Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Nők 40 korkedvezményes nyugdíj fórum

Nők 40 korkedvezményes nyugdíj (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
541. globus (válaszként erre: 537. - Bea41)
ápr. 16. 13:49
Kicsit nekem is több lett, bár én mindig xarul kerestem, hála az ágazatnak, viszont a végén kaptam több jutalomnak álcázott járandóságot. Pl. szabadság megváltást, 13. havit, ilyesmiket.
540. asztanaviszta (válaszként erre: 537. - Bea41)
ápr. 16. 13:42

Valószínűleg azért, mert nemcsak az utolsó éveket számítják bele, hanem 1988 óta mindet.

Ha régebben kerestél jobban, akkor a nyugdíjat magasabb lehet, mint az utolsó havi kereseted.

539. asztanaviszta (válaszként erre: 534. - Channa*)
ápr. 16. 13:41

Igen a végső nyugdíjba beszámít, de a nők 40-hez meg kell lenni az ottani feltételek szerinti munkaviszonynak.

Tehát, ha meglesz a nők 40-hez a 40 éved, de amiből nyugdíjjárulékot vontak (pl. munkanélküli, passzív táppénz),az már 43 év, akkor a 43 év után fogod kapni a kiszámított átlagkereseted 86 %-át. - 40 év után évente 2 %-kal emelkedik az összeg.

538. Amaunet (válaszként erre: 537. - Bea41)
ápr. 16. 13:01

Igen, Olyan 32%-al.

De nekem nagyon felhozta a nyugdíjat, hogy a 40 év alatt, vagyi 1988-tól is jó kerestem.

537. Bea41 (válaszként erre: 527. - Amaunet)
ápr. 16. 12:41
Szia ! Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy Neked több lett a nyugdíjad mint a fizetésed? Annyi embertől hallom. Én tavaly mentem el, de 40 ezerrel lett kevesebb a nyugdíj, mint az aktuális fizetés.
536. Amaunet (válaszként erre: 534. - Channa*)
ápr. 16. 12:10

Hívd fel az ügyintézőt, aki az adategyeztetőn szerepel!

Engem nagyon kedvesen visszahívtak, elmagyarázták, ha kérdésem volt.

535. donna64 (válaszként erre: 533. - Amaunet)
ápr. 16. 12:08
Én is ezen gondolkodtam el, hogy mi a csudát kell még a márciusin lezárni. Kolléganőm szerint elfelejtette. Azért remélem, hogy ma még megcsinálja, mert holnap már ők sem lesznek bent.
534. Channa* (válaszként erre: 531. - Amaunet)
ápr. 16. 11:59

Én is 2 évet ráhúzok, mert munkanélküli is voltam és nappalin is tanultam, ami nem számít bele.

A fura nekem az, hogy azt írják, hogy minden jogviszony beleszámít, aminél volt nyugdíjjárulék fizetés, de az én esetemben nem, mert én voltam úgy munkanélküli, hogy vontak ilyet, de még sem számít bele ( a táblázaton látszik, hogy vontak)...

533. Amaunet (válaszként erre: 532. - Donna64)
ápr. 16. 11:58

Ez kamuzás.:)

Mindent le lehet könyvelni, elszámolni és létezik korrekció, önrevízió.

Mondjuk az én esetemben szerencsés időpontban küldtem be az igényt, mert mire a cégem megkapta a nyilatkoztatást már túl voltunk a márciusi bérem elszámolásán.

532. donna64 (válaszként erre: 522. - Amaunet)
ápr. 16. 11:29
Megtettem! Mármint az asztalra csapást. Ma rákérdeztem, hogy áll az ügyem. A gazdasági vezetőnk közölte, hogy még sehogy, mert előbb le kell majd zárnia a márciust, és utána jön az április ( április 8-ig kérték a béradatokat). Na, itt gurult el a kis kék gyógyszerem! Türelmes ember vagyok, de azért ez már sok! Udvariasan, de határozottan kértem, hogy intézzék már az ügyemet. A 15 napos határidő viszont ha jól számolom, akkor 17-én letelik, mert április 2-án jött a levél. Ráadásul elég jó viszonyban vagyunk a gazdaságissal, nem értem, hogy miért velem tol ki. Ma azért lesz vele egy köröm még.
531. Amaunet (válaszként erre: 530. - Érdekes73)
ápr. 16. 10:50

Nem voltam mindig ilyen szerencsés. Két évvel tovább húztam ezt a nők40-et, mert össze-vissza annyi időt töltöttem (beszámítható) munka nélkül. Vállaltam egyszer négy éven át szinte fekete munkát, mert egy médiacégnél, mint a művészek adóztam.

De 40 éven át tanultam (ez a szakma megkívánja a naprakész tudást) és dolgoztam.

Ezzel igazolták, hogy nem hiába.:)

530. Érdekes73 (válaszként erre: 527. - Amaunet)
ápr. 16. 09:45
Picit irigykedek azért :) Ügyesen alakítottad a pénzügyi helyzetedet.
529. Amaunet (válaszként erre: 525. - Globus)
ápr. 16. 09:40
Ez olyan, mint egy születésnap.:)
528. birebora (válaszként erre: 523. - Amaunet)
ápr. 16. 09:39
Pár éve azt mondogatták, hogy a legbiztosabb "poziciójuk" a nyugdijasoknak van. Azt gondolom ez a mai napig érvényes.
527. Amaunet (válaszként erre: 524. - Channa*)
ápr. 16. 09:39

Köszönöm!

