Nem szivesen adom az anyós/após kezébe a 10 hónapos fiamat. Ez normális? (beszélgetés)
Teljesen egyetértek ezzel...
Egyébként a dolog kétélű nagyon. Ők ilyenek, felnevelték neked a férjedet, a gyereked apját. A másik unoka után fizetik a gyerektartást (így ezek szerint legalább két gyereket felneveltek épségben), tehát nem lehetnek olyan szörnyű népek. És hát falusiak.... Ott nőttek fel, ott nevelték a gyerekeiket.
Valljuk be, mi városiak néha lebunkózzuk (sőt parasztozzuk) a falusiakat.
Tisztázni kell dolgokat, mit lehet és mit nem, de ha lehetőséget sem kapnak, akkor mi lesz később? A gyerek nem fog kötődni hozzájuk, nem lesz közös élmény, pedig hidd el, az élet hozhat még olyan helyzetet, hogy rájuk szorulsz, akár az idejükre, a pénzükre (ne hozzon, de hozhat).
Veszélyes helyzetbe nem szabad hozni a gyereket, ez tény, de (és ez a többi hozzászóláshoz is tartozik) - ha valakinek nem mutatjuk meg, hogy a gyerek fejét tartani kell, akkor nem fogja tudni
- ha a saját anyánkra sem bízzuk a gyereket (ovónőre meg pláne nem), akkor mi lesz, ha táborba, koleszba megy? stb..
Lehet, hogy ez így durván és nyersen hangzik, talán még szívtelennek (és rossz anyának) is tűnök, de gondoljatok bele a másik oldalról, vagy gondoljatok arra, hogy ti is lesztek anyósok és a fiatok felesége nem fogja odaadni az unokát juszt se....
milyen viszonyban vagytok amúgy a nagyszülőkkel? szerintem e legegyenesebb út az őszinteség, és a legegyszerűbb is. egyszerűen mond meg nekik, hogy ezek és ezek a szabályok(pl egy gyereknek nem tesz jót a disznóol, kézmosás stb stb) és ha nem tartják be, akkor nem kell unokázni..vagy jöjjenek ők hozátok, de ott is vannak dolgok, amiket be kell tartani.
nálunk anyósom a baba 3 hónapos korában megkérdezte mikor adok már neki "rendes" kaját, mert az ő idejében a kisfia már evett normális ételt is, nemcsak anyatejet. erre leszedtem a netről pár cikket(én hiába papoltam volna a mai tudományról, én is tápszeren nőttem fel), hogy ha van anyatej bőven elég az a gyereknek 6hós koráig...na egyből leállt, mert látta tényleg fejlődik a gyerek. És sorolhatnám mennyi mindenben meggyőztem. kb fél év alatt már simán rábíztam a gyereket, mert tudtam nem fog nekem keresztbetenni és tényleg nagyon rendes anyós lett! (sajnos váratlanul meghalt, amit totál őszintén sajnálok, viszont ha az elején nem vagyok vele őszinte, hogy ez az én gyerekem, és én szeretném kialakítani a dolgokat nála, akkor tuti a fejemre nőtt volna, és osztotta volna az észt, már bocsánat. Az elején kell erősnek lenni!)
És még sokan, akik csak beletörődve hallgatnak és nézik mi mindennek teszik ki a gyereküket(legyen most bárkiről szó), csak mert nem mernek szólni, nehogy harag legyen.
A gyerek mindenek és mindenki előtt!
Hasonló okból kifolyólag nálunk sem sokat dajkál anyós. Nem adok neki lehetőséget sem.
Ha lesz időm, írok egy privit, itt nem akarok részleteket írni...
Az okés, hogy ismerkedni kell az állatokkal, de nem a disznókkal kell kezdeni és főleg nem 8 hónaposan!!!
Én sem szívesen adnám így a kezükbe a gyereket, az tuti!!! Nemhogy otthagyni...
szerintem joggal félted, mi vidékiek vagyunk, számomra is fontos, hogy megszeresse az állatokat.
de: a kutyakennelbe nem mehet, hiába van feltakarítva én nem tartom higénikusnak, és a tyúkokat is csak a kerítésen keresztül nézheti
Teljesen igazad van!!
Én biztos nem hagynám ott Nekik, sőt lehet a kezébe sem adnám szívesen, ahogy Te is írtad. Mármint annak, aki iszik.
Ok, ha ott vagy Te is, nyilván nem tilthatod meg, hogy megfogja, de a Pároddal beszéltél már erről?
Ő mit mondott?
További ajánlott fórumok:
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Lakberendező vagyok. Szívesen válaszolok bármilyen, a témával kapcsolatos kérdésre
- Mi az az egy szó, amit szívesen hallanál? (csak nők!*)