Nem találok nevet leendő gyermekemnek. Ti hogy találtatok rá a „nyertes” névre? (tudásbázis)
Jaj egyáltalán nem bántó, aranyos vagy. :-)
Örülök, hogy őszintén megírtátok a véleményeiteket.
Ezek szerint az ősi magyar nevek is csúnyák??? Azok is régiesek.
És különben is! Ezt lehet úgy írni, hogy nekem nem tetszik vagy én nem adnám a lányomnak, de így, hogy csúnya??? Ez elég bántó, de remélem, a leendő Édesanya nem foglalkozik Vele.
A legszebb név a LUJZA !!!!!!!!!!!!!!
Én fiam Ákos, mert február utolsó napjaiban levő névnapot kerestem a szül. napomhoz ( II. 29 )
Választék volt : Mátyás, Elemér, Albin, Bátor, Román.
Passzol is vezetéknévünkhöz.
Nálunk 2 fiú van. A mint Attila,Á mint Ádám, azután majd B mint Borbála,és így tovább:))
(nem ám,nem tervezünk többet,de így alakultak a nevek:)
nekem az elsőnél azt mondták fiú.na jól van,legyen Bence.
aztán álmodtam,hogy Brigitta lesz.
mikor megszültem,lány lett,nem gondolkodtam:)Brigitta lett.
a kicsinél(tudtuk kislány) fura nevek jöttek elő,anyós mondta,ne baromkodjunk,miért nem lesz Zsófia.És Zsófia lett:)
a lujza csunya:/olyan regies...
de a tobbi tetszik:)
Mikor terhes lettem jött a név vele együtt,pedig nem tudtam,h kislány v fiú,éreztem:) Lili
Nagyon Lili akart lenni:)
A Lujza nagyon jó! :)
Az Eliza is viszonylag ritkább, ami nagy előny.
Kérdés, mikor születik, hogy lehetőség szerint ne legyen túl közel a névnapja a szülinapjához.
Viszont a két fiúnév rettentő gyakori, de ha ez nem szempont, akkor lehet úgy választani a kettő közül, hogy az egyik magyar név a másik nem.
Nyugodtabb vagy, amióta "van neve" a bébinek? :)
Nálunk én ötleteltem állandóan, a férjem pedig tűrt :) Néha feljajdult, hogy na ez tuti nem....
Fiú névben hamar egyetértés volt, Ignác lett volna ha fiú, na erre a család hördült fel... :)
Lánynévben nem találtunk semmi közöset, én egészen az utolsó időkig abban éltem, hogy Cecília lesz. Amikor kiderült hogy megszületett a kislányom akit örökbe fogadhatunk, a férjem csak annyit mondott, legyen Luca :) Telitalálat volt, gondolkozás nélkül belementem, éreztem én is hogy illik rá... Az eredeti nevét meghagytuk második névnek.
Elsődleges szempont volt, lehetőleg ne legyen becézhető, különösen ne "ka, ke" toldalékkal. És magyar nevet sem szerettem volna - bár a lányomnál apukája kívánságára becsusszant a Réka ;) Az is szempont volt, hogy két nevük legyen, hogy választhassanak, melyiket szeretnék majd viselni és mivel eléggé kacifántos a családnevük, lehetőleg egyszerű, rövid nevek legyenek. Én Camille-t vagy Sandrine-t szerettem volna de annyira illik erre a kis boszorkára a neve, hogy el sem tudnék már mást képzelni.
Szerintem ne hallgassatok senkire, az legyen a neve, ami nektek, a szüleinek tetszik :)
Az első gyermekem az akkori legjobb barátnőm nevét kapta elsőnek, a másodikat sorsoltuk azokból, amik a férjemnek tetszettek, így lett Zsófia Nóra. Ha fiú lett volna Olivér egy régi szerelemről és Levente második névnek a férjem legjobb barátjáról. Így nem is volt kérdés a név, mikor kiderült, a második gyermekünk fiú lesz.
Aztán hamar rájöttünk, hogy mindkét gyereknél belenyúltunk a leggyakoribb nevekbe, így a harmadiknak jó ritka és ami fontos, hogy magyar nevet adtunk. Így lett Villő. Ez tündért jelent, a második nevével együtt lett egy tündér-Virágunk, de sokkal inkább ördög lánya. :D
És mivel a vezetéknevünk is v-vel kezdődik, így Ő lett az internet-gyerekünk. :DDD
Most is magyar nevet választottunk, ez nagyon fontos a férjemnek, Bulcsú Árpád lesz a nem sokára születendő kisfiunk.
De nálunk már a nagyobbak is "beleszóltak" a névadásba.
Sokféleképpen lehet választani, nekünk pl. fontos volt az is, hogy ne legyen túl közel a név- és szülinapja.
Sok sikert kívánok, és írd meg légyszíves, ha sikerült választani, hogy mit találtál. :)
Mekkora humorzsákok vannak ezen a fórumon, te jó ég...
Kedves fórumindító, gondolom van még időtök a baba születéséig, szóval nyugi.
Nézegesd a neten az utónév gyűjteményeket, írd ki, melyek azok, amik tetszenek és a pároddal közösen megegyeztek majd a végső megoldásban.
Hidd el, ha már megvan a neve és már terhesen nevén nevezed őt, annyira megszokod és megszereted majd, hogy természetessé válik az egész.
A régi, szép magyar nevek a nyerők számomra!- János, István, Ferenc, József, Katlin, Mária, Emma,
Margit, Anna,(Annamária), Erzsébet stb.(Ezek klasszikus nevek!Van formájuk és jelntésük, vannak ilyen nevű példaképeink is.)
Itt próbálkozhatsz:
bocsi, el volt mentve, de most a névkalkulátor része nem működik:
Nekem még nincs gyerkőc, de például azért is vagyok jobb helyzetben, mert nővérem (már van egy kisfia) olyan nevet nem szeretne az övéinek adni, ami már van a családban. Mivel féltesóm, ezért a másik ágról neki már van olyan, ami nekem tetszik, meg szerencsére nem egyezik az ízlés.
Én a Péter nevet adnám a fiamnak, a lánykának Esztert, Laurát, esetleg Boglárka. De inkább az előbbiek.
Naaaa...
:-)