Igen, elégedett vagyok vele.

Számolgattam magam is. Használtam az online felületet, excelbe rögzítettem az adategyeztetés során kapott jövedelmeimet, valorizáltam, a degressziót is elvégeztem, de a számításaimat felülmúlták. 😀

Igen, a határozat első oldalán az nyugdíj összege és a nyugdíj folyósításának kezdete szerepel.

Jelen árak mellett biztos megélhetés, ha nem is dolgoznék tovább.

526. libikóka (válaszként erre: 523. - Amaunet)
ápr. 16. 09:38
Legjobbakat:)
525. globus (válaszként erre: 523. - Amaunet)
ápr. 16. 09:33
Még a tollat is felcímkéztem és eltettem emlékbe, amivel az utolsó nyilatkozatot aláírtam 😄
524. Channa* (válaszként erre: 523. - Amaunet)
ápr. 16. 09:33

Szuper!

Hosszú és boldog nyugdíjas éveket kívánok.

Jó lett a nyugdíjad? Megírták, hogy mennyi?

523. Amaunet (válaszként erre: 521. - Birebora)
ápr. 16. 09:29
Igen. Elő volt készítve minden. Nagyon készültem már rá.:)
522. Amaunet (válaszként erre: 520. - Donna64)
ápr. 16. 09:26

Köszönöm!

Még januárban is kértem adategyeztetést és a helyi kormányhivatalhoz kértem az ügyintézést. Ez azt jelenti, hogy a megyeszékhelyen végeztek mindent és nem került az ügy a központba. Minden adat rendelkezésükre állt. A nyilatkozatomat is még aznap feltöltöttem.

A könyvelőnk (aki külsős) pedig mindig naprakész.

Az azért durva, hogy 40 év egy helyen és ennyire nem készségesek veled ebben a folyamatban.

Gondolom, van nekik is 15 napos határidő és félre tették - ráér.

Menj is be! Csapj az asztalra!:)

521. birebora (válaszként erre: 511. - Amaunet)
ápr. 16. 08:20
Gyorsan ment:) Azért ez ad egy fajta biztonságot és stabilitást.
520. donna64 (válaszként erre: 517. - Amaunet)
ápr. 16. 07:32
Először is gratulálok! Neked akkor gyorsan ment. Az enyém döcögősen halad ezek szerint. Pedig már előtte több körön egyeztettem a Kincstárral, elvileg minden rendben volt. Ráadásul én ezt a 40 évet egy helyen dolgoztam le végig,csak fenntartó váltás volt 92-ben. Úgy látom, hogy a gazdasági irodánk nem áll a helyzet magaslatán, bár mi sokan vagyunk. Először egy hetet ültek a Foglalkoztatói nyilatkozaton, most meg már több mint egy hete a Nyenyi lapomon. De ma biztos, hogy bemegyek és rákérdezek, mert holnaptól szabin leszek. Remélem, már elküldték.
519. Amaunet (válaszként erre: 515. - Semleges)
ápr. 15. 20:19
Köszönöm!
518. Amaunet (válaszként erre: 512. - Érdekes73)
ápr. 15. 20:18
Így van!😀
517. Amaunet (válaszként erre: 516. - Donna64)
ápr. 15. 20:14

Szia!

Március 21-én adtam be az igényemet. Március 26-án kaptam a tárhelyre egy tájékoztatót, amelyben 7 pontban felsorolva kellett nyilatkozatot adnom néhány dolog pontosításáról. Pl. az online nyomtatványban a "Biztosítása megszünt" pontot jelöltem, és azt nem tudtam visszavonni. Vagy ők még valahol találtak két napot, így a fordulónap nem márc. 21. lett, hanem márc. 19., és elfogadom-e ezt.

Felhívtam az ügyintézőt, aki meg volt nevezve a tájékoztatón.

Este elküldtem a nyilatkozatot ügyfélkapu.

Mi egy kis cég vagyunk. A múlt héten (április 10-én) hívott a könyvelőnk, hogy megkapták a nyilatkoztatást a hivataltól.

A határozatot a megállapított nyugdíjjal ma kaptam meg.

Ez - számításaim szerint - 25 nap volt.

516. donna64 (válaszként erre: 511. - Amaunet)
ápr. 15. 19:10
Szia Amaunet! Neked mennyi ideig tartott az ügyintézés? Én március 10-én adtam be, és még mindig nincs határozatom. Sajnos,a múlt héten kiderült, hogy a Nyenyi lapom elakadt a munkáltatómnál, legalább egy hétig. Még most sem tudom, hogy megcsinálták-e már. Holnap lehet, hogy rákérdezek.
515. semleges (válaszként erre: 511. - Amaunet)
ápr. 15. 15:55
Gratula:)
514. Amaunet (válaszként erre: 513. - Asztanaviszta)
ápr. 15. 11:11
Ez végleges. Előleget nem kaptam.
513. asztanaviszta (válaszként erre: 511. - Amaunet)
ápr. 15. 10:46
Végleges határozatot kaptál, vagy csak előleget?
512. Érdekes73 (válaszként erre: 511. - Amaunet)
ápr. 15. 10:45
Csak fiatalosabb és boldogan .
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook