Nyugdíjas nők mindennapjai... (beszélgetés)
Hát nagyon nem szép, főleg most füge bokrokat vágtam majdnem tövig, ott éktelenkednek, ezeket még ki kell ásni. Ha alakul a jó idő beköszöntével, mutatok képeket.
Az a nagyon rossz ebben a fórumban, hogy közvetlenül nem lehet képeket ide tölteni. De úgy megoldható hogy feltöltöd az adatlapodra, onnan a kép linkjét bemásolod ide. Macerás, nem szeretem, főleg így hogy csak perceket töltök a gépnél és akkor sem a fórumozás a fő célom.
Az indexre pikk-pakk be lehet rakni a fotókat. Aki nézi, annak se kell linkeket nyitogatni, viszont van nagyítási lehetősége.
Megnéztem, tényleg megfelelő lehet sírra.
Aztán beírtam hogy szárazságtűrő egynyári virágok, és ezt adta ki: [link]
Lehet válogatni. :)
Szívesen.
Meg van ásva a salotta hagyma helye, amíg itt ültem pihentem, most megyek berakom a hagymát.
A törpe begónia és a vinka bírja legjobban a szárazságot. persze ezek alatt sem száradhat ki teljesen a föld, mert gondolj bele. ha nem tud felvenni vizet a gyökér, a levelek és virágok elpusztulnak. Talán a kaktusz bírja leginkább ha porzik alatta a talaj, de neki is vannak határai. Ezt viszont nem szokták sírra ültetni.
Esteleg nézzél szét a régebbi sírokon milyen virágok lesznek április végén, májusuban ültetve. Aki azokat gondozza, lehet már gyakorlata mi él meg ott.
Megkérnélek benneteket ha lehet segitsetek abban,hogy mit ültessek a szüleim sírjára, ládába.Sajnos nagyon odasüt a nap.Próbálkoztam már begóniával és szegfűvel is,de hiába locsoltam,kiégtek.
Nektek milyen balkonvirág birja az erős napsütést és mikor ültettétek el?
Köszönöm a segitséget.
Szia Roxána!
A chilinek elég hosszú a tenyészideje, ezért januárban már elvetjük. Később is lehet, de akkor csak őszre számíthatunk termésre.
1 edénybe vetem a magokat sekélyen, egymástól 1.5-2 cm távolságra. 20 fok felett csíráznak a magok. ha kikektek és már van legalább 2 db lomblevelük is a szíkleveleken kívül, akkor egyesével tejfölös poharakba ültetem őket, jó minőségű (Florimo) virágföldbe. Belső ablakpárkányon nevelkednek. ha 15 fok felett van kint a hőmérséklet, lehet őket szoktatni a szabad levegőhöz, és a naphoz. ha kinőtték a tejfölös poharat kint már olyan az idő, hogy nagy cserépbe átültetve kint lehet őket hagyni. Sokat kell öntözni őket, és a tápoldatot meghálálják. A clilit ki lehet teleltetni. Ha sikerül, következő évben 1 hónappal hamarabb terem mint a tavasszal vetettek.
Idén a legnagyobb melegben árnyékoló hálót szándékozok feléjük tenni, mert a tavalyi nyár borzalmas volt.
Most van egy különleges Chilim is. A levele szőrös, állítólag ez által jobb a hidegtürése. Termése narancssárga, húsos, lédús, és enyhén csípős. Hát majd meglátjuk. :)
Szia! Megtennéd,hogy leirod a chilis paprika cserépben termesztését?
Előre is köszönöm.
Nálunk most gyönyörű idő van. Meg vannak metszve a datolyaszilva fák, most pedig ásom a kertet ott, ahol rovarhálós alagút lesz. Ebben lesz a salotta hagyma, kelkáposzta és karalábé palánták. Ezek már bent nevelkednek.
Homar! Te szeretsz kertészkedni? Vagy csak udvarod van?
Egyik indexes fórumtársam aki olyan 80 körül van már, csak ülve tud kertészkedni. Kertészeti nejlon zacskókban termel annyit, hogy még a fagyasztóba is jut zöldségféle, és befőttes üvegbe is, és osztogat a családnak a terményből. Van az udvaron vagy 300 db termesztő zacskója. Minden félét termel. Nagyon élvezem olvasni, lehet hogy én is átállok a zacskózásra mert egyre nehezebb az ásás, és a többi munka is a kertben.
Azért írtam ezt le, hogy ha szeretsz kertészkedni csak nincs kerted, te is megoldhatod így. Hogy legyen 1-2 szál paradicsom, 1-2 paprika, vagy fűszernővények.
További ajánlott fórumok:
- Találkozzunk mindennap
- Beszélgessünk a mindennapjainkról:)
- Hogyan lehet kitörni a mindennapok egyhangúságából?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?