Ha viszont a te olvasatodban a tenyésztett nyúl az evésre szánt nyulat jelenti: jobb esetben érintkezik vele. Pl a mi nyulaink is találkoznak az anyafölddel, miután a ketrecben megszülettek és elég nagyok, h kimehessenek. Persze a nagyüzemi nyúltartásnál nem találkozik. De sok olyan nyúltartót (hobbi) láttam már, ahol a nyulak rosszabbul járnak, mintha a telepen élnének. Megveszik, mert üntyipünyti meg édi-bédi, aztán pár hét múlva ott rohad élete végéig a ketrecben, cserélik az almot, bedobják a kaját és várják, h mikor döglik már meg, mert a gyerek egy hét után megunta, meg büdös és harap is az a rohadt dög...
Képzeld, egész sok képet láttam már, ahol a nyulakat kis hámokban elviszik sétálni a gazdáik, mert egyesek rájöttek már, h a nyúlnak nagyon nem természetes környezete egy fél négyzetméteres rácsos doboz meg ha kiengedik belőle, akkor a szoba.
A vadnyúlon kívül minden nyúl tenyésztett nyúl, ha igaz. Rosszabb esetben csak szaporított.
Oké !!! csak meglepett , mert tényleg nem hallottam még ilyet ! nem szurkapiszkából írtam ! Tényleg azok a nyuszik koptatták a körmüket a nyúlól oldalfalán , a padlóján ! Bocsi , ha hüleséget írtam !
Forrest, azért kell, mert egy bent tartott nyúl sokszor egész életében nem találkozik az anyafölddel (szerencsétlen) vagy szőnyegnél, forgácsnál keményebb talajjal és nincs, ami koptassa.
Minek kell egy nyuszi körmét manikűrözni v pedikűrözni ?! ilyet még sose hallottam ! pedig hajdanán , megboldogult gyerekkoromba volt a nagypapámnak v 300 nyula !
Sziasztok. Ma nekiálltam levágni a nyuszim karmait, de az egyik karomnál belevágtam a vérágba, és picit vérzett neki. Le kell fertőtleníteni vagy majd lenő neki? Vagy van más egyéb teendő?