Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Okozhat valami problémát a sok joghurt, tejtermék evés? fórum

Okozhat valami problémát a sok joghurt, tejtermék evés? (tudásbázis)


1 2
2010. márc. 20. 10:11

Évezredek óta fogyasszák a tejet.

Maradjunk a közép úton.A szervezeted

jelez.

2008. szept. 27. 21:42

Tejtermékekről:

szeparc.hu/amit-a-tejrol-tudni-kell/a-tej-k-ros-az-eg-szs-gre

2008. szept. 25. 20:07

Minden tejtermék rossz az embernek? savasitanak,

rohadnak az emberi gyomorban a tej pl erős nyákképző amit mézzel lehet leginkább eltávolitani.Anyatejen kivül semmi nem jó.

Melyik az az állat amelyik a másik tejét issza?

Csak az ember!Reklámozzák hogy sok Calcium miatt igyák de ez a Calcium nem tud beépülni mert szervetlen kötésű.Csak lerakódik.

Tehát ne egyetek igyatok semilyen tejféleséget!

2008. szept. 23. 22:33
A sok joghurtól pattanásaink lehetnek.(főleg a fejbőrön)
2007. aug. 30. 11:36
SZia!Igen okozhat a sok tejtermék fogyasztás ha kevés folyadékot iszol mellette Veskő kialakulásához vezethet!!!
26. Kalthelios (válaszként erre: 24. - Erikpipi)
2007. máj. 25. 20:16

Dehogynem! Imádom a Parenyicát, bár ezek a szlovák(?) kis gombócok már csak árnyékai a régi magyar Parenyicának.

A rakott karfiol tetejére is szoktam reszelt Trappista sajtot szórni, csak előtte beteszem a mélyhűtőbe, hogy ne a körmömet reszeljem le a gumi-állagú sajt helyett.

Évente egyszer, kétszer sütök sajtos sós pogácsát, vagy rudacskákat - egy kiló fehér finomlisztből! Isteni! Max. két nap alatt elfogy.

Viszont soha nem készítek rántott sajtot, nem eszek sajtos-tejfölös lángost, mert ugyan nagyon finom, de utána mintha kő lenne a gyomromban...


A spenótot, zöldborsó főzeléket, stb... én is tejjel főzöm, sőt időnként szoktam koffeinmentes tejeskávét is inni, tejberizst is enni, madártejet is főzni.

Módjával és időnként bármit megehetünk.


Ebben a pillanatban határoztam el, hogy írok egy saját cikket a hoxára (nem esik nehezemre, mert újságíró az egyik szakmám, csak győzzétek kivárni, mert rengeteg más dolgom van mostanában), amiben majd elmagyarázom azokat a dolgokat, amiket az egyik, másik kérdésre válaszolgatva leírtam.

Mindjárt 52 évesen, rengeteg tapasztalattal én már összefüggéseiben látom a dolgokat.

Nem az "észt osztom", amikor megosztom Veletek az eddig megszerzett tudásomat, tapasztalataimat, hanem őszintén szeretnék Nektek segíteni.

25. Kalthelios (válaszként erre: 24. - Erikpipi)
2007. máj. 25. 20:16

Dehogynem! Imádom a Parenyicát, bár ezek a szlovák(?) kis gombócok már csak árnyékai a régi magyar Parenyicának.

A rakott karfiol tetejére is szoktam reszelt Trappista sajtot szórni, csak előtte beteszem a mélyhűtőbe, hogy ne a körmömet reszeljem le a gumi-állagú sajt helyett.

Évente egyszer, kétszer sütök sajtos sós pogácsát, vagy rudacskákat - egy kiló fehér finomlisztből! Isteni! Max. két nap alatt elfogy.

Viszont soha nem készítek rántott sajtot, nem eszek sajtos-tejfölös lángost, mert ugyan nagyon finom, de utána mintha kő lenne a gyomromban...


A spenótot, zöldborsó főzeléket, stb... én is tejjel főzöm, sőt időnként szoktam koffeinmentes tejeskávét is inni, tejberizst is enni, madártejet is főzni.

Módjával és időnként bármit megehetünk.


Ebben a pillanatban határoztam el, hogy írok egy saját cikket a hoxára (nem esik nehezemre, mert újságíró az egyik szakmám, csak győzzétek kivárni, mert rengeteg más dolgom van mostanában), amiben majd elmagyarázom azokat a dolgokat, amiket az egyik, másik kérdésre válaszolgatva leírtam.

Mindjárt 52 évesen, rengeteg tapasztalattal én már összefüggéseiben látom a dolgokat.

Nem az "észt osztom", amikor megosztom Veletek az eddig megszerzett tudásomat, tapasztalataimat, hanem őszintén szeretnék Nektek segíteni.

