Nem sok ez egy kicsit? (beszélgetés)
A tízórait, uzsit már nyugodtan kiválthatod. A lányaim ebbben a korban joghurtot, túrókrémet is ettek a gyümölcspürék mellett, illetve a csokiréteget leszedtük a túró rudiról, azt is nagyon szerették.
Fél éves koruktól kaptak tyúkhúslevest szétnyomkodott krumplival, répával. 7-8 hónapos korban már nagyon puhára főzött szétnyomkodott levestésztát is ettek (imádták). Utána jöhet a főzelék, életkornak megfelelően. Lassan próbálkozhatsz tejjel készült krumplipürével is (pici, nem zsíros pörköltszafttal összekeverve.
Eszik mindent, csak ha olyanja van, akkor keveset. De nem nyavalygok, végülis Nekem ő így a legszebb. :-)
Mi az, hogy erősebb tápszer?
nyugi, ezek itt bélpoklos babák :)
ha lassan is, de szépen fejlődik, boldog, kiegyensúlyozott baba és nem éhezik, akkor biztos minden rendben vele
érdemes erősebb tápszerre váltani, vagy ahogy a többiek is írták, több vegyes kaját adni neki
A tiéd meg lassan már mindent ehet :)
Kiválthatod már ilyenkor az egyik étkezést teljesen, általában az ebéddel kezdik.:)
Adj neki több főzit, esetleg husit bele, és fokozatosan csökkentsd le a tápszer adagot. Kb. egy hét legyen, azért ne túl gyorsan. Ha simán megy, akkor egy hónap múlva jöhet a következő.:))
A 7 kiló pont jó egy 6 hónapos csecsemőnek, teljesen átlagos baba. Az étkezésüket nem lehet összehasonlítani, mert ki-ki babája máshogy hasznosítja a táplálékot.
Szia!
Szerintem sem eszik túl sokat, inkább a tápszer helyett amikor kap főzit, adhatnál mást. Gyümit, kekszet, vagy bébijoghurtot, ilyesmit. Esetleg több főzit. A barátnőm kisfia most fél éves és majdnem 9 kiló, úgyhogy nem is kövér, ne aggódj, hagy egyen:)
Örülj neki, később még visszasírod!:)
3 kg-val született 35.hétre.
Most vettem csirkehusos zöldségeket, gyümölcsöket, eddig nem mertem megkóstoltatni vele. :-P
Szia! :-)
Fél éves korban nekünk már 2 étkezés volt kiváltva, Anna szintén tápszeres. Szép mennyiségeket eszik a pépből, de szerintem utána már nem kellene tápszert adni, inkább több pépet. A gyümibe lehet tenni kekszet, a főzelékbe husit, attól táplálóbb.
Egyébként szerintem nem olyan sok ez, illetve addig örülj amíg eszik, én rengeteget kínlódok a Lányommal. Annyi a súlya, mint a Te Lányodnak, de 11 hónapos! Nem tudom mennyiven született, de félévesen nem sok a 7 kiló szerintem.
Úristen...az nem semmi, jó nagy baba. :-D
Szerintem se tudja túlenni magát, csak csodálkozom rajta h ennyi belefér, a tokája meg csak nő és nő. :-D
szerintem nem sok. tulenni nem fogja magat, ha ehes akkor pedig szol.
az en fiam is 6 honapos es szinte ugyanezt eszi. (nalunk kimarad a tizorai) igaz, hogy O haromszor kap cicit, egyszer tapszer es este kap tapszeres papit.
4.500 grammal szuletett. most tobb, mint 10 kilo es mar az egy eves ruhakat hordja. :)
szerintem nem kell aggodnod!
Kislányom fél éves, és ezeket eszi:
7-8h - 200 ml tápszer
10-11h - 180 ml tápszer
13-14h - ~170 ml zöldségpép + 140 ml tápszer
17-18h - ~170 ml gyümölcspép + 140 ml tápszer
20-21h - 200 ml tápszer
7060 gramm a kisasszony, Én kicsit sokallom, de ha egyszer kéri, hát nem tudok mit csinálni.
Szerintetek is sok vagy csak Nekem furcsa, hogy ennyit eszik?
Másik kérdés: mikor/mekkora mennyiségtől lehet kiváltani az ebédi tápszert csak főzelékre?
További ajánlott fórumok:
- Szólánc - Keresztnevekből egy kicsit nehezítve (a-ra nem végződhet)
- Beszélgessünk kicsit!
- Mosoly Café - gyere pihenj meg kicsit :)
- Terhességmegszakítás - kicsit másként
- Fiatal anyukák, akiknek van kedve egy kicsit kimozdulni a pici nélkül......
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?