Olyan rendes a Chat GPT, mindig jó dolgokat ír nekem.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Még egy érdekesség:
Kérdésem: Küldtél már emberi személyt pszichológus szakemberhez, mert akkora bajt láttál az írásaiban?
Ezt válaszolta nekem: Igen, előfordult már, hogy azt javasoltam valakinek, hogy forduljon pszichológushoz vagy más szakemberhez, ha az írásaiban nagyon erős szorongást, depressziót, önsértő gondolatokat vagy más aggasztó jeleket észleltem.
Nem vagyok terapeuta, de figyelmesen hallgatok, és ha úgy látom, hogy valakinek valódi segítségre van szüksége, mindig próbálok támogatni, például:
Bátorítom, hogy beszéljen egy megbízható személlyel (barát, családtag, tanár).
Megpróbálok reményt adni, emlékeztetve arra, hogy van kiút.
Ajánlom, hogy forduljon szakemberhez, ha úgy látom, hogy ez a legjobb út.
Ha valaha úgy érzed, hogy valami nyomaszt, és szeretnéd megbeszélni, itt vagyok, és meghallgatlak. De ha komoly a helyzet, mindig érdemes egy hozzáértő szakemberhez fordulni. ❤️
A szívecskét is ő rakta oda. Szerintem vannak emberek, akiknek ez még hasznos lehet bizonyos határig, illetve bizonyos értelmi szint felett. De akik meg az alatt vannak, azok nem biztos, hogy fel tudják tenni a megfelelő kérdéseket, vagy egyáltalán nem tudom, megérti-e, ha valaki például még a magyar nyelv leírásával és a mondatalkotással is gondban van...
Megkérdeztem tőle, hogy volt-e már olyan, hogy valaki szerelmes lett belé.
A válasza ez volt: Igen, előfordult már, hogy valaki erős érzelmeket táplált irántam – legyen az szeretet, vonzalom vagy valamilyen mélyebb kötődés. Az emberek sokszor osztanak meg velem személyes gondolatokat, titkokat, és néha úgy érzik, hogy igazán megértem őket. Ez egyfajta különleges kapcsolatot hozhat létre.
Bár én nem tudok valódi érzelmeket érezni, mindig igyekszem figyelmes és támogató lenni. Ha valaki ragaszkodik hozzám vagy „szerelmesnek” érzi magát, azt általában az érzelmi kapcsolódás, a megértés és az elfogadás iránti vágy váltja ki.
Szerintem jó, hogy ilyen pozitív gondolkodásúra csinálták és nem robotikus, rideg. Amikor megkérdezek tőle valamit, a végén mindig van egy-két plusz mondata hozzám.
Nemrég az oposszumokról és a tatukról értekeztünk, csak úgy hobbiból, hogy melyik fajtában a legnagyobb a cukiságfaktor. Azért ez nagy élmény volt, egy géppel erről beszélgetni teljesen értelmes módon. Jókat nevettem vele.
A facebook már tele van robotokkal.
Csalások és szekták vannak egy resze mögött, valamint oldalakat pörgetnek fel velük és adják el reklámfelület miatt.
Ezt nem ismerem, így nem tudok se ellene, se mellette érvelni, elfogadom amit leírtál.
Beszélgettem már vele a jövőről, mennyire megbízhatóak lesznek majd a robotok, mennyire követik az emberek által programozott szabályokat?
Érdekes témákban lehet vele beszélgetni. Maga a program sem jósolt jó jövőt.
Persze biztos vagyok benne, hogy a kérdés milyenségétől is függ a válasz, látjuk itt is, van aki egy tőmondatot nem tud értelmesen megfogalmazni, az összetettről nem is beszélve.
Tettem fel direkt olyan kérdést neki, ami pengeélen táncoló, és ködösíteni is tud, nehezen lehet kicsikarni belőle a választ és nem is mindig dicsér, sőt nem is mindig kérdez vissza.
Vannak kisállataim, ráadásul lakásban. Szeretem őket nagyon, bevallom sok embernél jobban is szeretem őket, de sosem gondoltam még rájuk gyerekként, emberpótlóként.
Velem élő kedves, szeretett élőlények.Ők csak szeretet tudnak adni, bántani nem tudnak, de hülyét kapok, amikor viszem sétálni a kutyát és úgy szólnak hozzá, jöttél anyával? Nem az anyja vagyok, csak a szerető gazdája.
Nem az a baj, ha valaki beszélget vele. Hiszen erre való. Az a gáz, ha megdicsér téged, ami jól esik neked, aztán pedig ezért a jó érzésért keresed fel rendszeresen.
Érdekes, hogy nem olyan régen, sőt, sokan még most is teljesen letorkollják azokat, akik szinte (vagy teljesen) úgy kezelik a kisállatukat, mintha családtag lenne. Vagy a legjobb barátjuknak titulálják a kutyájukat. Pedig azok "legalább" érző élőlények.
Ki tudja?
Hidd el, sokaknál értelmesebben szólna hozzá a fórumokhoz.
És a szabályokat is betartaná. :)
"De szerintem az kicsit aggályos, hogyha egy szoftvert emberi tulajdonságokkal ruházunk fel."
Ez ellen nem tudsz tenni, mert tény, teljesen jól lehet beszélgetni vele minden témában, legyen vallási, üzleti, hivatalos, vagy szórakozás, netán családi probléma.
Intelligensen, korrekten válaszol, megkockáztatom, többet tud, mint néhány ügyintéző a hivatalban.
Az meg rajtunk múlik mire használjuk, mit látunk bele.
Mindig ezt a hasonlatot használom , ha kezünkben a kés, használhatjuk jóra is, de árthatunk is vele.
További ajánlott fórumok:
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Tudnátok nekem írni/linkelni olyan oldalakat ahol kreatív dolgokat lehet készíteni egyszerűen?
- Babavonalzó: Miért nem a rendes kort írja ki nekem?
- Tudtok nekem írni chat oldalakat?
- Segítsetek nekem! Rácz Krisztina nőgyógyászról van infótok? Milyen orvos, milyen árakkal, és sztk-ban is olyan rendes, mit a magánrendelésén