Nyárbúcsúztató-hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nyárbúcsúztató - hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után?
Két hét szabadság a maximum, amire egyszerű csinovnyikként mehetek.Előtte meggebedés, utolsó pillanatig munka, közben e-mailek csekkolása minden nap, mert nem akarok agylobot kapni az első reggelemen 179 olvasatlan levéllel, meg mert fel akarok készülni mi vár rám a szabadság után-olyan a munkám, hogy siman lehet hogy az első munkanapomra leszerveztek nekem valamit ami miatt este 9-kor fogok majd végezni, és ezt nem aznap reggel akarom megtudni.
A főnököm alap ak tekinti, hogy ő a szabadsága alatt is minden nap több órát dolgozik.Én erre nem vagyok hajlandó, ezzel máris a kevésbé elkötelezett munkavállaló kategóriába esem.Gyerektekenként, ki kett mondva, tilos az iskolai szünetek idején szabadságra mennem, hiszen ez a gyerekes kollégák szent ideje.Az, hogy az isk9ai szünetek olyan ünnepek köré csoportosulnak, amikor más földi halandó is szabadságra menne, egyéni szociális probléma.
érdekes, nekem nem a szabi hosszától függ az, hogy mennyire esik nehezembe újra dolgozni.
most augusztusban volt egy olyan sima hétvégém, amikor nem nyaraltam, egyszerű lazulás és otthoni teendők, ennek ellenére nagyon megviselt a hétfő, valahogy nagyon nehezen találtam vissza mentálisan.
júliusban 1 hét szabi után már rendesen vártam, hogy mehessek dolgozni.
Pár hónap és itt a karácsony.
:)
Megértelek nekem is nehéz volt múlt hét szerdán felvenni a fonalat.
Lehet itt az ideje Globus.
Szerintem a többség inkább agyradíroz szabi alatt, és pihen. Én több embertől inkább hallottam azt a tapasztalatot, hogy nehezen rázódnak vissza...én speciel annak ellenére, hogy hozzád hasonlóan azért olvasgatok, informálódom szabi alatt is.
"de hogyan tudunk hosszú gyorsan" lehet, hogy ezt csak én nem értem?
Biztosan vannak, akiknek szükséges ilyen "vonalvezető" a szabadság után, de nem hiszem, hogy két hét szabi alatt ennyire leállna az ember agya, hogy ne tudna ilyesmi nélkül munkába állni.
Pl. szabi alatt is foglalkozom a szakmámmal, olvasok szakkönyveket, előadásokat nézek meg a neten.
Ugrás a teljes írásra: Nyárbúcsúztató - hogyan térj vissza a munkába hosszú szabi után?
További ajánlott fórumok:
- A munkába való visszatérés szülés után
- Kismamák munkába visszatérése
- Hogyan értelmeznéd, ha a munkába való visszatérés előtt ezt -lásd lentebb- kapnád a főnöködtől?
- Új jogszabályok munkába visszatérő kismamáknak?
- Tudna valaki segíteni? Gyedről vissza munkába
- GYED extra mellett munkába visszatérés és a bölcsődei elhelyezés!