24. erikpipi (válaszként erre: 23. - Kalthelios)
2007. máj. 25. 18:26
Sajtot sem eszel?
23. Kalthelios (válaszként erre: 21. - Erikpipi)
2007. máj. 25. 00:07

A paprika és a kukorica cellulóz tartalmú héját kikakáljuk. Addig a beleinkben suvickolja tisztábbra a bélbolyhainkat.

A paradicsom héját nagyon könnyen le lehet húzni, ha egy pillanatra forró vízbe dobjuk a bogyót, vagy egy szűrőbe téve leforrázzuk.

Ha nyersen esszük héjastól, lásd fent!

22. Kalthelios (válaszként erre: 20. - E71af41436)
2007. máj. 25. 00:01

Valami félreértés lehet, vagy én maradtam le...

Én a két hétvégés Agykontroll tanfolyamról írtam.

Mi az a kétéves, havi 48 ezer forintos kurzus, amiről Te beszélsz?

21. erikpipi (válaszként erre: 17. - Kalthelios)
2007. máj. 24. 18:04

A ciik leírja, hogy a tulzott fogyasztása okoz butulást. Gondol arra, hogy valaki napi 4 liter tejet is megiszik(nekem volt ilyan ismerősöm). De szerintem a mértékletes evés, nem gond.

És mi van azokkal a zöldségekkel amit a tejhez hasonlóan nem tudunk megemészteni. Pl. kukorica, paprika, paradicsom....

20. e71af41436 (válaszként erre: 19. - Kalthelios)
2007. máj. 24. 15:30

azóta kicsit megdrágult a dolog. merthogy a kétéves kurzus díja:havi 48ezer forintba kerül....


tényleg nem akarnak meggazdagodni....

2007. máj. 24. 15:10

A mostani árakat nem tudom, mert még 1999-ben végeztem az elsőt. 12 vagy 14 ezer forint volt.

Három éve elmentem ismétlőre az unokaöcsémmel, aki a 16. szülinapjára a tanfolyamot kapta tőlem ajándékba. Ha jól emlékszem, a kettőnké került 14 ezer forintomba, mert a diákoknak, az ismétlőknek (meg a nyugdíjasoknak, és még valaki másoknak)

kedvezményes az ár.

Ha arra gondolsz, hogy drága, akkor gondolj bele, hogy - ha teheted -, mennyit kifizetsz egy olasz papucsért?...

Persze, ha nem használod utána, mindkettőért kár volt kiadni akár egy ezrest is...

18. erikpipi (válaszként erre: 16. - Kalthelios)
2007. máj. 24. 14:43
Hát, a tanfolyamot tudod mennyibe kerül?
17. Kalthelios (válaszként erre: 14. - 'szti)
2007. máj. 24. 11:39

Mivel gumós a rágófogazatunk, mi emberek mindenevők vagyunk.


Nem vagyok vegetáriánus, de amióta láttam egy bocit a vágóhídon állva (szembenézett velem), nem vagyok képes borjúbécsit rendelni - még akkor sem, ha tudom, hogy a legtöbb esetben tejbe áztatott marhahúsból készítik.


Amióta voltam egy olyan disznóvágáson, ahol a böllér nem szíven, hanem tüdőn szúrta a szerencsétlen röfit, azt is meggondolom, hogy sertés karajt, vagy csirkemellet süssek...


Konkrét válasz a kérdésedre: gyümölcsöket, magvakat, zöldségeket, halat (tengeri gyümölcsöket), madarat.


Amíg van gusztusod hozzájuk, bármit megehetsz.

A tehéntejben épp az a bökkenő, hogy nem valószínű, hogy leszopnád a tehenet, de ha nylonzacskóba csomagolják, vagy bedobozolják a tejnek nevezett löttyöt, akkor már beveszi a gyomrod... Az már más kérdés, hogy hogyan tudja megemészteni...

16. Kalthelios (válaszként erre: 12. - Erikpipi)
2007. máj. 24. 11:18

Persze, hogy pénzért vettem. Kemény 398 forint volt!

A kiadója Dr. Domján László. Igen, az Agykontrollos, akit a XXI. század keddi adásában láthattatok...

A Testkontroll egy fogyást segítő étkezési tanácsadás. Nem gondolom, hogy az amerikai szerzőpárosnak bármilyen anyagi érdeke fűződött volna ahhoz, hogy lebeszélje a "fejlett" országok elhízott embereit a tejivásról, a sajtról, a margarinról és az összes többi hidrogénezett olajról.

Ez utóbbi témáról a cikkek között itt a hoxán is olvashattok.

15. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 14. - 'szti)
2007. máj. 24. 10:03
azert nagyobb a valasztasi lehetosegunk, mint szegeny kistehennek :) Nem csak egyfele takarmanyt kapunk.
14. 'szti
2007. máj. 24. 10:00

azért baromi kíváncsi lennék, hogy a természet az ember számára mit talált ki

az anyatejen kívül, ugye

2007. máj. 24. 09:54
Mértékkel fogyasztja valaki, nem lesz semmi baja. Bár a tehén tejet a természet a kis bocinak találta ki.
12. erikpipi (válaszként erre: 11. - Kalthelios)
2007. máj. 24. 09:52

"Ha bővebben érdekel benneteket a téma, olvassátok el a Testkontroll című könyv 105-111. oldalát!

Az Agykontroll Kft. 1997-es kiadásából vettem a fenti adatokat."


Szerinted miért adták ki ezt a két könyvet? Pénzért vetted, ugye?

2007. máj. 23. 22:17

A csontritkulás legelső oka a tehéntej fogyasztása!!!

Átmásolom egy macskás fórumra írt üzenetemet, hogy minél többen olvassátok. Íme


A TEHÉNTEJ ARRA VALÓ, HOGY A KIS BOCIBÓL NAGY SZARVASMARHA LEGYEN.

MI, EMBEREK MEG NAGY MARHÁK VAGYUNK, HA ELHISSZÜK, HOGY "A TEJ ÉLET, ERŐ, EGÉSZSÉG".


A tejtermelés, valamint a tej- és a tejtermékek fogyasztására buzdító demagóg tanok és reklámok a profitorientált, magyarul kapzsi gazdasági-politikai körök érdeke - az embertelen, kemikáliákat gyártó gyógyszeriparral együtt.


Az amerikai tejipar az 1980-as évek elején MINDEN ÓRÁBAN 342 ezer dollárt kapott az adófizetők pénzéből felvásárlási támogatásként.

Csak az el nem fogyasztott többlet raktározási számlája évi 47 millió dollár volt!

1984-ben a mezőgazdasági minisztérium 140 millió dolláros reklámkampányt hirdetett a sokmilliárdos termelési többlet raktározási költségeinek csökkentésére.


Jó, ha tudjátok: elképzelhető, hogy a második világháború idejéből származó tejporból készült, nyálkásító löttyöt isszátok, amikor a hűtés nélkül hónapokig tárolható "A teljes tej gazdag íze" feliratú, dobozos tejet fogyasztjátok.

Én már ittam IGAZI tanyasi tejet. Az ízek között zongorázni lehet a különbséget...


A tehéntej és az abból készülő tejtermékek háromszor annyi kazeint tartalmaznak, mint az anyatej. A szarvasmarhának szüksége van rá a hatalmas csontok kialakításához, és könnyen feldolgozza a négy gyomorból álló emésztőrendszerében. Az emberi gyomorban azonban a kazein kicsapódik, és nehezen emészthető, nagy túrócsomókká áll össze. Ez a vastag ragacs szörnyű terhet ró a szervezetre, amíg nagy nehezen meg nem tud szabadulni tőle.

Ez az egyik legfontosabb tényező a pajzsmirigy betegségek, a kálcium-oxalát vesekő és sok más betegség kialakulásában. (Szívbetegségek, érelmeszesedés, migrénes fejfájás, allergia, szénanétha, asztma, légúti megbetegedések, csontritkulás, "takonykór"...)


Éljen a gyógyszeripar!... Az majd borsos áron elad neked újabb mérgeket! Ki van ez találva...


Ha bővebben érdekel benneteket a téma, olvassátok el a Testkontroll című könyv 105-111. oldalát!

Az Agykontroll Kft. 1997-es kiadásából vettem a fenti adatokat.


Addig is gondolkozzatok el azon, hogy:

1. az ember az egyetlen emlős, amelyik felnőttként is iszik tejet, ráadásul zömében egy anatómiailag abszolút különböző állatét, a szarvasmarháét.


2. Miért kerül sokszorosába a kecske- illetve juhsajt, ami emberbarátabb az emberi gyomorban?


3. Miért reklámozzák a tehéntejből készült kaukázusi kefírt az egészséges étkezés netovábbjának, amikor a Kaukázusban eredetileg nem élnek szarvasmarhák? Ott jaktejből készítik a kefírt...


4. Az orvostudomány tisztában van azzal, hogy a tej lebontásához és megemésztéséhez szükséges enzimek - a renin és a laktáz - már nincs jelen a szervezetben 3 éves kor után. Akkor miért javasolnak tejet a gyomorfekélyeseknek?


5.Azt is tudják, hogy a tejet a SAJÁT faj fiatal egyedeinek táplálására találta ki a jóisten. Előfordul, hogy kutya szoptat macskát, vagy fordítva, de még senki nem látott zsiráfot szopó kisoroszlánt, vagy tehenet szopó kismalacot...


