Nyugdíj (beszélgetés)
Képzeljétek, nem kaptam meg a nyugdíjat. Nincs a számlámon.
Járt így más is?
Teljesen igazad van. Sajnos!
Hasonló szitu, mint a rendszerváltás utáni privatizálás.
Itt is látszik, hogy rövid távra gondolkodnak. A következő választás már nem érdekli őket.
Már persze, ha lesz. Csak alkotmánymódosítás kérdése az egész.
De fő az pozitív hozzáállás, és a stresszmentes élet. :)
Ó, én itt nem az igéretekre gondoltam. Miért, van aki még úgy gondolja, hogy a választási igéret bárkire is kötelező jellegű?
Na, amire gondoltam, hogy a következő kormányoknak már fizetnie kell majd a nyugdíjakat, de nem lesz miből. A mostani megtakarításokat addigra már többszörösen is elköltik, tehát vagy visszahozzák a "reformokat" és hagyják, hogy magad gondoskodj a nyugdíjadról, vagy becsődőlnek. És akkor nem lesz se nyugdíj, se GYES, se táppénz, se fizetés, se kaja, se ország.
De azért, fő az optimizmus!
Sajnos,ez sosem biztos.
Lásd, a mostani kormányunk is ígérte, hogy megszűnik a cafetériát sújtó adó, megszűnik a szuperbruttó. Ezzel szemben?
No, nem politizálni akarok, távol álljon tőlem.
Egy biztos. Teljesen igazad van abban, hogy sem az államiban sem a pénztárban nem lesz tisztességes megélhetésed idős korodra.
22-es csapdája. Annyi azonban szent, hogy mindenféle hivatalos megtakarításomat felszámolom, amint lehetőségem lesz rá. Nekem soha többé semmire nem fognak rátenyerelni. Megtalálom a módját annak, hogy hogyan forgassam meg azt a kis pénzt, amit eddig ide-oda-amoda befizetgettem, hogy én és a családom élvezze, s ne a közös süllyesztőbe vesszen.
Igazából, akármire is akarnak kényszeríteni, ha nem megyek nem tehetnek semmit. Az meg, hogy azzal fenyegetnek, hogy nem lesz nyugdíjam nem hat meg, mert az államiból se lesz. Már most is 2 eltartott jut 1 dolgozóra Magyarországon. Az ország elöregesését, és fogyását nézve, mire nyugdíja leszek csak akkor tud az állam fizetni, ha a dolgozók a teljes bérket szétosztják. Akkor meg ki fog dolgozni? Inkább legyen kevesebb a számlámon, mint a sok igérete, mert azért nem adnak a boltban semmit, hogy megigérték.
Amellett a jelenlegi kormány meddig is fog kormányozni? Max. 8 évig. Aztán az emberek váltani akarnak . Az új vezetés meg (márcsak a "jó" hagyományokat követve) úgyis visszacsinál mindent, amit az előző csapat alakított.
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Miért csak a nyugdíjról van mindig szó?
- Mi a véleményed arról, ha valaki öregségi nyugdíj mellett dolgozik?