Nincs csontfog a tejfog alatt (beszélgetés)
A kérdés valóban az, hogy vannak-e az állkapocs mélyére beragadva fogak, vagy sem. Ha nincsenek, akkor marad, amikor!!! kiesnek a tejfogak, vagy elromlanak a fogszabályozás, illetve lehetséges már az állkapocsba beültetni csapot, műfogat (a szüleimnek is csináltak ilyet, így megúszták a "ki-betevős" fogat). És valóban olcsóbb megoldás, hogy a mellette lévő fogakat kihasználva híddal pótlást tesznek fel a hiányzó fogak helyére, csak az akkor érint még további két-két fog csiszolását. Vagyis oldalanként négy-négy korona.
Én maradnék a beültetésen (min. oldalanként egyet-egyet), és utána beszabályoztatnám, ha nagyon feltűnő a rés.
Anyukámnak is hiányzott pár csont foga, mikor terhes volt valamelyikünkkel a fogászaton egymásután húzták ki a felülről a tejfogait, az egyik oldalon volt neki így, végül korona lett teljesen, mert szétmentek a fogai terhesség alatt.
Lehet neked se fognak már kinőni.
Férjemnek a négyesek hiányoztak mindkét oldalon, neki a tejfogai kiestek, de nem nőtt csontfog a helyére, röntgen nem mutatta a csontfogat, így fogszabályzója lett, és mindkét oldalon az egy-egy plusz helyet így korrigálták.
Neki általános felsőben történt mindez. Egyébként észre sem lehet venni.
Hogy két fog is mindkét oldalon érintve van? nem tudom mi a teendő. A jó fogorvosnak erre tudnia kell a megoldást.
Ahová én járok ott egyetemista lánynak derült ki, hogy a csontfoga benmaradt az állkapocsban, amikor fogszabályoztatásra készült, és nála speckós technikával, szájsebész-fogorvos együtt dolgozva, egy különleges eljárással lehúzzák egy év alatt a végleges fogat, és utána jön a szabályozás, szóval nem egyszerű, de már ilyen is van.
Szia!
Unokahúgomnak sem volt csontfoga az első 2 foga alatt. A tejfog volt neki, ami nem hullott ki.
18 évesen húzatta ki és csináltatott oda koronát, mivel nem is nőtt helyette másik.
Nagyon rosszul érintette őt is, mert ugye azok a fogak kisebb méretűek voltak és zavarta nagyon..
Szóval szerintem ha eddig nem esett kis és nőtt helyette másik, valószínű nem is fog.. :( de mindenképp nézesd meg orvossal és kérd ki a véleményét és tanácsát.
nekem sincs jobb felső 5-ösöm, egyszerűen nem nőtt ki. a tejfogat próbálták sokáig "bent" tartani, de kiesett. nem látszik a hiány, ha mosolygok. fogszabályzóval arrébb húzták a többi fogat, szóval nincs egy teljes fognyi hiány a fogsoromban.
érdekes módon a férjemnek is hiányzik az egyik csontfoga, neki sem nőtt ki a tejfog után.
További ajánlott fórumok:
- Milyen hashajtót szedjek terhesség alatt, ha nincs székletem napokon át?
- Férjemnek a KFT-je kb két éve felszámolás alatt van nincs jövedelme kórházi ápolásra jogosult e?
- 55 évesen mit csináljak a szabadságom alatt, ha nincsenek barátaim?
- 6 éves kislányomnak az első tejfoga nem esett ki, viszont beljebb már elkezdett nőni a csontfoga. Mit csináljak?
- 5 éves kislányomnak mozog a tejfoga, de már mögötte kibújt a csontfoga is.Ez normális?
- Öt és féléves kislányomnak még tejfoga van, és a metszőfoga mögött jött ki a csontfoga. Ilyenkor mi a teendő?