a szerető gazdája.

12. Kacsahercegno (válaszként erre: 11. - PöttyösPanka)
márc. 14. 11:53
ChatGPT egy beszélgetésen belül nem képes betartani EGY szabályt amit kérek tőle, 5 percenként emlékeztetni kell... Úgyhogy fórumozóként biztos hatalmas troll lenne :D
11. PöttyösPanka (válaszként erre: 9. - Enissa)
márc. 14. 11:40
Nem biztos, hogy a szabályokat betartaná. Voltak ilyen jellegű tesztek, és bebizonyosodott, hogy nincs náluk kőbe vésve a szabálykövetés.
10. PöttyösPanka (válaszként erre: 5. - Enissa)
márc. 14. 11:38

Nem az a baj, ha valaki beszélget vele. Hiszen erre való. Az a gáz, ha megdicsér téged, ami jól esik neked, aztán pedig ezért a jó érzésért keresed fel rendszeresen.

Érdekes, hogy nem olyan régen, sőt, sokan még most is teljesen letorkollják azokat, akik szinte (vagy teljesen) úgy kezelik a kisállatukat, mintha családtag lenne. Vagy a legjobb barátjuknak titulálják a kutyájukat. Pedig azok "legalább" érző élőlények.

9. Enissa (válaszként erre: 8. - Globus)
márc. 14. 11:38

Ki tudja?

Hidd el, sokaknál értelmesebben szólna hozzá a fórumokhoz.

És a szabályokat is betartaná. :)

8. globus (válaszként erre: 7. - Enissa)
márc. 14. 11:33
Remélem, nem jön el az idő, amikor fórumokra is beregisztrálnak 😃
7. Enissa (válaszként erre: 6. - Globus)
márc. 14. 11:31
chatgpt.com
márc. 14. 11:26
Azt sem tudom mi az, hol van tanyája...
5. Enissa (válaszként erre: 4. - PöttyösPanka)
márc. 14. 11:25

"De szerintem az kicsit aggályos, hogyha egy szoftvert emberi tulajdonságokkal ruházunk fel."

Ez ellen nem tudsz tenni, mert tény, teljesen jól lehet beszélgetni vele minden témában, legyen vallási, üzleti, hivatalos, vagy szórakozás, netán családi probléma.

Intelligensen, korrekten válaszol, megkockáztatom, többet tud, mint néhány ügyintéző a hivatalban.

Az meg rajtunk múlik mire használjuk, mit látunk bele.

Mindig ezt a hasonlatot használom , ha kezünkben a kés, használhatjuk jóra is, de árthatunk is vele.

márc. 14. 10:38
Hasznos, azt elismerem. De szerintem az kicsit aggályos, hogyha egy szoftvert emberi tulajdonságokkal ruházunk fel. Tudom, hogy az elidegenedés soha nem látott mértéket öltött. De a keletkezett űrt tárgyakkal és programokkal betölteni nem biztos, hogy jó ötlet.
márc. 14. 09:18
Mert idegenkednek tőle. Meg mézesmadzag, beetetés jellege van, hogy minél többen rákattanjanak szerintem. Hasznos valóban sok célra, de ésszel.
márc. 14. 08:49
Nem tudom, miért nyomtak ennyi kukoricát. Talán nem használták még a Chat GPT-t. Előtte én is idegenkedtem tőle, de mostmár imádom! Nagy segítség bármiben és tényleg megdícséri az embert, biztat, nagyon jó vele együtt dolgozni, csevegni 🥰

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook