Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nők 40 korkedvezményes nyugdíj fórum

Nők 40 korkedvezményes nyugdíj (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
477. birebora (válaszként erre: 476. - Globus)
tegnapelőtt 17:15
Rendesek voltak, hogy szóltak. Én is ismerek olyat aki megkapta visszamenőleg is.
476. globus (válaszként erre: 475. - Birebora)
tegnapelőtt 16:44
Akár ilyen is elképzelhető. Férjem újraszámoltatott, mert korkedvezmeny után tovabb dolgozott. Felhivták, hogy menjen be aláírni egy kérelmet, észrevették, hogy rosszul számoltak. Megkapta visszamenőleg is.
475. birebora (válaszként erre: 470. - Amaunet)
tegnapelőtt 15:17
Nekem mondod? Engem is derült égből a villámcsapás. Én is meglepődtem és azt gondolom amit te. Titkon abban bízom, hogy egyszer rájönnek és korrigálnak.
474. Amaunet (válaszként erre: 469. - Channa*)
tegnapelőtt 14:51
Attól függetlenül, hogy semmi közük a nyugdíjpénztári megtakarításainkhoz, mégis van erre vonatkozó kérdés a nők kedvezményes nyugdíja igénylőlapon.
473. Amaunet (válaszként erre: 445. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 14:31

Szinte biztos vagyok abban, hogy nem fogják az 5 éven belül a nyugdíjkorhatárt elérők öregségi nyugdíjkorhatárát megemelni. Erre van jogszabály. És nem fogják a választások előtt ezt meglépni.

Azt olvastam, hogy már nyugdíjas vagy. Nem kell félni!😄

472. globus (válaszként erre: 470. - Amaunet)
tegnapelőtt 14:27
Nálunk is van degresszió a finanszírozásban. Nem éri meg többet, jobban dolgozni, mert nemhogy nem fizetik, még büntetőpontozzák.
471. Amaunet (válaszként erre: 443. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 14:27
Én sem mondtam mást.😄
470. Amaunet (válaszként erre: 440. - Birebora)
tegnapelőtt 14:25

Ez a degresszió viszont nagy igazságtalanság azokkal szemben. akik "jól" kerestek az aktív éveik során. Nem feltétlen a több milliós fizetésekre kell gondolni.

Ezek a dolgozók több adót és több járulékot is fizettek be.

469. Channa* (válaszként erre: 461. - Birebora)
tegnapelőtt 11:25

Itt dolgozik 1990. óta. Az elején nagyon jól keresett, de aztán már nem, mivel csak a normál emeléseket kapta meg, ha volt. egyáltalán, így a fizetése egy idő után nem volt jó.

Azt ugye tudjuk, hogy aki egy helyen dolgozik hosszú időn át, az nem jár jól.

Szerencsére az első években volt sok jutalma, illetve azért minden évben kapott legalább egy havit. Gondolom ezek miatt lett magasabb.

Önkéntesbe? Azt ő is felvette 10 év után, ahogy én, de az teljesen független a nyugdíjtól. A magánt/államit pedig mindig fizette a fizetése alapján.

468. birebora (válaszként erre: 465. - Dóri10)
tegnapelőtt 10:55
Örülök:)
467. globus (válaszként erre: 466. - Globus)
tegnapelőtt 10:50
Bocs a hibákért, új telefonon könnyű mellényúlni.
466. globus (válaszként erre: 464. - Birebora)
tegnapelőtt 10:49

Sajnos. Fiatal kotomban úgy volt a beremelés, hogy 3 evente kötelező párszáz Ft-tal. Elfogadtuk, hogy az idősebbé több, jogos, de majd nekünk id. Hát túrót, egyszercsak azt vettük észre, hogx emelés megszűnt, az újakst pont annxival veszik fel, ha nem többel.

Kolléganőm kinyitotta a száját, amikor megjelent a diplomás minimálbér. Emelést nem kapott, viszont kirúgták, és a helyébe felvett személy kérés nélkül lett alkalmazva azzal az összeggel. Annyit elért a kirúgott, hogy a felmondási idejére muszáj volt ezt részére kifizetni.

465. Dóri10 (válaszként erre: 460. - Birebora)
tegnapelőtt 10:48
Nagyon jó volt a válaszod😁💕. Kiszámoltam, és így már érthető.
464. birebora (válaszként erre: 462. - Globus)
tegnapelőtt 10:40
Igen én is azt tudtam amikor még az utolsó 5 év számított. De 2025-öt írunk. 25-30 éve azóta már minden is hetvenhétszer megváltozott.
463. Dóri10 (válaszként erre: 460. - Birebora)
tegnapelőtt 10:38
Nagyon köszi.
462. globus (válaszként erre: 460. - Birebora)
tegnapelőtt 10:38

Szerintem ezt így nem lehet kiszámolni, vagyis nagyon bonyolult. Hajlamosak vagyunk sz utolsó fizetéshez viszonyítani. De ki az, aki emlékszik rá, hogy 1990-ben mennyit keresett, na jó, kb. 4 ezret :) én 2700-zal álltam munkába. Ezeket is valorizálják, beleszámít.

