Okj-s takarítás tanfolyam képzés. (beszélgetés)
hát gondoltam,késöbb önálositom a dolgot.
vagyunk egy páran.
kórház:voltam egy párszor már bentfekvésen,és sajnos sikerült megfigyelnem,hogy mindegyik osztályon egyetlen egy rongyal takarítják ki és le a wc a fürdőt a mosdó kagylót a kilincseket és a beteg szekrénykéjét meg az étkező álványát az ágya mellett.
no coment
Én kb 7 hónapot takarítottam eddig munkahelyeimen és még eddig nincs okj-s bizim, de eddig nem volt ez gond még.
Sok mindent megtanultam munka közben. Voltam ruházati üzletben, péküzemben és állami intézményben is. Eddig gépet csak egyszer kellett használnom, az a pékségben volt és nem volt nehéz. Igazából az okjs bizi tényleg annak jó aki vállalkozni akar ezzel, viszont aki csak dolgozni szeretne takarítóként azt bármilyen takarításra be lehet tanítani 3-4 nap alatt, nem kell hozzá 3 hónapig tanulni.
Bár az is igaz, hogy találkoztam olyan takarítónővel, hogy elhűltem rajta... Basszus, a szitu a következő: ruházati üzlet hátsó helyisége, személyzeti öltöző+ wc. 2-en voltunk, én tanítottam be a 60 éves nénit, hogy mi hogy megy ott. látom, hogy fog egy törlőrongyot és megy a WC-be. Mondom: mit szeretnél csinálni azzal? azt mondja hogy hát ő kitakarítja a WC-t! :DDDD Mondom és hol marad a Domestos vagy hogy gondoltad ezt?? Erre ő: "HÁT A KÓRHÁZBAN SEM HASZNÁLTUNK ILYENEKET"
Nah szóval azért ez nagyon gáz!! Én tudom ,hogy a kórházak szegények,meg már nincs pénz lassan levegőre sem, de azért ha nincs higiénia akkor ott halt meg az ügy.
Szóval én is azt mondom, hogy nagy üzlet ez atakarítás és ha szereted csinálni akkor akár vállalkozhatnál is és végezd el az okj-t!
Bocsi, hogy beleszólok, ha megnézitek a tanfolyam arról szól, hogy vállalkozáshoz is felhasználhasd, és most fog fellendülni a takaritás, ugyanis kosz mindig lesz, valakinek meg kell csinálnia, és lesznek mindig akik "szakemberhez" fordulnak. És egy kis nyelvtudással külföldön is lehet vele kezdeni. Egyébként nem mindig olyan nehéz a takaritás, mint aminek tünik, néha a kasszázástól is leszakad az ember karja.
Sokkal praktikusabb megoldás is van a fugákhoz fogkefe helyett. Nem tudom, hogy ott meg lehet-e tanulni, de késöbb tapasztalatból is meg lehet sok mindent csinálni sokkal könnyebben. (Saját tapasztalat)
miért?szégyen takaritani?
péztárosból.eladóból tele van a város ahollakom.
de a nagyobb,bevásárló központ.
csak okj vizsgávalalkalmaz.
nem tudom érdemes-e?
nem e gagyi és,pénzkidobás.?
de igen.
székesfehérváron indul.
sziasztok!
azoknak,a hozzászőlásátvárom akik,ilyen tanfolyamotvégeztek.
és tudták,használni.
További ajánlott fórumok:
- Ha gyed alatt tanfolyamra szeretnék járni, de a munkaüi közp. nem támogatja a képzést, lehet-e kérni utazási költség hozzájárulást?
- Óvodai dajka képzésnél mennyire nehéz vagy könnyű a tanfolyam, illetve van-e vizsga?
- Milyen 1 éves tanfolyamokat ismertek, amiknek a képzése van Budapesten és milyen áruk van?
- Mérlegképes könyvelő képzés mellé milyen tanfolyamot érdemes még elvégezni?
- Létezik kisállattenyésztő (csincsilla, patkány, hörcsög) felnőtt tanfolyam, képzés?
- Egy hetet dolgoznék a közmunkaprogram keretében, aztán tanfolyamra mennék, így kaphatok a képzési támogatás mellé GYET-et?