Nem megfelelő dioptria felírása esetén mit tehetek? (tudásbázis)
Inkább várj, de ne változtass magadtól a dioptrián! Ha mellélősz, annak pl durva fejfájás is lehet a következménye.
Menj el másik dokihoz, 25 éve van szemüvegem (kontaklencsém) és soha nem volt egyforma a 2 lencse, mert a 2 szemem sem egyformán rossz.
A két lencsének nem kell egyformának lennie,mert a szemeid sem egyformán rosszak:))
Ne változtass magadtól,inkább menj el másik orvoshoz is.Nekem minidg azt modta az orvos,h egy picivel a "legjobb"dioptria alatt ad,nem kell túlságosan kiszolgálni a szemet.Dolgozzon egy kicsit!!!Az olvasásnál meg sosem volt cél,h a legutolsó sort is lássam.
Sztem keves az az ember, akinek egyforman "rossz" a szeme. Pont azert vizsgalja szemesz, mert ez a szakmaja,ugyhogy ha ezt a dioptriat irta fel, nem veletlen:)
Esetleg nezesd meg egy masik szakemberrel, anelkul, hogy mondanal barmit is es akkor kiderul...
Sziasztok! Felírt a doki szemüveget, -3 dioptriát a másik szememre meg -1,5 dioptria.
A -3-al a legalsó apró számokat is elolvastam, de kérdem én, miért kell ilyen erős szemüveget hordanom, a táblát elolvasom a suliban kisebb dioptriával is. Ez 125-150%-os korrigálás. Mi van akkor hogy ha a szemüveg megrendeléskor gyengébbet kérek, mondjuk -2,25-öst? Ráadásul az is zavar hogy nem egyforma a két lencse, nem fogok különbözően látni?
További ajánlott fórumok:
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?
- Szerintetek megfelelő viselkedés ez egy 14 éves fiúnak?
- Mit tehetek, ha nem megfelelően viselkednek velem a kollégáim?