Nikotinelvonási tünetek... (beszélgetés)
Szia!
Eloszor is engedd meg, hogy gratulaljak. Remelem, sikeres lesz a leszokas hosszu tavon is.
Ami a tuneteidet illeti, egeszen biztosan pszichesek. A nikotin nagyon keves emberben okoz fizikai fuggoseget, ezert nem er a nikotintapasz kutyafulet sem (dohanyosok kb. 10%-a), es mivel nagyjabol 30 percenkent kell az utanpotlas, az igazi nikotinfuggo gyakorlatilag lancdohanyos, meg ejszaka is tobbszor felebred ragyujtani.
Ha te 1, sot fel dobozzal kibirtad hosszu tavon, nem lehetsz fizikailag fuggo.
Az idegesseg ertheto, a szedules meg lehet attol is, hogy a vernyomasod instabil (a dohanyzas erszukito hatasu, ha abbahagyod, eshet a vernyomasod). Igyal egy kavet :) Az alkoholt meg hanyagold, az ertagito.
Sok szerencset, majd ird meg, mi ujsag :)
Természetes, hogy szenvedsz, ez egy darabig így is lesz. De gondolj az elhatározásodra, meg arra, hogy ezen szükségszerűen át kell esne, ha le akarod tenni!
Viszont a jó hír, hogy előbb vagy utóbb elfog múlni, és jól fogod magadat érezni! :)
Jobban mint valaha, mert irtó büszke leszel, és a közérzeted is sokkal jobb lesz, mint amikor dohányoztál. Plusz a pénztárcád is vastagabb marad!
Igen, ezek elvonási tünetek... Sokat nem tudsz tenni vele. Nekem a citromfű tea bejött, meg az, hogy mélyeket lélegeztem.
Nekem kb. 3 hétig volt nagyon durva, 3-4 hónap után meg szinte már nem is hiányzott! De egyet jegyezz meg, olyan sosincs, hogy csak egy szálat elszívsz!!! Én fél év füstmentesség után így szoktam vissza, és a csak egy után minden előröl kezdődött!
Ügyes vagy, nagyon szép teljesítmény a 3nap! Kitartást kívánok! :)
3, napja nem gyújtottam rá.lehet pszichés, de szédülök, kissé ideges vagyok, olyan" minden valótlanszerű" érzésem van, nem esik jól az étel, de a legrosszabb az a szédülés.
Szeretném tudni, kinél mi volt az elvonási tünet, meddig tartott, és hogy "élte túl" :-D
Napi 1 doboz cigimet fél éve már fél dobozra csökkentettem, ennyit szívtam mostanság.
További ajánlott fórumok:
- Tej allergia: receptek, tünetek, megoldások
- Terhességi tünetek pszichésen?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- Lehetséges, hogy egy autista gyermeken csak az óvodában jelentkeznek a tünetek?
- Fogamzásgátló abbahagyása utáni tünetek
- Hogyan lehet csökkenteni a pcos tüneteket (szőrösödés, hajhullás, hízás...)?