Normális, hogy lelkiismeretfurdalásom van? (beszélgetős fórum)
Le a kalapot előtted!
Remélem, az élet kárpótol valahogy az áldozathozatalodért!
No ez a beszéd. Még ha most nem is érzed igazán így, az a fontos, hogy ki tudod mondani. Aztán majd rájössz, hogy tényleg így van.
Menj le a Balcsira, meg a Velencei tóhoz egy kicsit a nyáron...
igen, nyaralásra gyűjtöttem, szerencsére a sulira még maradt pénz
de a nyaralást nem is bánom annyira,legalább anyunak tudtam segíteni
Most láttam a másik fórumodban, hogy nyaralásra gyűjtöttél.
Megértem, hogy kicsit rossz, hogy esetleg neked most kevesebb jut.
De hidd el, ez az érzés tesz felnőtté.
Régen nálunk nem volt kérdés a nyaralás. Aztán amikor apósom meghalt, meg jöttek a gyerekek bizony már egészen másként van az ember. 15 éve nem voltam sok pénzért nyaralni. Néha én is felteszem a kérdést, vagy eszembe jut, hogy akkor most jól van-e ez így. Szerintem hozzátartozik a jellemfejlődéshez. Egyébként ha nagyon akarnék le tudnék annyit szakítani, hogy elmenjek, de valahol az a fontos, hogy már nem ez a legfontosabb. Ugyanúgy értéknek tudok tekinteni egy közös sétát, vagy egy itthoni sátorozást. Úgy istenigazából élvezem. Önmagáért. Ezek után, ha meg már majd esetleg megint megyünk "gazdag" nyaralásra, talán azért lesz jó, mert már nem helyezem olyan nagy piedesztára, szóval nem várok annyit tőle, lazábban tudom venni, ezáltal jobban élvezni...
Ezek csak az én gondolataim voltak, csak azért írtam le neked, hogy lássad, hogy máshol sincs ez másként.
Hidd el, ez a jó irány, hogy a saját lelkiismereteddel legyél rendben. Az a legnagyobb dolog, ha az tiszta. Nem a "valóvilágos" állandóan egymást mocskoló, incselkedő magatartás hozza meg a boldogságot.
Nem. Ezt az érzést nem úgy hívják. Lelkiismeretfurdalásod akkor lenne, ha nem adtál volna, és emiatt anyukád nagyon nehéz helyzetbe került volna. Lelkiismeretfurdalásunk ebben az esetben van. Te már megtetted a jót. Ne visszakozzál.
Most esetleg azt mondhatnád, hogy megbántam azt, hogy adtam.
Egyébként az igazi szeretet az olyan, hogy akkor is adsz, ha neked ez lemondással jár. Ez persze nehéz, de ettől lesz érték. Ha lett volna 50millád a bankban, nem nagy kunszt lett volna 200ezret odavágni. Ugye érzed, miért értékes a te 200-ad nagyon?
Te vagy az ember, a többiek meg le vannak ejtve. A hibát ott követed el, hogy azt nézed, mit csinál a nővéred. Hidd el, vissza fogod még ezt a pénzt kapni kamatostul. A normális családi, emberi reagció a legjobb befektetés. Csak mostmár ne rondtsd el azzal, hogy ezt felrovod nekik, vagy emlegeted.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik a fogadott lelkiismeretes orvosnak nem adtak borítékot, csak szóban köszönték meg és hazamentek?
- Frontin szedése miatt, legyen még lelkiismeret furdalásom?
- Bánt a lelkiismeretem
- Ha behalt a telefonom, és emiatt nem tudtam segíteni, kell, hogy lelkiismeretfurdalásom legyen?
- Igazságtalannak tartom, hogy míg én lelkiismeretesen húzom...
- Ismertek-e megbízható, lelkiismeretes, normális, alapos, szakmailag tuti jó nőgyógyászt Budapest XVIII. kerületben vagy a környékén?