Németországba költözünk tavasszal!! (beszélgetős fórum)
1. Nem németbe megyek.
2. A szomszéd is ismeri a kinti viszonyokat és van, hogyha ápolóként mész egy kórházba, bár oda nyelvismeret kell, az itteni lé 10X-esét keresed meg.
Ha ismerned a kinti viszonyokat, tudhatnad hogy ott is sok ember kuzd megelhetesi problemaval.
Ahogy mar irtam, Nemetorszagban sem kolbaszbol fontak a keritest.
Torvenyben hatarozzak emg, mi a "regionalisan es szakmankent adhato, erkolcsileg nem lealacsonyito" fizetes merteket, de konkret osszeget nem irnak. Nincs olyan, hogy minimalber.
Koltsegek ott is vannak, es Mo-nal sokkal magasabb biztositasi osszegek. Hiaba kerul annyiba az elelmiszer, mit Mo-n, minden mas sokkal tobb.
Nem akarlak visszatartani, csak felejtsd el, hogy kikoltoztok, es beleptek a Kanaanba, mert dologzni ott is kell, nagyon sokat, ha nincs szakmad, vagy nyelvtudasod, vagy tapasztalatod, vagy egyik sem.
Tevedsz. 1500-1600 EUR fizetes ott is keves.
2200-2500 az mar jobb, de ahhoz nagyon jo nyelvtudas es kepzettseg, tapasztalat szukseges.
Értem.
De az ottani viszonylathoz is meglehetősen jó,
nem úgy mint amit itt keresünk meg magunknak.
Örülhetünk ha a számlákra futja, de ha így megy
tovább senki nem marad az országban.
Akárhogy is én 80000 meg 100000-ért nem fogok napi 20 órában dolgozni + ingyen túlórázni. Ha ez az amit a "haza" nyújtani tud elsőként árulom el azt.
Nekem nem az ország és a hungarista felfogás a fontos. Akiket ismerek és kimentek külföldre azoknak biztosítottak ingyen szállást és nem kellett fizetniük semmiért. Csak ott lenni és ápolni az idős embert. Kaját is ingyen kaptak.
Az egy dolog, hogy kint 3x annyit keresel, de nagysagrendileg a fenntartasi koltsegek is joval magasabban.
Nem feltetlenul az elelmiszerekrol, hanem a szolgaltasokrol beszeleke. Biztositasok (nyugdij, munkanelkuli, eu) es mas jellegu szolgaltatasokrol (fodrasz, satobbi)
oké
sok sikert a vizsgához!
-önéletrajz
-szakképzettséget igazoló papír
-erkölcsi is kellett
-útlevél
Szia!
Igen anyum is azt mondta, hogy az ismerősének az ismerőse megkeresi az itteni fizetés 3-4szeresét.
De ő nem otthonban van, hanem kiment egy személyhez és ott kap szállást meg mindent és fél évig van kint. :)
Ápoló, én is az leszek ha elvégzem.
Nyáron lesz a vizsga, nyár végén.
Remélem szépen lehet vele keresni.
A férjem is egészésgügyben van kint.
Idősek otthonában dolgozik.
Nem, még tanfolyamon vagyok.
Aki ezt elvégezte az most külföldön dolgozik.
Gondoltam követem a példáját.