Német cserediáknak mit vigyünk? (tudásbázis kérdés)
Mákolajat az Őrségben is készítenek, emlékeim szerint lehet onnan online rendelni is. Mindenképpen Zala-Vas térség. :D Rendkívül hasznos ajándék.
No ez lehetne a nagyapának például, mert megelőzheti a csontritkulást.
Egy fakanál nem ajándék, ráadásul a higiéniára nagyon odafigyelő németek nemigen használnák, mert ugye porózus anyag.
De ha ezt még "fokozod" giccsmagyar festett dekorációval, akkor az már tényleg vicc akkor is, ha a németek talán hajlanak is a giccsre.
A fakanalak eltérő formáit eredetileg eltérő használatra találták ki. :D Én sem ismerek minden használati trükköt, de tény, hogy itthon más ételhez használom a lapát alakút, mint az oválist. Most éppen lukas nincsen, de az olyat tésztakeveréshez használtam.
Számtalan olyan dolog van, ami SOKKAL JOBB, sokkal delikátabb a pirospaprika, zsíros téliszalámi, tokajiaszú hármasnál, amit utoljára a hetvenes években hittek a magyarság esszenciájának.
A kézműves dolgok a megfelelő irányvonal, de nem ebben a bokacsattogtató, magyarosch értelemben, hogy matyófakanál és egyéb baromságok.
Létezik olyan magyar csokoládé, ami világdíjas.
Léteznek világszinten aranyérmes borok.
A dél-dunántúli diótermékek.
A pannonhalmi apátsági levendula-termékek (szappantól az olajig, kispárnától az illatosítóig).
A göcsei tökmagolaj.
A noszvaji vagy tarpai szilvalekvár, a meggylekvár, birsalmasajt.
Az Unikum ostobaság, minden közepes áruházláncban kapható, valószínűleg ott is, ahol az illető lakik.
A zalai mákolaj.
én nem tudom, mibööl gondolod, de én kifejezetten eszem a fakanalat, még a reklám célból készülteket is. ha nekem hoznál, nem nézném a ló fogát:) De csakis a lapított "szögletest" kissé lekerekítve lukkal, vagy anélkül és a luknélküli kicsi ovális fejüüt.
(aztán ha nem tetszik a nööcinek, a férje majd jól elkoppintja a becses hátsóján)
Van valami háttérjelentése a fakanálnak?
a méz jól hangzik...
paprikára még nem kaptunk választ
Papa még kérdéses,a pezsgőt nem merem bevállalni,busszal mennek
Tény, hogy náluk a lekvár nem ilyen, sőt a házi szilvalekvárhoz foghatót itthon sem ismerek. :D
Hátha megkóstolnák.
Szilvalekvár saját főzés cukormentes van..de nem annyira zselés mint a bolti.Tudom ez a jobb,de a gyáriakhoz szokott embernek furcsa.Megkérdeztük,szeretik-e a lekvárt so so választ kaptunk
A kislány vitt paprikát haza, megkérdezem,tetszik-e
Én csokit nem vinnék Németországba. Elborítja őket a sokkalta jobb minőségű csoki.
A házi szilvalekvár jó ötlet, általában szeretik a szilvát, csak el kell mondani, hogy az igazi magyar lekvár cukor nélkül készül.
Nagypapi annyira nem lehet még idős, elég nehéz ügy.
Lehetne könyvet vinni esetleg a magyar várakról, olyasmi létezik német nyelven is.
nem szeretik a paprikát, paprikás-savas cuccokat (magyar szalámi), a sajátjukba se teszik bele... Tokaji, Szatmári, vagy tarpa-szilvalekvár, Magyar tönköly, ha még eszembe jut, írok.
Minööségi tökmagolaj, pl...
Volt egy hasonló TB-m,de már konkrét dolgokat tudok.
Ő csokit hozott nekem és mamának,apának teát.
3 hét múlva megy a lányom
visz:
a két gyereknek Túró Rudi (küldtem,ízlett)
Apának Unicum
anyának téliszalámi..esetleg valami más,nincs eldöntve
egy nagypapa van még,tényleg valami jelképes dolgot tervezek:nagy tábla csoki?Mamának jó,de férfinek?
Segítséget kérek..
További ajánlott fórumok:
- Babanézőbe megyünk, milyen ajándékot vigyünk a mamának és a babának?
- 3 külföldi 20-25 éves lánynak milyen (lehetőleg magyaros) ajándékot vigyünk?
- 16 éves német cserediáknak (lány) mit vinnél?
- Tudtok olyan oldalt, ahol családok keresnek saját gyermekük mellé cserediákot nyelvtanulás céljából?
- Van aki idén cserediákként utazik Spanyolországba?
- Bevállaltam egy külföldi cserediákot, amivel rendesen...