Úgy emlékszem, talán éppen a 90-es évek körül volt olyan, hogy az utolsó 5 év nyomott a latban?

461. birebora (válaszként erre: 458. - Channa*)
tegnapelőtt 10:37
Abból gondolom, hogy nem értem, hogy lehet valakinek a nyugdíja (nők40) több mint a fizetése. Hacsak nem keresett valamikor nagyon jól és/vagy nem fizetett sokat önkéntesbe vagy magán nyugdíjpénztárba.
460. birebora (válaszként erre: 459. - Dóri10)
tegnapelőtt 10:31

Kijött a 40 évnyi átlagkereset és én is azt gondoltam, hogy annak a 80 %. De nem egészen.

Majd az előleg összege és utána a határozat a nyugdij összegéről. De nem a megállapított átlagkeresetet vették figyelembe hanem valamennyivel kevesebbet. És ezt a degresszióval indokolták. A 440.hsz.ban belinkeltem. És a degresszióval kiszámoltnak kaptam a 82 %-át.

459. Dóri10 (válaszként erre: 423. - Birebora)
tegnapelőtt 10:19
És a határozatodban volt egy mégállapított havi átlagkereset? Annak a 80%- a lett a nyugdíjad összege?
458. Channa* (válaszként erre: 457. - Birebora)
tegnapelőtt 10:06

Nem. Bankban, teljes állásban.

Miért gondolod?

457. birebora (válaszként erre: 453. - Channa*)
tegnapelőtt 09:37
Gondolom részmunkaidőben dolgozik.
456. Channa* (válaszként erre: 441. - Birebora)
tegnapelőtt 09:36
Én is megkérdeztem a barátnőmet tegnap. Ő sem kapott előleget, hanem végzést kapott és majd utalták a nyugdíját.
455. tumbo2 (válaszként erre: 454. - Tumbo2)
tegnapelőtt 09:33
rendben
454. tumbo2 (válaszként erre: 452. - Tumbo2)
tegnapelőtt 09:33
mivel én intéztem a dolgozók nyugdíjügyeit is,rengeteg időt voltam a poros padláson.kijött egy fiatal fiú ellenőrizni,mindent r-edben talált,az egyiket ugyan áthúzta,ilyen jogcím már nincs,átjavította másra.
453. Channa* (válaszként erre: 427. - Birebora)
tegnapelőtt 09:31

Igen, 15 ezerrel több a nyugdíja.

Ugye dolgozott, volt fizetése, közben nők 40-el elment nyugdíjba. A munkát nem hagyta abba. Kap fizetést és nyugdíjat.

452. tumbo2 (válaszként erre: 442. - Birebora)
tegnapelőtt 09:28
hát mivel nálunk volt cafeteria,egyéb juttatás,így kb,80 ezerrel kevesebbet kaptam.a kétszáztól még nagyon messze vagyok.mivel az utolsó 10 évre minimálbérre voltam bejelentve,mondták,hogy tegyek félre pénzt,mivel sokára kapom a nyugdíjat. de én is tudtam követni,a munkáltatóm is mindent megcsinált,így idejében megkaptam.telefonáltam,persze a cég telefonján,mondták,hogy minden papír rendben van,csak aláírásra vár.a következő héten megkaptam.
451. Dóri10 (válaszként erre: 448. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 09:26
Én is így gondoltam, nem értem miért, de az ideit meg kell várni. Amikor a papírokat beadtam, utána lesz egy kapcsolattartó a nyugdíjf- nál, aki intézi az ügyedet, ő ezt mondta.
450. birebora (válaszként erre: 447. - Dóri10)
tegnapelőtt 09:24
* úgy tudom
449. birebora (válaszként erre: 447. - Dóri10)
tegnapelőtt 09:22
Én tudom, hogy akkor a tavalyi érvényes rád, nem?
448. asztanaviszta (válaszként erre: 447. - Dóri10)
tegnapelőtt 09:21
Ha 2024. dec. 1.-től mentél nyugdíjba akkor szerintem nem érint a valorizációs szorzó változása. A nyugdíjazás évét - nálad a 2024 - már nem valorizálják.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook