Nem régen karambolóztunk és a kárfelmérő gazdasági totálkárt állapított meg. Mikor fizet a biztosító? (tudásbázis)
Nem,nem igy volt.
az új(abb autó vásárlásakori,(okmányirodai költségeket)
külön sorban szerepelt,mint üzembe helyezési
költség térítés.
a benyújtott számlák(csekkek) alapján lett
térítve.(okmányok dijai,és a köbcenti szerinti
költségek.
De,csak azt a kategoríát fizetik,ami totálkáros lett./személyautó-hasonló kategoria,/
(sokkal)nagyobb teljesítményt ,csak a volt autó átirási költségei összegéi számitják be.
Az lehet, hogy kiharcoltál (csak mondok egy számot)30 000-el többet és ebből megvolt az átíratás költsége. Ezt nem vitatom.
De kimondottan az átírási költség címen nem fizet, akármilyen a konkurencia harc.
Nekem csak a kifejezéssel lett gondom. D
Nálunk pl a Generáli fizette az átirást...
igaz nem akarták,nem is nagyon vallják be ,de jár a kártérítés.
most itt a más által okozott kárról beszélünk ugye.
Vagyoni kárként számolják ,
mert neked a baleset elöti pillanatban lévő vagyoni helyzetedet kell helyre állítani törvény szerint.
Az, hogy a laptopot, egyebet amit addig nem akartak, kifizették, sőt az összeg emelése is.
Én konkrétan az új autó átírásának anyagi részére kérdeztem rá.:))
Generali, ezt értem. D
Én tapostam már ki belőlük... sőt fizették a balesetben összetört telefont és laptopot is. A biztosító neve G-vel kezdődik és oroszlános... mondjuk a "német-verziója" térített, de a gazdasági totálkárra kezdetben felajánlott összeget, kis ésszel, rámenősséggel néhány hét alatt megduplázták.
Az egész kárrendezés 5 hétnél nem tartott tovább, úgy hogy nemzetközi volt az ügy, rendőrségi eljárás is volt mindez a nyári szabadságolások időszakán. Ahogy már írtam rámenősség kérdése
kaptok egy összeget,és plusz tiétek a roncs is.
a roncsot Ti is eladhatjátok,de az is lehetséges
hogy egy másik műhely megtudja javítani a kártérítési összegből.Iyenkor van mód a bontóból származó alkatrészek beépítésére is,valamint egyes utángyártot alkatrészek beépítésére.
Azon kell gondolkodni,hogy hány éves autóról van szó.mennyi a felajánlott kártérités,mennyi a roncs érték.hogy érdemes -e rákölteni az összeget a javításra,vagy inkább eladni a roncsot,és venni
egy másik autót.
Ha viszont vesztek egy másik autót,akkor a biztósító fizeti az átirás teljes költségét az új autóra.
A gazdasági totálkár, hogy nem érdemes javítani, a javítás költségét nem fizetik.
Felajánlanak egy összeget, és ha elfogadod, akkor 8-10 napon belül fizet.
Mit mond a biztosito??
Honapok kerdese.
További ajánlott fórumok:
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Ma mérték a 6, 5 éves kisfiam iskolaérettségét, ahol 90-es IQ-t állapítottak meg! Szerintetek ez jó érték? Csak 1 feladatban hibázott!
- A családban úton van egy baba, akiről az 5. hónapban állapították meg, hogy vízfejű
- Nővérem kislánya 2 éves múlt és most állapították meg hogy a jobb veséjén tágulat van. Mire számíthat most a szülő?
- Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell?