Nem tudom, miért sanyargatják magukat klíma nélkül az... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Inkább befelé a rossz. 36 fokból bemenni a 25 fokos lakás, tuti megfázás;)
Mi sosem hűtjük le a lakást, csak úgy kapcsoljuk be, ha bent vagyunk, hogy fokozatosan hozzá szokjunk...
apszolút
nincs is ilyen magyar szó:-DDD
Én már csak tudom, mert 1978 óta nem élek Magyartországon.
Szuper!
"és apszolút nem nagy kiadás havonta a fogyasztása"
Ilyet azért ne írj!
A klíma sokat fogyaszt mindenképp. A hűtés nem olyan sokat, mint a fűtés, de az is elég sok.
4 klímánk van. Télen fűtésre használjuk, nyáron hűtésre. Télen, mind a 4 megy éjjel nappal, nyáron, csak egy-egy igény szerint.
Télen, mondhatom azt, hogy 25.000Ft/hó, nyáron kb. 10 ezerrel dobja meg a villanyszámlánkat, de inkább 15 ezerrel.
Tehát, nem olcsó.
Persze, ha csak ritkán kapcsoljuk be, vagy inkább sosem, akkor nagyon keveset fogyaszt, egyébként sokat.
Ja, H tarifával, biztos nincs annyi a fogyasztás, de simával igen.
2 éve klímázunk,split klímánk van tehát hűt-fűt.
A lehető legjobb döntésünk volt!
Ha tudtuk volna hogy ilyen jó,és apszolút nem nagy kiadás havonta a fogyasztása már évekkel ezelőtt beköttettük volna.Persze a karbantartásra évi 2x költünk mikor tisztíttatjuk,de ez a 2x 10.000 Ft megér annyit hogy nem penészes koszos levegőt kell beszívnunk belőle.Amúgy a mostani klímákat saját magad is tudod sterilizálni,fertőtleníteni a beépített programmal.Én mivel 3 műszakban dolgozok és nappal is kell aludnom már nincs az hogy arra kelek hogy a 30 fokos lakásban csurom vizesre izzadok.Nálunk állandó 25 fokon megy ilyenkor a klíma,és bizony ez a pár fok is nagyon sokat jelent!
Én csak ajánlani tudom mindenkinek!
Én az ablakhoz közel álltam az autómmal, járatom a motort és persze a klimát, lakás és autó ablaka összenyitva
Szomszéd meg valamiért morog
A mai modern klímák már egyáltalán nem hangosak.
A karbantartása ugyanúgy költséggel jár, mint egyéb háztartási eszközöké (pl. cirkó)
Hangos? Hol? Költségek? Ugyan...
Enyém halk és a karbantartási összeget ki lehet bírni. Inkább savanyú a szőlő kategória ez.😆
1. Nem mindenki engedheti meg magának.
2. Van, ahol a hálózat nem bírja (pl. nálam)
3. Van aki nem igényli (pl. én)
Mondjuk nem is nyögök, hogy melegem van. Amúgy a klíma rettenetesen hangos, egészségtelen és a megfelelő karbantartása is rendszeres költségekkel jár.
Biztosan.
(Azonban van ennél rosszabb is.)
További ajánlott fórumok:
- Tehet ilyet bank, hogy a szerződésben kötött futamidőt meg hosszabítják 2 évvel az adós tudomása nélkül? Nem fix a hiteltörlesztő.
- Létezik fogyókúra sanyargatás nélkül, van megoldás azoknak, akik nem szeretik a zöldségeket?
- Hogyan tudom érvényesíteni az akaratomat hiszti és kiborulás nélkül?
- Nem tudom mi a bajom, ok nélkül sírok, hamar megsértődök. Szerintetek kéne pszichológus?
- Kaptam egy mosógépet használati utasítás nélkül. Hol tudom beszerezni?
- A nővérem lányai hozzám vannak állandó lakcímre bejelentve. Ki tudom őket jelenteni az ő jelenlétük nélkül?