Nyelvvizsga nélkül lehet érettségizni? (tudásbázis kérdés)
pontosításként: a emelt szintű érettségiért max középfokú nyelvvizsga jár
ha kétannyelvű suliba járt vki, leteszi az emelt nyelvi érettségit, plusz két tárgyból célnyelven tesz érettségit, neki jár a felsőfokú nyelvvizsga
A cikkben amit küldtél írja, hogy akarták bevezetni felvételihez, de nem lett belőle semmi, mert nincsenek felkészítve rá a diákok.
Akkor megnyugodtam, hogy érettségizhet nyugodtan :)))
Ja és igen, a diplomához kell. :) De ha jól tudom, azt ráér letenni az egyetemi évei alatt is.
Legújabb követeléseket nem tudom, de egyik családtagom pár éve felvételizett, akkor még nem volt követelmény hozzá a nyelvvizsga.
Igazad van, nem jól írtam :DDD
Emelkt szintű érettségiről van szó, és középfokú nyelvvizsgáról.
Köszi a javítást!
Olyan, hogy emelt nyelvvizsga nincs. Emelt szintű érettségi van. Az egész kérdés sántít valahol.
És persze, lehet érettségizni bármilyen nyelvvizsga nélkül. Vagyis asszem, én már lassan 10 éve érettségiztem, akkor így volt.
Gyermekem most 12.-es, és kollektívan megy az osztály nyelvvizsgázni.
Arról felvilágosították őket, hogy a felsőoktatásba felvételizni nem lehet emelt szintű nyelvvizsga nélkül, de arról senki semmit nem mond, mi történik akkor, ha a diák nem akar továbbtanulni, csak érettségizni, illetve szeretné befejezni a 13.évet is, mert náluk még van OKJ.
Akkor is kötelező? Vagy csak egyszerűen érdemes megcsinálni, ha már egyszer adott a lehetőség? Igaz, hogy visszakapják az árát?
További ajánlott fórumok:
- A nyelvvizsga hogy áll összefüggésben az érettségivel?
- Melyik angolból a legkönnyebb egynyelvű középfokú nyelvvizsga, amire tanár nélkül is fel lehet készülni?
- Az egynyelvű felsőfokú C1 nyelvvizsga kiváltja az emelt szintű nyelvi érettségit?
- Az emelt angol érettségi vagy a felsőfokú nyelvvizsga a könnyebb?
- Mennyibe kerül új érettségi és nyelvvizsgabizonyítvány kiállíttatása, ha elvesztek?
- Ha teszek egy angol emelt érettségit akkor az már a középfokú nyelvvizsgával egyenértékű?