6.A természet rendje, hogy a fiatal egyedek x idő után az anyatejről átálljanak a fajuknak megfelelő étrendre. Az ember miért különbözne?


7.A tejnek nevezett mérgező lötty tartalmazhat kémiai gyógyszermaradványokat, műtrágya vegyületeket. A mesterséges antibiotikumok tönkreteszik az immunrendszert is, a kemikáliák meg "tiszta" mérgek - szabad az út a megbetegítéshez...


Ha ezek után is fehérített kristálycukorral édesített tejbegrízt adsz a babádnak, ne csodálkozz, ha nem alszol a sírásától fél éjszaka...

10. erikpipi (válaszként erre: 9. - Vinevus)
2007. máj. 23. 17:22
Martha Payne, az észak-karolinai Duke Egyetem kutatója-Telcsiszámát meg a tudakozó megadja.
9. vinevus (válaszként erre: 7. - Erikpipi)
2007. máj. 23. 13:40
Lenne néhány kérdésem. Az kalcium és D - vitamin természetes anyagból készült -e vagy szintetikusból? És milyen arányban fogyasztották? Illetve nem volt-e ezeknek az embereknek egyéb érrendszeri problémája? Valamint milyen arányban fogyasztották (vagy fogyasztana) omega 3, 6 és 9 zsírsavat? Vagyis megfelelő arányban volt-e a szervezetükben a védő és az ártó koleszterin szint? Ja, és nem voltak-e súlyprolémáik?
2007. máj. 23. 13:32
Valójában az ember az egyetlen emlős, amelyik egész életében issza a tejet... Magában már ez is elgondolkodtató.
2007. máj. 23. 13:29

"Butuláshoz vezet a túlzott tejfogyasztás


A tejtermékekben található kalcium és D vitamin idősebb korban hozzájárul az agy károsodásához és a demencia kialakulásához - derül ki a legfrissebb kutatásból.



A tudósok úgy vélik, hogy a túl sok kalcium lerakódásával hozzájárul az agyban található vérerek keresztmetszetének csökkenéséhez, idegrendszeri károsodást okozva. A hatást a D vitamin is befolyásolja, amely a kalcium lerakódását szabályozza.


A kutatók azután jutottak ezekre a következtetésekre, hogy 79 idősebb férfi és 153 nő agyát vizsgálták meg. Mindannyiuknak volt legalább egy sérült agyterülete, de a sok kalciumot és D vitamint fogyasztóknál találták a legtöbbet.


Martha Payne, az észak-karolinai Duke Egyetem kutatója egy washingtoni konferencián kiemelte, hogy a kutatócsapata eredményei megerősítik a sok tejtermék fogyasztásával kapcsolatban eddig is meglévő aggályokat."

6. 5ab2bc2fa0 (válaszként erre: 2. - 5ab2bc2fa0)
2007. máj. 23. 13:28

szóval, ha válsztanod kell a tejtemékek közül, akkor inkább a joghurtot válaszd!


"Hasznos baktériumok a joghurtban


Rendszeres fogyasztása mindenekelõtt segít fenntartani a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát, így növeli a szervezet fertõzésekkel szembeni ellenállóképességét. A joghurt készítéséhez olyan baktériumokat használnak, melyek különféle kémiai anyagokat és "antibiotikumokat" termelnek. Ezek az "antibiotikumok" pedig csökkentik számos, az emésztõrendszert érintõ, rettegett fertõzés kialakulásának esélyét. Ezeket a fertõzéseket olyan kórokozók idézik elõ, mint például a salmonella, E. coli és a Staphylococcus. Hozzájuk hasonlóan a Candida albicans nevû gomba is sokak életét keseríti meg, nos számukra is javasolt a joghurt fogyasztása, azonban hangsúlyozzuk, nem a kezelés helyett! A nõk elég nagy százalékát érintõ hüvelyi fertõzéseknél a hasznos tejsavbaktériumok szaporodását elõsegítheti egyszerû joghurt befecskendezése a hüvelybe (pl. egyszer használatos mûanyag fecskendõvel)."

5. reni79 (válaszként erre: 4. - Reni79)
2007. máj. 23. 13:26
amugy én is sok joghurtot eszek
4. reni79 (válaszként erre: 2. - 5ab2bc2fa0)
2007. máj. 23. 13:25
Szerintem a tej sem árt mert manapság amit tejnek neveznek az tejpor és viz.
2007. máj. 23. 13:24
szerintem nem de én amugyis imádom a joghurtot nagyon fincsi:)
2007. máj. 23. 13:23
A joghurt ártani szerintem nem árthat,sőt hasznos, de a tejben már nem vagyok ilyen biztos...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook