Nők 40 korkedvezményes nyugdíj (beszélgetés)
Ne már hogy megcsináltad😀
Amúgy nem rossz:)
85 év 3 hónap 15 nap. Halálom órája, most számolta ki egy alkalmazás.
😀😀
Én is erre gondolok legtöbbször.
És bízok benne, hogy így is marad;)
Ezzel ne foglalkozz!
Genetika (szülők) alapján, már nem kellene élnem. Az anyukám 40 évesen, az apukám 55 évesen meghalt. A húgom 52 éves, így még ő nem élte túl az apánkat, de én és a bátyám már igen.
Ja, az anyai nagymamám is 42 évesen meghalt. Az apai viszont 80 évesen.
Nem tudhatjuk, hogy mit osztott nekünk a sors. És ne feledjük, hogy mi már sokkal jobb körülmények között élünk!
A legidősebb rokonom egy apai nénikém, azaz az apám húga, aki 81 éves.
Csak nem tudom, hogy mennyiben befolyásolja az a + 4 év.
A nyugdíjam összegétől nem félek, az nem lesz elvileg rossz, hiszen mindig jól kerestem.
A barátnőm idén elment nyugdíjba, neki sem lett rossz a nyugdíja, pedig ő sokkal kevesebbet keresett, mint én.
Biztos jól jársz, mert 44 év után fogod kapni a nyugdíjadat. Ami a jelenlegi szabályozás szerint a meghatározott jövedelmet 88 %-a lesz.
Sokat jelent, ha hosszú a munkaviszonyod és végig normálisan bejelentve dolgoztál. Nem kell majd sírnod, hogy milyen kevés a nyugdíjad.
Ez a cikk, megint egy olyan, amiben semmiről nem írnak. Úgy kezdik, mintha változna valami...
Se eleje, se vége, se mondanivalója. Az ilyen újságírókat, mind kirúgnám.
Egyébként, igen!
Mindenhogyan gáz, hiszen nyugdíjasok idősen leszünk, és ha elmehetek nyugdíjba, akkor bizony már nem vagyok fiatal:((((
Még 60 se leszek;) De nagyon rossz belegondolni, hogy már a 60-hoz vagyok közelebb jelenleg is:(
Igen, pont így számoltam én is.
Köszönöm!
Igen az első sor alapján.
Nekem is így számolták ki. Igaz nekem nem egész 1 év volt az eltérés. A nők 40-hez volt 40 év és 3 hónapom, viszont az összes, amit beszámítottak az 41 év. Így kaptam a megállapított átlagkereset 82 %-át.
Inkább 2026. december 11. amikor nyugdíjba mehetsz.
Igen, a középső sorban benne vannak a gyerek évek.
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Miért csak a nyugdíjról van mindig szó?
- Az öregségi nyugdíj összege mennyivel lesz több a jelenlegi korkedvezményes előnyugdíjénál?