Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyers maradt a bejglim, mit gondoltok, lehet tovább sütni? fórum

Nyers maradt a bejglim, mit gondoltok, lehet tovább sütni? (tudásbázis kérdés)


9. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 8. - Spann)
2016. dec. 26. 10:49
szívesen. új sütő ki kell tapasztalni, biztos hogy sikerülni fog.
2016. dec. 25. 21:57

Hát, továbbsütöttem, és nem lett jobb. De legalább mindent megpróbáltam.

Ez egyébként egy új tűzhelyem, de sütöttem már benne bejglit ugyanígy légkeveréssel, és az jó lett. Azt hiszem, most az a baj, hogy túl sok tölteléket tettem bele. Amúgy finom lett. Mind a kétszer kb. félórát sütöttem, előmelegítve.

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat!

2016. dec. 25. 19:14
nyugodtan tovább lehet sütni, én is így jártam vele, és nem égett meg, ki sem száradt.
6. 94a06e9696 (válaszként erre: 3. - Spann)
2016. dec. 25. 18:32

Mondjuk ha nyersnek érzed, akkor ártani nem tudsz az újrasütéssel, bár sosem csináltam ilyet, és szerintem kiszárad...

Nem írtad, hogy meddig sütötted, mert az is számít. Egyébként a jövőre vonatkozóan én 180 fokon szoktam sütni (nem légkeverésesben), előmelegített sütőben kb 35-40 percig. Nálam már az első 10 perc után le kell takarni alufóliával, egyéb esetben szénné égne. Én mikor látom, hogy a kellően szép (nekem kívánatos) színt eléri, akkor letakarom, és simán sütöm tovább. Nem ég meg, viszont átsül. Egyébként simán lehet, hogy a sok töltelék miatt tűnik nyersnek, és nem is az :)

5. spann (válaszként erre: 4. - 35d45e2ed1)
2016. dec. 25. 18:21

Nem-nem, a mákost kiveszem, az tűrhető lett.

Egyébként épp azért sütöttem ilyen alacsony hőfokon, mert féltem, hogy megég. Hát nem is égett meg.

Holnap beteszem még egyszer, majd beszámolok az eredményről.

4. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 3. - Spann)
2016. dec. 25. 18:01
akkor ezek szerint villanysütőd van, pedig az jobban süt mint a gáz, főleg légkeveréssel, de azért a 150 fok az szerintem kevés volt. általában én a piskótát is 170 fok körülire teszem, pedig azt elég lightosen sütöm nem magas hőfokon. szerintem most jó lesz neki a 170-175 fok mert elvileg félig már megsült. egyébként azt észrevettem, hogy a tepsiben szinte egy-egy területen másképp sül, de akkor a mákost szerintem ne tett be
3. spann (válaszként erre: 2. - 35d45e2ed1)
2016. dec. 25. 17:54

Köszi, megpróbálom. Végül is ennél rosszabb nem lesz.

Az a furcsa, hogy forró levegővel sütöttem (150 fokon), és a két szélső bejgli, a két mákos jó lett. Pedig a levegőt keveri, tehát elvileg mindenhol egyforma hőfoknak kell lennie.

2016. dec. 25. 17:42
az nem baj ha a töltelék sok, az sem ha ettől picit átázva a sütid. ha nyers, akkor rakd vissza a sütőbe de csak olyan hőfokra, mintha piskótát sütnél (tehát light sütési hőmérsékletre) ha nagyon érzed a süti illatát vedd ki, mert általában akkor megsült. a tölteléket ne féltsd, nem fog megégni.
2016. dec. 25. 17:37

Most, hogy a szélső pár szeletet levágtam, most látom, hogy utána olyan a tekercs, mintha nem lenne átsülve rendesen. Túl vastag a töltelék, a tészta szinte nem is látszik, annyira nyers, vagy csak átnedvesedett?

Mit lehet csinálni, 3 nap után tegyem be megint a sütőbe?

Egyébként ettem belőle, nem lett semmi bajom tőle.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook