3.osztályosaimnak az olvasást és a nyelvtant, játékosan, sok megmozgató feladattal szeretném megtanítani. Vannak klassz játékos ötleteitek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Légyszike Valaki írja le nekem a ,,pirosodott,,szót szótagolva!!!
szótagold a szöveget (mindenre jó...olvasás helyesírás, szabályok)
szógyűjtés a szövegekből (szófajok, helyesírási szabályok)
mondatgyűjtés (mondatfajták szerint)
olvasással egybekötött dráma játékok
Varázsbetű programcsalád az iskolák számára is elérhető.
rengeteg feladat és sorban állás folyamatos helycsere is mozgást igényel :)
Varázsbetűt én is szeretem :)
Sőt a gyerek is :)
Van egy javaslatom. Nézd meg. Szerintem remek ötletek. Ugyan főleg diszeseknek feladatok, de a kislányom, aki 3. osztályos szivesen játszik vele.
Annó a fiamnak használtuk magát a programot. De most jók a szabadfelhasználásu társasok. letölthetők, nyomtathatók.
Muszáj volt a kérdést néhány szóban lerövidítenem. Arra törekedtem, hogy rövid legyen, de lényegretörő.Így nem fért bele minden:)
(válasz buzaskata 9.hozzászólására)
Bocsi elfelejtettem a lényeget! Pedagógus vagyok.Egész napos oktatási rendszerben tanítok, délutánra a gyerkőcök hulla fáradtak. Na ilyenkor aztán szuper még 3 óra hosszát magyart tanítani.
Ebben a rendszerben most tanítok először. Az igazat megvallva az eddigi jól bevált több mint 10 éves gyakorlatom,lassan csődöt mond.
Nincs semmi lecke, csak tanulás a suliban. Te meg oldd meg, de úgy ám, hogy értelme is legyen, miután már délután 2 óra, s a gyerek reggel 8-tól az iskolapadban ül.
Én felsőben tanítok. Leginkább a nyelvtannal tudom őket megmozgatni. Pl. szókártyákkal. Felrakom mágnessel v. tapasszal, hogy ige, fn, mn.... a gyerekek húznak a kártyák közül és a megfelelő helyre kell rakniuk.
olvasási versenyt is szoktam csinálni. Mindenki 1 mondatot olvas, aki egy hibát is ejt az kiesett. A végén a bent maradt gyerkőc ötöst kap.
További ajánlott fórumok:
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Országos Kompetenciamérés...Tanulói kérdőív: 6. osztályos fiamnak adták ma.
- 5. osztályos kirándulás
- Első osztályos követelemények. Minden gyereknek zseninek kell lennie?