Nyugi!!! Nem vagyunk gyorsírók! (beszélgetés)
Igen, ez igaz!
De mégha egy konkrét kérdést is tesz fel az illető, néha még az sem elég, hiszen utána sokan kérik, hogy írjon magyarázatot, kicsit bővebben a kérdéséről, problémájáról, hogy könnyebben tudjanak tanácsot adni! Mire beírja, már jönnek a megjegyzések!
Engem konkrétan EZ zavar, nem az, hogy nincs szövegdoboz az első hozzászólásnak!
Mindegy, távol áll tőlem a kötözködés és hogy megszabjam milyen legyen az oldal, csak egy költői kérdést tettem fel, ami úgy tűnik - a szavazás alapján -, nem sok embert foglalkoztat vagyis, nekik tök mindegy!
De remélem talán annyi értelme volt, hogy ezekután elgondolkodnak mielőtt rosszindulatú hozzászólásokkal kezdenek írkálni egy-egy témába!
Bár lehet, hogy ezekután már "csakazértis, a poén kedvéért"!
Több éves tapasztalattal mondom, minden kérdést fel lehet tenni a megadott hosszon belül, csak esetleg előtte át kell gondolni.
Részleteket utána is lehet közölni úgy, hogy a kérdés maga tartalmazza az alap problémát.
Ki is van írva, hogy hogyan kellene, de nagyon sokan nem veszik a fáradtságot az olvasásra és a kéréseink betartására, így a kiírt tudásbázisaikat a moderátoroknak kell kijavítania.
Ha odatennénk egy első hozzászólás dobozt, akkor ezt a helyzetet tovább fokoznánk, azt sugallva, hogy a rövid mezőbe elég egy rövid címet megadni, holott nem. A tudásbázis nem fórum, a lényege pont az lenne, hogy a címe már tartalmazza a konkrét kérdést.
Tudod,amikor regisztráltam ,azt gondoltam,ha hozzászólok egy témához ,akkor majd jót beszégetünk. Azóta több topikba is benéztem. Valahogy nem értém az olyan topikokat,
mint :jellemezd magad egy szóval,vagy mit ettél reggelire...stb.Na,most erről hogy lehet már beszélgetni? Vagy én vagyok múltszázadi?
Üdv!
Meg kell írni az első hozzászólást valahol, be vágólapra, majd miután megnyitottad a fórumot, csak bemásolod...
OK. Így már értem;)
Én is írtam tudásbázisba kérdést, de ezek szerint akkor nekem nem volt olyan hosszú, hogy ne fért volna bele;)
Nem a fórumról beszélek, mert ott van hely egy címnek és egy első hozzászólásnak!
A tudásbázisnál csak a címnek van hely, és az sem a végtelenségig!
Szóval vannak olyan kérdések, amiket nem lehet egy mondatban feltenni, és magyarázat kell hozzá! Épp ezért az illető ad egy röpke címet a mondanivalójának, aminek a Mentésével már meg is van a téma! Aztán elkezdi beírni a részletes mondanivalóját, hogy valami értelmet adjon a címnek! Mire beírja, és Menti, addigra már ott virítanak ezek az aranyos beszólások!
Csak saját magukat minősítik;)
(Mondjuk azt nem értem, hogy miért van szükség két hozzászólásra valakinek, ahhoz, hogy kiírja a fórum témát...?!)
Teljesen egyetértek Veled!
Én pl.....ha nem érdekel a téma,vagy nem tudok hozzászólni.....bezárom az ablakot,és kész!
Csak azért nem fogok hozzászólni,hogy írjak valamit.....!!!!
Sziasztok!
Egyre többet találkozom ezzel, pedig nem sok időm van Hoxázni, naponta talán ha 4-5 új témába nézek bele, de ehhez viszonyítva sok!
És egyre inkább idegesít!
Arról beszélek, hogy amikor valaki kiír egy tudásbázis kérdést, az első 3-5 hozzászólás – ami többnyire EGYBEESIK A CÍM KIÍRÁSÁNAK PERCÉVEL, vagy netán egy-két perccel későbbi - általában sürgető, türelmetlenkedő, néhány esetben bunkó, gúnyolódó hozzászólás, pl.: „mi a fenének nyit témát, ha nem írja le mi a gondja???” !
Mindez csak azért, mert ezek az emberek bele se gondolnak, hogy míg ők ezeket a "kedves", kötözködést sejtető hsz-okat írogatják, nagy valószínűséggel a téma indítója az első hozzászólást, a címre utaló bevezetőjét pötyögi a gépbe! Ha épp nem gyors és gépíró (de mégha az is), mire beírja, kap jó pár ilyen kedves hsz-t!
Ezt tetézi, amikor még esetleg hozzájárulnak egyéb megjegyzések is, a téma indítójának írástudásáról, vagyis tudatlanságáról!
Nem tudom felfogni, hogy miért vannak ilyen emberek??
Nem azért szólnak bele egy-egy fórumba mert esetleg érintettek a kérdésben/témában, vagy mert segíteni akarnak, vagy mert érdekli őket amit a kiíró tudni szeretne, hanem azért mert végre akad valami amibe beleköthetnek!
Csak én vagyok erre érzékeny???