Okozhat valami problémát a sok joghurt, tejtermék evés? (tudásbázis)
Évezredek óta fogyasszák a tejet.
Maradjunk a közép úton.A szervezeted
jelez.
Tejtermékekről:
szeparc.hu/amit-a-tejrol-tudni-kell/a-tej-k-ros-az-eg-szs-gre
Minden tejtermék rossz az embernek? savasitanak,
rohadnak az emberi gyomorban a tej pl erős nyákképző amit mézzel lehet leginkább eltávolitani.Anyatejen kivül semmi nem jó.
Melyik az az állat amelyik a másik tejét issza?
Csak az ember!Reklámozzák hogy sok Calcium miatt igyák de ez a Calcium nem tud beépülni mert szervetlen kötésű.Csak lerakódik.
Tehát ne egyetek igyatok semilyen tejféleséget!
Dehogynem! Imádom a Parenyicát, bár ezek a szlovák(?) kis gombócok már csak árnyékai a régi magyar Parenyicának.
A rakott karfiol tetejére is szoktam reszelt Trappista sajtot szórni, csak előtte beteszem a mélyhűtőbe, hogy ne a körmömet reszeljem le a gumi-állagú sajt helyett.
Évente egyszer, kétszer sütök sajtos sós pogácsát, vagy rudacskákat - egy kiló fehér finomlisztből! Isteni! Max. két nap alatt elfogy.
Viszont soha nem készítek rántott sajtot, nem eszek sajtos-tejfölös lángost, mert ugyan nagyon finom, de utána mintha kő lenne a gyomromban...
A spenótot, zöldborsó főzeléket, stb... én is tejjel főzöm, sőt időnként szoktam koffeinmentes tejeskávét is inni, tejberizst is enni, madártejet is főzni.
Módjával és időnként bármit megehetünk.
Ebben a pillanatban határoztam el, hogy írok egy saját cikket a hoxára (nem esik nehezemre, mert újságíró az egyik szakmám, csak győzzétek kivárni, mert rengeteg más dolgom van mostanában), amiben majd elmagyarázom azokat a dolgokat, amiket az egyik, másik kérdésre válaszolgatva leírtam.
Mindjárt 52 évesen, rengeteg tapasztalattal én már összefüggéseiben látom a dolgokat.
Nem az "észt osztom", amikor megosztom Veletek az eddig megszerzett tudásomat, tapasztalataimat, hanem őszintén szeretnék Nektek segíteni.
Dehogynem! Imádom a Parenyicát, bár ezek a szlovák(?) kis gombócok már csak árnyékai a régi magyar Parenyicának.
A rakott karfiol tetejére is szoktam reszelt Trappista sajtot szórni, csak előtte beteszem a mélyhűtőbe, hogy ne a körmömet reszeljem le a gumi-állagú sajt helyett.
Évente egyszer, kétszer sütök sajtos sós pogácsát, vagy rudacskákat - egy kiló fehér finomlisztből! Isteni! Max. két nap alatt elfogy.
Viszont soha nem készítek rántott sajtot, nem eszek sajtos-tejfölös lángost, mert ugyan nagyon finom, de utána mintha kő lenne a gyomromban...
A spenótot, zöldborsó főzeléket, stb... én is tejjel főzöm, sőt időnként szoktam koffeinmentes tejeskávét is inni, tejberizst is enni, madártejet is főzni.
Módjával és időnként bármit megehetünk.
Ebben a pillanatban határoztam el, hogy írok egy saját cikket a hoxára (nem esik nehezemre, mert újságíró az egyik szakmám, csak győzzétek kivárni, mert rengeteg más dolgom van mostanában), amiben majd elmagyarázom azokat a dolgokat, amiket az egyik, másik kérdésre válaszolgatva leírtam.
Mindjárt 52 évesen, rengeteg tapasztalattal én már összefüggéseiben látom a dolgokat.
Nem az "észt osztom", amikor megosztom Veletek az eddig megszerzett tudásomat, tapasztalataimat, hanem őszintén szeretnék Nektek segíteni.
A paprika és a kukorica cellulóz tartalmú héját kikakáljuk. Addig a beleinkben suvickolja tisztábbra a bélbolyhainkat.
A paradicsom héját nagyon könnyen le lehet húzni, ha egy pillanatra forró vízbe dobjuk a bogyót, vagy egy szűrőbe téve leforrázzuk.
Ha nyersen esszük héjastól, lásd fent!
Valami félreértés lehet, vagy én maradtam le...
Én a két hétvégés Agykontroll tanfolyamról írtam.
Mi az a kétéves, havi 48 ezer forintos kurzus, amiről Te beszélsz?
A ciik leírja, hogy a tulzott fogyasztása okoz butulást. Gondol arra, hogy valaki napi 4 liter tejet is megiszik(nekem volt ilyan ismerősöm). De szerintem a mértékletes evés, nem gond.
És mi van azokkal a zöldségekkel amit a tejhez hasonlóan nem tudunk megemészteni. Pl. kukorica, paprika, paradicsom....
azóta kicsit megdrágult a dolog. merthogy a kétéves kurzus díja:havi 48ezer forintba kerül....
tényleg nem akarnak meggazdagodni....
A mostani árakat nem tudom, mert még 1999-ben végeztem az elsőt. 12 vagy 14 ezer forint volt.
Három éve elmentem ismétlőre az unokaöcsémmel, aki a 16. szülinapjára a tanfolyamot kapta tőlem ajándékba. Ha jól emlékszem, a kettőnké került 14 ezer forintomba, mert a diákoknak, az ismétlőknek (meg a nyugdíjasoknak, és még valaki másoknak)
kedvezményes az ár.
Ha arra gondolsz, hogy drága, akkor gondolj bele, hogy - ha teheted -, mennyit kifizetsz egy olasz papucsért?...
Persze, ha nem használod utána, mindkettőért kár volt kiadni akár egy ezrest is...
Mivel gumós a rágófogazatunk, mi emberek mindenevők vagyunk.
Nem vagyok vegetáriánus, de amióta láttam egy bocit a vágóhídon állva (szembenézett velem), nem vagyok képes borjúbécsit rendelni - még akkor sem, ha tudom, hogy a legtöbb esetben tejbe áztatott marhahúsból készítik.
Amióta voltam egy olyan disznóvágáson, ahol a böllér nem szíven, hanem tüdőn szúrta a szerencsétlen röfit, azt is meggondolom, hogy sertés karajt, vagy csirkemellet süssek...
Konkrét válasz a kérdésedre: gyümölcsöket, magvakat, zöldségeket, halat (tengeri gyümölcsöket), madarat.
Amíg van gusztusod hozzájuk, bármit megehetsz.
A tehéntejben épp az a bökkenő, hogy nem valószínű, hogy leszopnád a tehenet, de ha nylonzacskóba csomagolják, vagy bedobozolják a tejnek nevezett löttyöt, akkor már beveszi a gyomrod... Az már más kérdés, hogy hogyan tudja megemészteni...
Persze, hogy pénzért vettem. Kemény 398 forint volt!
A kiadója Dr. Domján László. Igen, az Agykontrollos, akit a XXI. század keddi adásában láthattatok...
A Testkontroll egy fogyást segítő étkezési tanácsadás. Nem gondolom, hogy az amerikai szerzőpárosnak bármilyen anyagi érdeke fűződött volna ahhoz, hogy lebeszélje a "fejlett" országok elhízott embereit a tejivásról, a sajtról, a margarinról és az összes többi hidrogénezett olajról.
Ez utóbbi témáról a cikkek között itt a hoxán is olvashattok.
azért baromi kíváncsi lennék, hogy a természet az ember számára mit talált ki
az anyatejen kívül, ugye
"Ha bővebben érdekel benneteket a téma, olvassátok el a Testkontroll című könyv 105-111. oldalát!
Az Agykontroll Kft. 1997-es kiadásából vettem a fenti adatokat."
Szerinted miért adták ki ezt a két könyvet? Pénzért vetted, ugye?
A csontritkulás legelső oka a tehéntej fogyasztása!!!
Átmásolom egy macskás fórumra írt üzenetemet, hogy minél többen olvassátok. Íme
A TEHÉNTEJ ARRA VALÓ, HOGY A KIS BOCIBÓL NAGY SZARVASMARHA LEGYEN.
MI, EMBEREK MEG NAGY MARHÁK VAGYUNK, HA ELHISSZÜK, HOGY "A TEJ ÉLET, ERŐ, EGÉSZSÉG".
A tejtermelés, valamint a tej- és a tejtermékek fogyasztására buzdító demagóg tanok és reklámok a profitorientált, magyarul kapzsi gazdasági-politikai körök érdeke - az embertelen, kemikáliákat gyártó gyógyszeriparral együtt.
Az amerikai tejipar az 1980-as évek elején MINDEN ÓRÁBAN 342 ezer dollárt kapott az adófizetők pénzéből felvásárlási támogatásként.
Csak az el nem fogyasztott többlet raktározási számlája évi 47 millió dollár volt!
1984-ben a mezőgazdasági minisztérium 140 millió dolláros reklámkampányt hirdetett a sokmilliárdos termelési többlet raktározási költségeinek csökkentésére.
Jó, ha tudjátok: elképzelhető, hogy a második világháború idejéből származó tejporból készült, nyálkásító löttyöt isszátok, amikor a hűtés nélkül hónapokig tárolható "A teljes tej gazdag íze" feliratú, dobozos tejet fogyasztjátok.
Én már ittam IGAZI tanyasi tejet. Az ízek között zongorázni lehet a különbséget...
A tehéntej és az abból készülő tejtermékek háromszor annyi kazeint tartalmaznak, mint az anyatej. A szarvasmarhának szüksége van rá a hatalmas csontok kialakításához, és könnyen feldolgozza a négy gyomorból álló emésztőrendszerében. Az emberi gyomorban azonban a kazein kicsapódik, és nehezen emészthető, nagy túrócsomókká áll össze. Ez a vastag ragacs szörnyű terhet ró a szervezetre, amíg nagy nehezen meg nem tud szabadulni tőle.
Ez az egyik legfontosabb tényező a pajzsmirigy betegségek, a kálcium-oxalát vesekő és sok más betegség kialakulásában. (Szívbetegségek, érelmeszesedés, migrénes fejfájás, allergia, szénanétha, asztma, légúti megbetegedések, csontritkulás, "takonykór"...)
Éljen a gyógyszeripar!... Az majd borsos áron elad neked újabb mérgeket! Ki van ez találva...
Ha bővebben érdekel benneteket a téma, olvassátok el a Testkontroll című könyv 105-111. oldalát!
Az Agykontroll Kft. 1997-es kiadásából vettem a fenti adatokat.
Addig is gondolkozzatok el azon, hogy:
1. az ember az egyetlen emlős, amelyik felnőttként is iszik tejet, ráadásul zömében egy anatómiailag abszolút különböző állatét, a szarvasmarháét.
2. Miért kerül sokszorosába a kecske- illetve juhsajt, ami emberbarátabb az emberi gyomorban?
3. Miért reklámozzák a tehéntejből készült kaukázusi kefírt az egészséges étkezés netovábbjának, amikor a Kaukázusban eredetileg nem élnek szarvasmarhák? Ott jaktejből készítik a kefírt...
4. Az orvostudomány tisztában van azzal, hogy a tej lebontásához és megemésztéséhez szükséges enzimek - a renin és a laktáz - már nincs jelen a szervezetben 3 éves kor után. Akkor miért javasolnak tejet a gyomorfekélyeseknek?
