Nem szeretem, ha magyar oldalon, idegen nyelven íródott a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Írod ezt mint Magic.
Amúgy mire a sok nagybetű?
Hűűű, ekkora Magyarkodást is régen olvastam.:P
Nem haragudj, elfogadom, hogy neked ez a preferenciád, tiszteletben tartom, de magas labda volt a hozzászólásod.:D
Kirekesztőnek érezlek másokkal szemben.
Mert ki neked a magyar?
Több embert is ismerek aki nem Magyarországon született, nincs magyar állampolgársága de beszéli a családja otthoni közege miatt a magyar nyelvet is.
Ők ide nem írhatnak?
Egy chat-oldal a világ sokszínűsége pont a szereplői miatt.
Engem az idegen eredetű rövidítések egy magyar szövegben jobban zavarnak.
Pl: “ngl” = not gonna lie (“ngl nincs kedvem találkozni veled”. )
Hát erre mondják, hogy személyes probléma.
Számomra minden általam értett nyelven íródott szöveg eredetiként a legszebb. Biztos sokan vannak még így ezzel, és saját tetszésüknek megfelelően alakítják az adatlapjukat.
Én mondjuk azért választanék magyar szöveget, vagy írnám mellé a magyar megfelelőjét, mert a profilom nem csak nekem szól, hanem azoknak is, akik ránéznek. Nem sok értelmét látnám rajta egy olyan idézetnek, amit esetleg csak én értek.
Sokan vagyunk úgy, hogy a mindennapokban más nyelveket is beszélünk.
Soha nem gondoltam, hogy ez valakit is zavarhat egy chat oldalon...
Amennyiben, ott van magyarul is, az teljesen tökéletes.
Azt sem szeretem, ha mástól vesznek át idézeteket, és sajátjukként próbálják "eladni". Sokkal szimpatikusabb, ha megjelölik kitől származik.
Nekem itt a hoxán van a profilomban egy norvég regényből egy idézet, norvégul, de alatta rögtön alatta ott a fordítás. Azért került be norvégul, mert úgy olvastam először. Rögtön megfogott, az az egy mondat annyira rólam szól. Szóval nekem ezért került ide, mint mottó.
Semmi nagyképűség nincs bennem.:) Egyszerűen tetszett.
"Szerintem ezzel most valakit itt cikizel. Hogy is szokták itt mondani. ha bárkit bármi is zavar? "Minek nézed, ha nem tetszik, olvass valami mást, ami magyarul van... " 😂"
Miért cikiznék bárkit is? Ez egy önálló véleményem.
Egyszerűen logikátlannak tartom. Pl. felmegyek egy francia oldalra beszélgetni, kicsit furcsa lenne, ha magyarul mutatkoznék be.
Olyan ez számomra, mint amikor kimegy egy celeb mondjuk az USA-ba egy hónapra, és amikor visszajön nem beszélni magyar, keresi a szavakat.
Szerintem ezzel most valakit itt cikizel. Hogy is szokták itt mondani. ha bárkit bármi is zavar? "Minek nézed, ha nem tetszik, olvass valami mást, ami magyarul van... " 😂
Illik, nem illik??? Szabad bármit írni egy internetes bemutatkozásban, még hottentotta nyelven is, ha valaki úgy tudja magát kifejezni önmagáról a legjobban. Kik vagyunk, hogy mások önkifejezési módjait bárhogy megszabjuk?
Az étterem más eset, saját országodban megillet, hogy egy hazai étteremről a saját nyelveden is megkapd az információt, még online is.