Nem tudok sütni, valahogy nincs hozzá érzékem. Sajnos! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ezzel a keksszel kezdheted. Nagyon egyszerű és finom, alig kell bele valami.Ráadásul tej- és tojásmentesen étkező vendégeknek is jó)
30 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg tejmentes margarin
egy csipet só
Először összedolgozod lisztet,cukrot, sót. Utána hozzáadod a margarint és összegyúrod vele. Lisztezett deszkán nem túl vékonyra kinyújtod ,és sütiszaggatóval formákat szúrsz ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, és 180 fokosra melegített sütőben 25 percig sütöd.
Manapság már nem is érzék kell hozzá, hanem youtube csatorna. Recepteknél megadják a pontos adagot, mutatja lépésről lépésre mit csinál és magyaráz. Elronthatatlan.
Ha félsz hogy rossz receptet adnak meg, nézd meg a kommenteket is mielőtt belefogsz.
Nem kell mindent megsütni. Számtalan sütés nélküli édességet is lehet találni és kitalálni is. Én is ezt szeretem inkább mert egyszerűbb és egészségesebb mint a hőkezelt cukros-lisztes katyvasz.
Recept kell,aztán kicsiben ,egyszerűen elkezdeni.
Ha van/ lenne kedved.
Lényeg, hogy kedved van-e! Ha van, akkor hajrá! Egy idő után menni fog. És nem szégyen elrontani.
Ha nincs kedved hozzá, akkor viszont ne gyötörd magad vele. Nem kell mindenkinek mindenhez értenie. Igaz, hogy a házi süti az igazi, de van, amikor többet ér a lelked nyugalma, és most már nagyon finom sütiket lehet kapni boltban, cukrászdában.
További ajánlott fórumok:
- Milyen fogyókúrát ajánlotok? Sajnos semmi rendszert nem tudok az étkezéseimbe vinni a munkám miatt
- Kisfiam 3 és fél éves és nagyon nehezen beszél és dadog kihez kellene vinnem a gyereket? Vagy tudok neki valahogy segíteni?
- Segítsetek, van egy német feladat amit valahogy nem tudok értelmezni, aki tud az segítsen. Tehát: sechzehn durch vier + fünf = ...
- Nem tudok kepet feltolteni ide, mert tul nagyot csinal a kameram, letudom valahogy kicsinyiteni?
- Naplót és nem megjelentetett cikket tudok valahogy törölni?
- Egy fényképet vissza tudok állítani valahogy az eredeti tulajdonságaira, ha összekutyultam?