Nem kötelező védőoltás - memingocuccus- neisvac-c. Szerintetek? (beszélgetős fórum)
Köszönöm szépen!
Hát nekünk még azt nem is említették, biztos később lesz. Annak van valamilyen mellékhatása? Úgy emlékszem, hogy majd másfél éves korban lesz a következő kötelező oltás. Addig nincs semmilyen. A későbbieket nem tudom.
Elég rettenetes betegség, ha valamelyik kisgyerek elkapja.
Charlotte élete c. ismeretterjesztő filmet megnézve (utólag) nagyon örültem, hogy oltattunk.
Az oltásnak egyébként semmi tünete nem volt utána.
Szia!
Nekünk is javasolta a védőnő és a doktornő is.Beadattuk,5 és 7 hósan,majd másfél-2 évesen kell ismétlő 1.Baráti körünkben is többen beadatták.
Sziasztok!
Lassan egy éves lesz a kisfiam. A védőnőm javasolt egy nem kötelező oltást, hogy érdemes beadatni. Ha most adatom be egy évesen, akkor egyet kell. Utána 4-5 évente érdemes megismételni. Az a neve, hogy memingococcus-veis vac c. Remélem jól írtam le a nevét. Az mondta, hogy ez agyhártya gyulladás ellen jó. Egy korábbiban már benne volt ez a védőoltás, csak a betegségnek nem erre a típusára. Szerintetek érdemes beadatni? Vagy ezzel az erővel minden ellen be lehetne oltatni? Döntenem kellene lassan, és nem tudom, hogy mitévő legyek. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Heni
További ajánlott fórumok:
- A pneumococcus elleni védőoltás beadatásáról: igen v. nem?
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- Van olyan orvos aki nem adja be a védőoltást?
- Mely nem kötelező védőoltásokat érdemes beadatni gyermekünknek?
- A két hónapos kötelező védőoltás kiválthat gyulladásos reakciót egy csecsemőnél?