Nők 40 korkedvezményes nyugdíj (beszélgetés)
Valószínűleg azért, mert nemcsak az utolsó éveket számítják bele, hanem 1988 óta mindet.
Ha régebben kerestél jobban, akkor a nyugdíjat magasabb lehet, mint az utolsó havi kereseted.
Igen a végső nyugdíjba beszámít, de a nők 40-hez meg kell lenni az ottani feltételek szerinti munkaviszonynak.
Tehát, ha meglesz a nők 40-hez a 40 éved, de amiből nyugdíjjárulékot vontak (pl. munkanélküli, passzív táppénz),az már 43 év, akkor a 43 év után fogod kapni a kiszámított átlagkereseted 86 %-át. - 40 év után évente 2 %-kal emelkedik az összeg.
Igen, Olyan 32%-al.
De nekem nagyon felhozta a nyugdíjat, hogy a 40 év alatt, vagyi 1988-tól is jó kerestem.
Hívd fel az ügyintézőt, aki az adategyeztetőn szerepel!
Engem nagyon kedvesen visszahívtak, elmagyarázták, ha kérdésem volt.
Én is 2 évet ráhúzok, mert munkanélküli is voltam és nappalin is tanultam, ami nem számít bele.
A fura nekem az, hogy azt írják, hogy minden jogviszony beleszámít, aminél volt nyugdíjjárulék fizetés, de az én esetemben nem, mert én voltam úgy munkanélküli, hogy vontak ilyet, de még sem számít bele ( a táblázaton látszik, hogy vontak)...
Ez kamuzás.:)
Mindent le lehet könyvelni, elszámolni és létezik korrekció, önrevízió.
Mondjuk az én esetemben szerencsés időpontban küldtem be az igényt, mert mire a cégem megkapta a nyilatkoztatást már túl voltunk a márciusi bérem elszámolásán.
Nem voltam mindig ilyen szerencsés. Két évvel tovább húztam ezt a nők40-et, mert össze-vissza annyi időt töltöttem (beszámítható) munka nélkül. Vállaltam egyszer négy éven át szinte fekete munkát, mert egy médiacégnél, mint a művészek adóztam.
De 40 éven át tanultam (ez a szakma megkívánja a naprakész tudást) és dolgoztam.
Ezzel igazolták, hogy nem hiába.:)
Köszönöm!
Igen, elégedett vagyok vele.
Számolgattam magam is. Használtam az online felületet, excelbe rögzítettem az adategyeztetés során kapott jövedelmeimet, valorizáltam, a degressziót is elvégeztem, de a számításaimat felülmúlták. 😀
Igen, a határozat első oldalán az nyugdíj összege és a nyugdíj folyósításának kezdete szerepel.
Jelen árak mellett biztos megélhetés, ha nem is dolgoznék tovább.
Szuper!
Hosszú és boldog nyugdíjas éveket kívánok.
Jó lett a nyugdíjad? Megírták, hogy mennyi?
Köszönöm!
Még januárban is kértem adategyeztetést és a helyi kormányhivatalhoz kértem az ügyintézést. Ez azt jelenti, hogy a megyeszékhelyen végeztek mindent és nem került az ügy a központba. Minden adat rendelkezésükre állt. A nyilatkozatomat is még aznap feltöltöttem.
A könyvelőnk (aki külsős) pedig mindig naprakész.
Az azért durva, hogy 40 év egy helyen és ennyire nem készségesek veled ebben a folyamatban.
Gondolom, van nekik is 15 napos határidő és félre tették - ráér.
Menj is be! Csapj az asztalra!:)
Szia!
Március 21-én adtam be az igényemet. Március 26-án kaptam a tárhelyre egy tájékoztatót, amelyben 7 pontban felsorolva kellett nyilatkozatot adnom néhány dolog pontosításáról. Pl. az online nyomtatványban a "Biztosítása megszünt" pontot jelöltem, és azt nem tudtam visszavonni. Vagy ők még valahol találtak két napot, így a fordulónap nem márc. 21. lett, hanem márc. 19., és elfogadom-e ezt.
Felhívtam az ügyintézőt, aki meg volt nevezve a tájékoztatón.
Este elküldtem a nyilatkozatot ügyfélkapu.
Mi egy kis cég vagyunk. A múlt héten (április 10-én) hívott a könyvelőnk, hogy megkapták a nyilatkoztatást a hivataltól.
A határozatot a megállapított nyugdíjjal ma kaptam meg.
Ez - számításaim szerint - 25 nap volt.
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja, hogy mikor lesz a számlán a nyugdij?
- Szerintetek jogos, hogy a közeljövőben felülvizsgálják a rokkant nyugdíjasokat?
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Miért csak a nyugdíjról van mindig szó?
- Az öregségi nyugdíj összege mennyivel lesz több a jelenlegi korkedvezményes előnyugdíjénál?