NFC fizetés hogyan működik? (tudásbázis)
Bingo!
Beirod a kártya számát és generel egy rajta egyező vonalkodot.
De van amelyiket csak lefotozod, és berakja a hűség kártyáid közé.
A simple alkalmazás azt hiszem így működik. Én addig azt használtam, míg az Erste elő nem jött a saját NFC alkalmazásával.
Újabb kérdés😂
Simán így fizetek, viszont a spar, penny, stb kártyákat így is vinnem kell magammal. Van egy Hűségkártya lehetősèg az appon belül. Oda berakom a kártyákat, de hogyan hasznàlom vásárláskor? A gyakori kérdések menüpontban erről nincs semmi infó.
1.Mint ahogyan a bankkártyához sem kell internet..
Mivel a telefonod NFC chipjebe klonozod a bankkártya egyszerűen atveszi a szerepét..
2.Van a feloldás utáni 1 perces időablak.
Csak addig tudod végre hajtani a fizetést, azután lezár.
Az hogy valakinek így nyúltak le a pénzét erősen kamunak érzem.
Bár 1 perc 1 tranzakció.
Egyelőre az OTP-nél működik csak, úgy tudom.
Én CIB+VISA+iOS (Apple Wallet) kombóval próbáltam tegnap, de azt írta az app, hogy még nem támogatott a kártyám/ bankom, már nem emlékszem pontosan melyik.
Így van!
Az automatákat preparálják, a paypasst leolvashatják (bár ahhoz is kell valamilyen min. távolság).
Az NFC-t nem tudják leolvasni, ha a telefonon nincs bekapcsolva a funkció.
Én a bluetooth-ot sem kapcsolom be, ha nem használom.
Minden veszélyes.. kolléganőmet külföldön úgy húzták le, hogy elsétáltak mellette terminállal és ugye 5000 Ft-ig pin kód sem kell paypassos kártyánál...
Ez az nfc nem rossz, tetszik.
Hidd el, nagyobb kockázat a bankkártyát bedugni a terminálba, majd beütni a pinkódot, mint a mobilfizetés.
A technológia nem működik nagyobb távolságról.
Viszont nagyon hasznos tud lenni, ha nincs nálunk pénztárca, bankkártya, mert a telefon általában ott van mindenki kezében.
Más meg máshogy szedte le más pénzét.
Amúgy meg nem ez volt a kérdés, kedves
Jók ezek az új szolgáltatások hamarosan azt is megoldják az okos emberek hogy messzebbről is leszedjék a pénzed.
De hát aki lusta bankártyát bedugni a terminálba és kódot beütni.... Sok sikert :)
Ha a telefonodon van olyan lehetőség a Beállításoknál, hogy Érintéses fizetés akkor ott be kell állítani az Erste MobilPay alkalmazást.
Ezután már csak az NFC-t kell bekapcsolni fizetés előtt és a készülék fel fogja ismerni a terminált ha a közvetlen közelében lesz.
Én csak fizetés előtt kapcsolnám be.:)
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Kinek mi a tapasztalata: hogyan működik, ha a párjával azonos vallású, vagy egyikőjüknek van, másiknak nincs vallása? (Csak akit érint)
- Online bankkártyás fizetés napok óta nem működik, mit lehet tenni?
- Hogyan működik a tb fizetése csekken?
- Hogyan működik a fizetés webáruházak esetén?
- Önkéntes nyugdijpénztári kifizetés 10 év lejárta után hogy müködik?