Normális, ha a babám lábfeje befelé áll, amikor lép? (tudásbázis)
Elfelejtettem írni,hogy két ortopédus telefonba közölte,hogy 3 év alatt nem foglalkozik a gyerek lábával.
De remélem,hogy nagyobb az ijedelem,mint a baj.De legalább te is megnyugszol,hogy minden oké.
Kedves Ejku!
Minél előbb vidd el orthopédorvoshoz!
Az én fiamnál nem vette észre a gyermekorvos a szűréseknél,én már láttam, olyan 5 hónapos korától,hogy "csámpás"az egyik lábfeje.Aztán az én kérésemre a gyermekorvos adott beutalót,sajnos kontár orthopédorvoshoz,aki ciőt adatott a még kúszó gyerekre.Sajnos már elég későn sikerült a megfelelő HOZZÁértő orvost megtalálni,ekkor már kb. 14 hónaos volt a kisfiam.Kaptam is enyhe letolást,hogy miért ilyen későn mentünk.Na mintha én tehettem volna erről. A kisfiam gipszet kapot 2x 10 napra és kb. 1,5 évig jártunk masszírozásra. A lába most már rendben van,90%..Ha már csontosodnak a porcok 2 évesen,csak a műtét segít:-((. Mi ezt megúsztuk.
Na ezért nem harcolok a háziorvossal. Mindenki azt mondja, hogy kötelező lett volna. Én kértem a beutalót, de azt mondta, hogy felesleges kitenni a gyereket ennek a cécónak, nincs semmi baja, megvizsgálta. Semmi terpeszbetét, semmi vizsgálat most meg kezdek rosálni, nehogy később derüljön ki hogy gáz van.
Akár hány anyukával beszélek, mindenki azt mondja, hogy kötelező lett volna vinnem... De ha az orvos azt mondta, hogy nem kell, akkor mit tegyek?
Köszi, hogy leírtad. Én nem harcolok az orvossal, elviszem egy magánrendelésre inkább.
Az az igazság, hogy tegnap adtam rá először csizmát. Olyan szépen megy benne. Lehet, hogy azért mert ez tartja a kis bokáját, a cipő meg nem. De azért tényleg nem szeretném ha baja lenne. Én lúdtalpas voltam kiskoromban, meg folyton csámpázva jártam. Jó lenne, ha ő megúszná.
Szia!
Az én kisfiam is ilyen problémával küzdött/küzd.Háziorvos szintén a fordított cipőt ajánlotta,de szerencsémre kiharcoltam tőle egy beutalót az ortopédiára.Mindenki azzal jött,hogy 3 év alatt úgyse fognak vele foglalkozni.Az ortopédián a doktor közölte,hogy hülyeség fordítva ráadni.Főleg mert a mai gyerekcipőbe automatikusan van lúdtalp betét és így,máshogy alakítja a lábát,ha fordítva adod rá.Kapott rászabott szandált és megmutatta,hogy kell tornáztatni a lábát.1 hét telt el és már látom a javulást.Örülök,hogy nem hagytam annyiba.
Szia!
Nekem a lányom küzd(ött) hasonló problémával.
Mindkét lábát befelé tartotta. Ez csak akkor tűnt föl, amikor járni kezdett. Állítólag méhen belüli kényszertartás okozza.
Az ortopédus éjszakára műanyag csizmát rendelt neki, abban kellett volna aludnia. Ez egy rémálom volt, nem tudott benne aludni...
Kapott gyógycipőt, dr.Leó supinált cipőt. Ma már 3 éves, és szerintem és a háziorvos szerint is kinőtte.
Ezek a javaslatok voltak a fentieken kívül: -masszírozás
-torna: (ceruzafelvétel lábujjheggyel, lábujjhegyen járás, törpejárás, egyenetlen talajon (kavics, homok) mezítláb járás, szobában supinált=sarokdöntéses cipő viselése.
Egyébként, ha kicsit nagyobb rá a cipő, akkor is járhat így ,,kacsázva,,. Mezítláb is befelé tartja a lábát?
Szerintem is nézesd meg!Jobb félni mint megijedni.
Amikor a legkisebb fiam megszületett,Neki is befelé állt a lába.Masszíroznom kellett.Most 12 hós és szépen jár.
További ajánlott fórumok:
- 7 hónapja eltörtem a lábfejem, de 1 hónapja egy pici csont türemkedik a bokám mellett a bőrön át..Mi lehet ez?
- Ti is tapasztaltátok, hogy állandóan hideg a lábfejetek? Miért van ez?
- Befelé álló lábfejek, vagy dongaláb tartással született babák.
- Csontkovács tud segíteni a lábfejen lévő bütykön?
- Van valakinek a lábfején ill. bokáján (oldalt a forgónál) tetoválása? Ha igen mennyire fájt? :) Thx!
- 9 és fél hós babám kifelé tartja a lábfejeit és nagyon befelé dől a sarka. Mitől lehet?