Nevelt gyerekre lehet adókedvezményt igényelni? (tudásbázis)
6. agibaba40
2016. márc. 6. 19:53
Egyébként én minden esetben az élettársammal egyben az adóbevallás beadásakor kértük vissza az adókedvezményt. Hogy havonta mennyire volt ez lehetséges, nem tudom, bocsi :-(
Most már egyébként a törvény is megengedi a nem közös gyermek utáni visszaigénylést. Ez már tavaly is hivatalos volt, tehát a most beadandó 2015-ös bevallásban is bátran lehet ezzel élni.
5. f8db0709b8 (válaszként erre: 3. - Agibaba40)
2016. márc. 6. 08:57
Nekünk nem adták....azóta kapjuk mióta házasok vagyunk pedig egy lakcímen voltunk előtte is....nem ért..
4. agibaba40
2016. márc. 6. 08:21
Ha esetleg barmilyen kerdes van,ha tudok,szivesen segitek.
3. agibaba40 (válaszként erre: 1. - Fogaskérdés)
2016. márc. 6. 08:20
Szia,nevelt gyerekre is lehet batran adot visszakernien konyvelo vagyok,es evek ota kapjuk igy vissza az adot. Nem a lanyok apjaval eltem. Elviekben a kozos lakcim kell,de eleg a kozos tartozkodasi hely is. De mi meg akkoris visszakaptuk,amikor egyaltalan nem volt kozos a cim. Bocs az ekezet nelkuli irasert,telefonrol potyogok,es lusta vagyok ekezetezni:-)
2. f8db0709b8 (válaszként erre: 1. - Fogaskérdés)
2016. márc. 4. 05:51
Csak ha házasok vagytok :)
1. Fogaskérdés
2016. márc. 1. 20:58
Nevelt gyerekre lehet adókedvezményt igényelni?
További ajánlott fórumok:
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Családi adókedvezmény a magzat után - hogyan lehet igényelni?
- Tudja valaki hogy 4 gyerekre hogy lehet igénybevenni a családi adókedvezményt, ha a 2 kicsi júliusba született?
- Adóvisszatérítést egy gyerekre hogyan lehet igényelni?
- Minimálbérre is lehet igényelni a családi adókedvezményt? Mennyi az összeg? És gyedre?
- A férjemnek osztrák jogviszonya van, mikor lehet leghamarabb igényelni az adókedvezményt és a családi pótlékot?