Normális, ha napi kb félórát van ébren egész nap egy egyhetes újszülött? (tudásbázis)
A főorvos szerint a narancsban, mandarinban, sárgarépában lévő természetes szinezőanyag miatt a gyermek kaphat sárgaságot.
Én túlzásba vittem a mandarin evését. Napi 2 kg.
Nem hülyeség, máshogy nem bírtam wc-re menni annyira szorulásom volt az utolsó pár hétben.
vidéken laksz, vagy városban???
ezt azért kérdezem, mert a vidéki orvosok 80%a nem gyerekorvos.
Én épp ezért válaszatottam saját gyerekorvost a városban.
Ha vidéki vagy, a legközelebbi városban érdeklődj, hogy melyik gyerekorvos a legjobb (nem állandóan antibiotikummal tömi a gyereket ha megfázik), és próbáld meg felkérni, hogy Ő legyen a gyerekorvosotok.
Nálunk nagy szerencse volt, hogy így választottunk.
Minket is hazaengedtek, de rá egy hétre nagyon besárgultunk. A gyerekorvos rögtön küldött kivizsgálásra. Nálunk 5 hónapos korig sárga volt. Kiderült, hogy mivel a terhesség utolsó hónapjaiban nagyon sok narancsot és mandarint ettem, ezért a köldökzsinóron keresztül ez átjutott. Majd az anyatejen.
Mosolyogni fogsz, mert a bal könyökén van egy mandarin jel.
Szóval fontos, hogy tényleg gyerekorvos nézze meg a picit. Nálunk 4 hónaposan kiszúrta a kezdődő tüdőgyulladást. Rögtön küldött röngrenre, így időben kezelte, és nem lett baj.
Sokat írtam, de remélem segítettem.
Olvasva a régebben feltett kérdéseid, nem lehetséges, hogy a gyógyszertől van, amit szedtél vagy még most is szedsz? Átmegy az anyatejbe, talán.
Jó egészséget kívánok Nektek!
Minket viszonylag soka engedtek haza a korhazbol es a 8. napon volt a legmagasabb a bilirubinja, ugyhogy mndenkepp kell kontroll, nehogy baj legyen!
Azt mtak,sokat kell itatni, etetni.
Gygyulast nektek!
Szia!
Szerintem sem normális. Nálunk is a sárgaság okozott ilyet, szerencsére csak 2-3 napig, de a védőnő naponta ránézett. Aztán magától elmúlt. Szerintem is nézesd meg, nehogy kórosan besárguljon.
Kisfiam is sárga volt. Sokat aludt, de rendesen evett így nem volt baj. Itatnom is kellet,mert majdnem 4 hétig volt sárga.
Az elején csodálkoztam is milyen jó gyerekem van,Azóta kiderült,hogy a sárgaságtól volt angyal :)
De eszik rendesen? Gyarapszik a súlya?
A babók őrült sokat alszanak. Viszont ha nagyon besárgult esetleg akkor irány a doki! Védőnőt nem tudod kihívni,hogy nézzen rá?
Sziasztok!
Pici babám ma egyhetes. kedd óta vagyunk itthon, azt vettem észre tegnap és ma, hogy ő állandóan alszik, nehéz enni is felkelteni, természetesen evés közben is bealszik, összvissz kb félórát van ébren a nap 24 órájából. Normális ez?
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Milyen tapasztalataitok vannak az újszülöttosztály nővéreivel?
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Hol aludjon az újszülött és milyen kiságyat válasszunk?