Nem olyan régen kaptunk japánból egy "green tea CASTELLA"-t. Nincs hozzá semmilyen leírás és nem tudom elkészíteni. Tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Hű, ez nagyon érdekes, csak hát nem tudom elkészítjük e....
Én azt hittem tea.
Itt van egy recept is,most találtam.A fordítása kissé nehézkes.
Hozzávalók:
5 nagy tojás
150 g kristálycukor
200 g minden célra alkalmas liszt
1/2 evőkanál. zöld tea por
100 ml-es teljes tej, szobahőmérsékleten
4 evőkanál méz
3 evőkanál repceolaj
Módszer:
1. Grease a tér serpenyőben sütés spray. Vágja ki a pergamenre a méret a serpenyőben az alján a serpenyőben, és helyezzük a serpenyőbe, permetezze a sütés szórással is. Melegítsük elő a sütőt 350 fokú F, és tegyük a rack közepén a sütő.
2. Mix tojás és cukor egy stand-ban keverőben körülbelül 5 percig, vagy amíg tészta képez szalag amikor a huzal ostor fel van emelve, a szín nem lehet világos sárga.
3. Keverjük össze a lisztet és a zöld tea por. A mixer futó közepes sebességű, öntsük a liszt keveréket a tészta lassan. Ezután adjuk hozzá a tejet, keverjük jól. Majd adjuk hozzá a mézet, és keverjük ismét jól. Végül adjuk hozzá az olajat, és ellenőrizze, hogy be van építve a tésztát alaposan.
4. Öntsük a tésztát az előkészített serpenyőbe. Tegyük a sütőbe, és süssük 10 percig 350 fokú F. követően, alacsonyabb a hőmérséklet 325 fok F és süssük 35 percig, vagy amíg a sütemény teszter jön ki tiszta.
5. Távolítsuk el a serpenyőben, amint kész. Helyezzük a hűtés rack és amikor ez nem túl forró kezelni (még meleg), pakolás műanyag borítót, és tedd a hűtőbe legalább néhány órát. Majd vegye ki és hagyja szobahőmérsékleten egy éjszakán át csomagolva. Hagyd a következő napon.
Akkor lehet ilyen lesz : [link]
ezt csak meg kell enni,pár szeletke süti van benne.
ha a port kaptátok volna ,akkor azt el kellett volna még készíteni.
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Mi az, amit soha senkinek, semmilyen körülmények között sem mondanál el?
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Mi a véleményetek a szénhidrátmentes diétáról?Nincs semmilyen veszélye?