5.Azt is tudják, hogy a tejet a SAJÁT faj fiatal egyedeinek táplálására találta ki a jóisten. Előfordul, hogy kutya szoptat macskát, vagy fordítva, de még senki nem látott zsiráfot szopó kisoroszlánt, vagy tehenet szopó kismalacot...
6.A természet rendje, hogy a fiatal egyedek x idő után az anyatejről átálljanak a fajuknak megfelelő étrendre. Az ember miért különbözne?
7.A tejnek nevezett mérgező lötty tartalmazhat kémiai gyógyszermaradványokat, műtrágya vegyületeket. A mesterséges antibiotikumok tönkreteszik az immunrendszert is, a kemikáliák meg "tiszta" mérgek - szabad az út a megbetegítéshez...
Ha ezek után is fehérített kristálycukorral édesített tejbegrízt adsz a babádnak, ne csodálkozz, ha nem alszol a sírásától fél éjszaka...
"Butuláshoz vezet a túlzott tejfogyasztás
A tejtermékekben található kalcium és D vitamin idősebb korban hozzájárul az agy károsodásához és a demencia kialakulásához - derül ki a legfrissebb kutatásból.
A tudósok úgy vélik, hogy a túl sok kalcium lerakódásával hozzájárul az agyban található vérerek keresztmetszetének csökkenéséhez, idegrendszeri károsodást okozva. A hatást a D vitamin is befolyásolja, amely a kalcium lerakódását szabályozza.
A kutatók azután jutottak ezekre a következtetésekre, hogy 79 idősebb férfi és 153 nő agyát vizsgálták meg. Mindannyiuknak volt legalább egy sérült agyterülete, de a sok kalciumot és D vitamint fogyasztóknál találták a legtöbbet.
Martha Payne, az észak-karolinai Duke Egyetem kutatója egy washingtoni konferencián kiemelte, hogy a kutatócsapata eredményei megerősítik a sok tejtermék fogyasztásával kapcsolatban eddig is meglévő aggályokat."
szóval, ha válsztanod kell a tejtemékek közül, akkor inkább a joghurtot válaszd!
"Hasznos baktériumok a joghurtban
Rendszeres fogyasztása mindenekelõtt segít fenntartani a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát, így növeli a szervezet fertõzésekkel szembeni ellenállóképességét. A joghurt készítéséhez olyan baktériumokat használnak, melyek különféle kémiai anyagokat és "antibiotikumokat" termelnek. Ezek az "antibiotikumok" pedig csökkentik számos, az emésztõrendszert érintõ, rettegett fertõzés kialakulásának esélyét. Ezeket a fertõzéseket olyan kórokozók idézik elõ, mint például a salmonella, E. coli és a Staphylococcus. Hozzájuk hasonlóan a Candida albicans nevû gomba is sokak életét keseríti meg, nos számukra is javasolt a joghurt fogyasztása, azonban hangsúlyozzuk, nem a kezelés helyett! A nõk elég nagy százalékát érintõ hüvelyi fertõzéseknél a hasznos tejsavbaktériumok szaporodását elõsegítheti egyszerû joghurt befecskendezése a hüvelybe (pl. egyszer használatos mûanyag fecskendõvel)."
További ajánlott fórumok:
- Ha olívaolaj helyett napraforgóolajjal főzöm 7,5 hónapos fiam ételeit, okozhat valami problémát?
- A gócos fog, milyen problémát (szédülést?) okozhat?
- A kazán bár mutatója átlépte a zöld zónát, ez okozhat problémát?
- Gyulladt fog...okozhat egyéb problémát? bővebben lent
- Kisfiam egyik lábán görbék a lábujjak. Az egyik ráhajlik a másikra. Okozhat ez problémát?
- 3 nap antidepi kihagyás, okozhat problémát?