Nők 40 korkedvezményes nyugdíj (beszélgetés)
Szinte biztos vagyok abban, hogy nem fogják az 5 éven belül a nyugdíjkorhatárt elérők öregségi nyugdíjkorhatárát megemelni. Erre van jogszabály. És nem fogják a választások előtt ezt meglépni.
Azt olvastam, hogy már nyugdíjas vagy. Nem kell félni!😄
Ez a degresszió viszont nagy igazságtalanság azokkal szemben. akik "jól" kerestek az aktív éveik során. Nem feltétlen a több milliós fizetésekre kell gondolni.
Ezek a dolgozók több adót és több járulékot is fizettek be.
Itt dolgozik 1990. óta. Az elején nagyon jól keresett, de aztán már nem, mivel csak a normál emeléseket kapta meg, ha volt. egyáltalán, így a fizetése egy idő után nem volt jó.
Azt ugye tudjuk, hogy aki egy helyen dolgozik hosszú időn át, az nem jár jól.
Szerencsére az első években volt sok jutalma, illetve azért minden évben kapott legalább egy havit. Gondolom ezek miatt lett magasabb.
Önkéntesbe? Azt ő is felvette 10 év után, ahogy én, de az teljesen független a nyugdíjtól. A magánt/államit pedig mindig fizette a fizetése alapján.
Sajnos. Fiatal kotomban úgy volt a beremelés, hogy 3 evente kötelező párszáz Ft-tal. Elfogadtuk, hogy az idősebbé több, jogos, de majd nekünk id. Hát túrót, egyszercsak azt vettük észre, hogx emelés megszűnt, az újakst pont annxival veszik fel, ha nem többel.
Kolléganőm kinyitotta a száját, amikor megjelent a diplomás minimálbér. Emelést nem kapott, viszont kirúgták, és a helyébe felvett személy kérés nélkül lett alkalmazva azzal az összeggel. Annyit elért a kirúgott, hogy a felmondási idejére muszáj volt ezt részére kifizetni.
Szerintem ezt így nem lehet kiszámolni, vagyis nagyon bonyolult. Hajlamosak vagyunk sz utolsó fizetéshez viszonyítani. De ki az, aki emlékszik rá, hogy 1990-ben mennyit keresett, na jó, kb. 4 ezret :) én 2700-zal álltam munkába. Ezeket is valorizálják, beleszámít.
Úgy emlékszem, talán éppen a 90-es évek körül volt olyan, hogy az utolsó 5 év nyomott a latban?
Kijött a 40 évnyi átlagkereset és én is azt gondoltam, hogy annak a 80 %. De nem egészen.
Majd az előleg összege és utána a határozat a nyugdij összegéről. De nem a megállapított átlagkeresetet vették figyelembe hanem valamennyivel kevesebbet. És ezt a degresszióval indokolták. A 440.hsz.ban belinkeltem. És a degresszióval kiszámoltnak kaptam a 82 %-át.
Nem. Bankban, teljes állásban.
Miért gondolod?
Igen, 15 ezerrel több a nyugdíja.
Ugye dolgozott, volt fizetése, közben nők 40-el elment nyugdíjba. A munkát nem hagyta abba. Kap fizetést és nyugdíjat.
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Miért csak a nyugdíjról van mindig szó?
- Az öregségi nyugdíj összege mennyivel lesz több a jelenlegi korkedvezményes előnyugdíjénál?