Nyitott méhszáj miatt fekvő kismamák, mit tapasztaltok, hogy vagytok? (beszélgetős fórum)
Nekem ez egy rettegett dolog, hogy idő előtt kinyílik a méhszájam és baj lesz. :( Rengeteget olvastam róla és folyamatosan parázok. Én holnap töltöm a 25. hetet. Sokat pihenek így is, mert szinte folyamatosan görcsölök, már kétszer kórházban is voltam pár napot.
A lényeg, hogy a rengeteg olvasás és orvosi kérdezés után kiderült, hogy rengeteg kismamának megrövidül a méhnyak és kinyílik a külső méhszáj a második trimeszter vége felé és semmi gond nincs a hatalmas többségnél. Én a helyedben pedig pláne nem aggódnék már. Lehet, hogy hülye a gondolkodásom, de én úgy vagyok vele a sok utánajárás után, hogy a 30. hét után nem fogok ezen annyit aggódni, mert annyira már fejlett Magyarországon is az orvostudomány, hogy az ennyi idős babáknak a 95%-át megmentik, ha amúgy nincs vele a pociban probléma (bármilyen rendellenesség). Meg amúgy sem nyílt tovább, ami nagyon jó. Szerintem engedd el az aggódást.
Nekem sajnos egyelőre nem megy, de már nagyon várom a 30. hetet, talán nyugodtabb leszek.
6 hónapos kismamaként "feküdtem" egy hónapot kórházban, majd otthon pihentem.
A lányom túlhordtam 2 héttel.
További ajánlott fórumok:
- 17 hetes kismamák hogy vagytok? Hogy viselitek ezt a meleget? Picurka mocorog már?
- 30-31 hetes kismamák, hogy vagytok?
- Hogy vagytok és milyen érzéseitek vannak Kismamaként?
- Homeopátia nyitott méhszájra?
- Inzulinrezisztenciás, pcos kismamák, vagy már anyukák, ti mennyire vagytok/voltatok rosszul a várandóság alatt?
- Gödi kismamák hol vagytok?