Nyelvtant kedvelőknek: Hogy ragozható ez a szó? (beszélgetés)
A fórum eredeti témájához van kérdésem:
fut lefutja a távot
gyalogol legyalogolja a távot
megy le.......... a távot
Nincs, ez egy mesterséges szó, van ennél hosszabb is:
összetettszóhosszúságvilágrekorddöntéskényszerneurózistünetegyüttes-megnyilvánulásfejleszthetőségvizsgálatszervezésellenőrzésiügyosztály-létszámleépítésellenesakciócsoporttagságiigazolványmegújításikérelem-elutasítóhatározatgyűjteményértékesítőnagyvállalatátalakításutó-finanszírozáspályázatelbírálóalapítványkuratóriumelnökhelyettesellenes-merényletkivizsgálóbizottságiüléselnapolásiindítványbenyújtásiforma-nyomtatványkitöltögetésellenőrizhetőség-próba
Nem lehet.
Más szóval,szavakkal kell fogalmazni,vagy helyettesíteni.
Mondjuk talán finomodjon,vagy ízletes legyen?:)
Siklik (kar és lábtempó nélkül lebeg a víz felszínén, miközben halad előre / vagy háton hátra)
én siklok sikoljak
te siklasz sikoljál
ő siklik sikoljon
mi siklunk sikoljunk
ti siklotok sikoljatok
ők siklanak sikoljanak
Semmi baj vele, csak borzasztóan furcsa, mert nem használjuk, így ritkán halljuk / mondjuk.:))
Ízlene.
Vagy körülírva: biztos ízleni fog, lehet, hogy ízlik majd.....
Az ízelhet édes alak lenne. :)) Nekem valamiért az ízelt lábúak jutottak eszembe....
ízlik feltételes módban....
hm? ízelhet???? tuti nem
Ez jó. És elgondolkodtató.
Most legalább 2 órán keresztül ezen fogok gondolkodni, mert én ilyen hülye vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 3.osztályosaimnak az olvasást és a nyelvtant, játékosan, sok megmozgató feladattal szeretném megtanítani. Vannak klassz játékos ötleteitek?
- Német Origós (Rigó utcai) alapfokú nyelvvizsgához mennyi nyelvtantudás szükséges?
- Együtt tanulom a magyar nyelvtant (újra) a gyerekkel. 😄 A...
- 2.osztályos kislányommal szeretnék magyar nyelvtant gyakoroltatni. Tudtok ingyenes gyakorló feladatokat?