Olasz kávéfagyi recept
Az Olasz kávéfagyi hozzávalói:4 tojássárga
4 ek kristálycukor
2,5 dl presszókávé (4 ek cukorral édesítve)
2,5 dl tej
1 dl tejszín
1 vaníliarúd
Az Olasz kávéfagyi elkészítési módja:
A tejet 10 percig főzzük a vaníliával. A tojássárgákat a 4 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét és a forró tejet. A krémet vízfürdő felett 15 percig főzzük. Langyosan belekeverjük a habbá vert tejszínt. Fagyasztóban 3-4 óra alatt kész. Időnként kivesszük és átkeverjük az állaga miatt.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2009. júl. 17. 15:57
Az olasz kávéfagyi elkészítési módja és hozzávalói.