Nosztalgia:1970-1980-as évek... (beszélgetés)
Tehát levonhatjuk a végső következtetést, minden politikai felhang nélkül, hogy igenis jól éltünk és igazán visszasírjuk azt az időszakot!!
Burkus!! Kész a dolgozat? Leadtad már??
Felemlegetjük ezeket igen, mert, minden fontosra
tellett valóban és a kismamák forint 50 fillérbe
került a jegyes tej a rendes, meg 3.60 ft fillérbe.
Szórakozni is jobban el lehetett menni, mert azt is megengedhettük magunknak. A nyári nyaralásokról lehetett beutalóval vállalati üdülőkbe menni a dolgozóknak és az ellátás az szinvonalas volt, mindnyájan emlékszünk az ismerkedési estre lehetett
táncolni. beszélgettek egymással a nyaralók.
A Főzőkolbász régi neve fradi 2 Ft 80-as, 3.60-as
párizsi, 4.80-as olasz. 60 fT-OS OLDALAS,ezért is
nevezeték hajdanában aranykorszaknak ez a tévében
nyilatkozták. Nélkülözni senkinek nem kellett.
A munkahelyeken a munkatársak összetartók voltak
néha öszejöttek és közös programokat szervezetek
szakszervezeten keresztül is kirándulásokat más hangulat érződött akkoriban és az emberek normálisabbak és megértőbbek voltak nem úgy, mint most. Szivélyes üdvözletem mindenkinek.
Teljesen egyetértek veletek sziasztok eszembe jutott a tánciskola ott ismertem meg a férjemet,
és Budapesten ismert volt valóban a VI.Majakovszkij utca, Postás művelődési szintén abban a kerületben
a férjem egy kis ideig az ismert tánctanárnál a Guller Jánosnál tanult, de ezen kivül még volt a
Széna téren is és a járműveken ki volt téve a hirdetés és a tagdij havi 40 Ft volt összesen.
Plakátok hirdették, hiszen hiresek voltak. A tévében szerettük nézni a SABÁRIA TÁNCVERSENYT
Antal Imre vezette a műsort tényleg szép idők voltak azok és sajnálom, hogy ezek már soha nem jönnek vissza. Az volt a csodálatos béke és nyugodtság volt az utcákon, szórakozóhelyeken, mert a rendbontót rögtön kitiltották onnan.
A pénznek még igen volt vásárlóértéke sok mindent
lehetett venni az üzletben. A Filmmúzeum csatornán mutatták a filléres emlékeimben a Sztár tonik és narancs üditőt, MK MAGNÓT ilyen hordozhatót és még sok mindent, ami arra az időszakra emlékeztetett. Hétvégén elmentek a fiatalok, akár családosok kikapcsolódni és ez természetes volt akkoriban olyan megszokott és
kis összegből jól lehetett gazdálkodni. Örülök, hogy szóbahoztátok. Szép napot mindenkinek.
Sziasztok aki abban az időben már dolgozott. Mai szemmel nézve nevetséges pénzt kapot. még is megtudott élni.Még nem volt minden szombat szabad.
A blaha környékén 5 mozi, két áruház. Az éjjel-nappaliban ugyan annyi volt az ár hétköznap mint vasárnap. A corvin áruházban Karácsonyi vásár. Egy gomboc fagyi 50 fillér. Szép volt jó volt.
Sziasztok!!
Elnézést,hogy most értem csak ide,tanultam.
Persze,rengeteg mindet fölhasználtam,nagyon köszönöm!!!
Az,hogy másoljam ezt így ki,nem elfogadható,hisz egy interjú volt a házi egy személlyel.Na,én meg is interjúvoltam az anyósomat,csak kevésnek találtam az infót,ezért írtam ki ide:)
Ebből összeraktam rendesen,mintha egy embertől lenne.Valahogy így:)
Sokat segítettetek,holnap adom le,majd írok,h mi van:)
Semmi emlék....vége? Ne már!!
Dizsizzünk:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bzie404Hr3o&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bzie404Hr3o&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Jó, sok minden szép volt, én is visszavágyom abba a korba.
Viszont most már csak vihogok, hogy 1986-ban munkahelyi engedély kellett, hogy kimehessek az NSZK-s rokonaimhoz két hétre:)) (már nem a szabi miatt, hanem magához a "nyugati" útlevél kéréshez)
Azért ezt sokan ma már el sem hiszik.
:))
Ha belegondolok MOST, hogy akkor mennyit fizettek érte... !? :D
Az is belefér szerintem!
Jó dolgok voltak!!☺
További ajánlott fórumok:
- Bakelit lemez, audio-video kazetta. Nosztalgiázzunk?
- Május 1. Nosztalgiázunk?
- Szoktatok nosztalgiázni? Szeretettel gondolni a múltra?
- Mi is voltunk gyerekek, avagy nosztalgiázzunk... Írd le, hogy milyen csínytevéseket követtél el!
- Hogyan kell elkésziteni a nosztalgia krémest?
- Hol van egy jó nosztalgia disco Hatvan környékén?