Oltás ellenére bárányhimlő? (tudásbázis)
Akkor személyemben már találtál is egyet!
6 éves koromban kaptam bárányhimlö elleni "védöoltást", majd nemsokára bárányhimlös lettem, annak szövödményeképp pedig tüdö- & jobboldali vesegyulladás lépett fel. Megfontolandó, hogy a sok lötty, amit "védöoltás" cimen a gyerekekbe pumpálnak, mely esetben használ vagy árt - vagy csak a gyógyszeripar profitál belöle?!...
A tesómék beoltatták az ovis ikreiket.
...és a lányok az oltás ellenére símán elkapták mind a ketten, csak nem egyszerre, hanem amikor az egyik meggyógyult, akkor kezdte a másik... szabályos bárányhimlő volt, nem kiütés.
Nálunk volt hasonló,testszerte kiütés.A kisfiamnak nagyon viszketett(napallergiás kenőcsöt kapott)
Általában láza is volt és torokgyuladása.Ez többször előfordult 3-4 szer, és egyre enyhébben.most majd egy fél éve már nem volt neki.Azt mondták a dokik hogy vírusos eredetű, nem mondták hogy himlő csak hogy lehet.Úgy
emlékszem akkor még nem volt beoltva a bárányhimlő
ellen.
Mi beoltattuk, eddig még nem lett bárányhimlős.Pedig most volt egy kisebb járvány.
Azt mondta a dokink, hogy elkaphatja így is, de nem lesz olyan súlyos és az oltás a szövődményektől véd leginkább(mert azok nagyon veszélyesek is lehetnek).
Azért kíváncsi vagyok a véleményekre!
2 napja a kislányomon piros, pattanásnál nagyobb,tetején pici fehér "kitüremkedés" kiütés féle jelent meg.Elszórtan,testszerte.Az orvos szerint,mivel oltva vagyunk elképzelhető,hogy ilyen atipusos formában zajlik a betegség.Nem zárta ki,hogy himlő.Egyéb tünet nincs.
Járt hasonloképpen valaki?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg kötelező már a bárányhimlő elleni oltás?
- MMR és bárányhimlő elleni oltás felnőttkorban
- Akik már beadattátok a bárányhimlő elleni oltást, mik a tapasztalaitok?
- Tudtátok? Bárányhímlő ellen újraoltás szükséges!
- Kullancs elleni és bárányhimlő elleni oltás
- Hogyan zajlott a bárányhimlő azoknál, akik egy oltást kaptak ellene, de ismétlőt nem?