Neurológiai probléma lehet? (tudásbázis)
Mindenképpen írd meg, mi a helyzet Veletek, ha megtörtént a kivizsgálás!
Jobbulást kívánok!!
Nem lehet, hogy a tudtod nélkül eszeget valami gyógyszert otthon? AMi neki cukorkának vagy színes bogyónak tűnhet.
Nézz körül, akár ez is állhat a háttérben
Nálunk sem volt!
Az első ájulás 1,5 évesen volt, havonta-kéthavonta egyszer-kétszer. Aztán 2 évig semmi, majd tavaly 4,5 évesen NAGY ROHAM-a volt, bepisilés, bekakálás, szájhabzás és rángás nélkül.
Az oviban délutáni alváskor jött egy megfeszülés (kifelé kifli forma, ahogy az óvónők elmondták), majd részleges fél oldali bénulás.
Nekünk az epi alvásmegvonásos EEG-vel lett bizonyított! Utána csináltak Kistarcsán egy MR-t a részleges bénulás miatt, mert ki akarták zárni az agyvérzést. Szerencsére negatív lett a MR.
De ne hagyjátok annyiba! Mi elsőre megyei kórházba kerültünk Gyulára, de ott csak megfigyelték, semmi több. Arra volt jó, hogy össze szedtünk egy hányás-hasmenést. Akkor azt mondták: "vírus okozta agyi ödéma", de nem tudták bizonyítani. Gyógyszert sem kapott rá.
Ezeket azért írom le, mert tanultam a dologból: nem szabad annyiban hagyni, ha úgy látod: valami nincs rendben a gyerekeddel!
Ha a szopómozgás friss tünet és úgy láttad nem játékból vagy direkt csinálja, akkor én nem sokat várnék. A paresztézia (tüskék vagy más nem létező dolgok érzése) is nagyon figyelemfelkeltő tünet.
(Nem akarok távdiagnosztizálni és megijeszteni sem, de bennem az agyhártya- vagy agyvelő gyulladás is felmerülne.)
Milyen vizsgálatai voltak?
Ha mást nem hívd fel a kórházat, annyira még nincs késő, én a helyedben bevinném még akkor is ha fel kell kelteni.
Ijesztő tünetek,de ha már te is azt írod,hogy komoly,akkor valóban az lehet :(((
Vidd orvoshoz és kérlek írj majd,hogy mit mondott,drukkolok,hogy ne legyen semmi komoly baj!!!
A kórházban azt mondták, bizonytalan rosszullét. 3 napig nem evett normálisan (úgy értem levest), most fel van puffadva, gondolom azért fáj a hasa. Meg van fázva, a fejfájást az is okozhatja, engem a "szálka-dolog" idegesít. A szooómozgást most este a mesenézésnél produkálta, előtte nem. Most alszik, nem akarom piszkálni, a reggelt megvárom.
az ájulás 1-2 mp-ig tartott, nem volt sem izomrángás, sem bepisilés, sem szájhabzás, ezért zárták ki az epilepsziát. Aznap elég keveset evett-ivott, nem volt jó a közérzete, talán ezért ájult el.
CT- és EEG-t kérj,d e azonnal!
Nálunk csak ájulás volt, a dokik eltököltek 2 évet, aztán a végén kiderült, a fiam epilepsziás!
Kislányom 3, 5 éves, pár napja elájult, a kórházban nem tudták megmondani, mitől van. Minden lelete normális. Mióta hazajöttünk, fájlalja a fejét, hasát, és folyton önkéntelen szopómozgása van. Nem mer mezítláb menni a lakásban, mert szerinte szálkák vannak a szőnyegen, amik belemennek a talpába. Már az ágyon sem fekszik szívesen, mert ott is szálkák vannak a lepedőn.
Mi lehet az oka?
További ajánlott fórumok:
- Egy óvodai problémától, a fejtetűtől hogyan lehet megszabadulni hatásosan?
- Szexuális probléma lehet?
- Ez lehet pszichológiai probléma? És ha igen, mi a megoldás?
- Neked szokott erőkifejtéseknél szapora szívverésed lenni ami 3-5 percig tart? Ha igen, mit teszel ilyenkor? És mi lehet a probléma?
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?
- Jelenleg lehet menni szakrendelésre neurológiára? (Szeged)