Növényi "altatók", stresszoldók (beszélgetős fórum)
Rozsagyokeret nemreg vettem de nem próbáltam ki, napi egy kapszula ugye?
Alvásra megkerdezhetem milyen altatot szedsz?
En azt sosem mertem kiprobalni, mert félek hogy hozzá szokok.talan zoloft ot szoktak mondani, hogy az gyenge?
Melatonint is szedtem már, eleinte jo volt, de mar nem
Azt gondolom, ezeket a csodaszereket azért reklámozzák, hogy el lehessen adni őket, de gumicukrot is majszolhatna az ember ugyanannyit érne vele...
Akinek igazán problémája van, azon a gyógyszer lehet az, ami segít, ahhoz viszont hozzá lehet szokni, és nagyon nehéz elhagyni.
Én alvászavaros vagyok, arra már csak gyógyszer hat, de azt csak akkor szedek, ha már hetek óta nem tudok aludni (vannak jobb és rosszabb időszakok).
Jókat írtak a többiek, valeriana, citromfű, gilgotavirág, levendula hatásos lehet.
Nekem ami bevált, ha kezdek magam alá esni, a rózsagyökér. De szedtem ashwaganda-t is, az is jó szorongásra. Nálam inkább az van, hogy ezek a természetes szerek előbb - utóbb már nem hatnak.
Én este 6 körül beveszek egy magnézium-biszglicinát kapszulát, amiben 60 mg van és B vitaminokat is tartalmazó kollagén tablettát.
Ezeknek idegnyugtató, szorongásoldó és alvást elősegítő hatása van. És nálam ez tényleg működik.
Persze ugyanez egy másik embernek vagy túl erős, vagy gyenge, vagy hatástalan.
Mindenkinek magának kell kikísérleteznie, mi a jó neki. És még azt is időnként érdemes felülvizsgálni.
Hát ez komoly. Enyém se különben, én rendszerem meg a kemoterápia óta zavarodott meg.
Van akinek beválik valamelyik gyógytea is, van akinek ütősebb kell.
Én CBD olyat használok bő 1 hónapja.
Feszültségre, szorongásra, depire alvásminőség javítására tökéletes segítség. Nem csak olvasom, már érzem is.
Valamikor úgy tanultam édesanyámtól, hogy a tea világosra főzve altat, sötétre főzve élénkít.
Direkt altatósra (= gyengére, világosra) főzni még nem próbáltam. Az biztos, ha túl sötétre, erősre főzöm, akkor az kb. mint egy csésze kávé, élénkebbé, pörgősebbé tesz.
Semmit nem veszítesz azzal, ha lefekvés előtt egy csésze gyenge, citromos teát megiszol. :))
Szerintem nincs ilyen, de azért próbáld meg, ideig óráig hátha segit.
Pl citromfű tea, vagy a patikákban kapható gyógynövényes drazsék.
Ez mindig sajat problalkozas.
Ha receptre irjak fel is igy van.
A pszichiater nem isten, es altalaban nem is tudjak mit csinaljak egy szerrel. Vagy egyut tudsz mukodni, vagy nem, vagy bevaluk, vagy nem.
Neha az utcan drogozas biztosabbnak tunik vagy az ivas.
CSAk az OGYI által jóváhagyott szereket. Csokor liliomot ne hagyj éjjelre a szobádban
Orbáncfű? Olvasd el az ellenjavalatait is
Érdekelne, aki használ növényi jellegű " altatókat" melyik vált be neki a legjobban?
Napközbeni feszültségre mit tudtok ajánlani?
További ajánlott fórumok:
- Vannak tapasztalataid a SEDATIF PC nevű homeopátiás stresszoldóról?
- Tudnátok nekem kifejezetten stresszoldásra gyereknek szedhető vitamin készítményeket? 8 éves gyereknek
- Hatékony stresszoldás, kinek mi vált be?
- Természetes stresszoldót keresek, kinek mi vált be?
- Természetes stresszoldók és nyugtatók
- Kamaszoknak melyik a legjobb stresszoldó teakeverék?