Mely nem kötelező védőoltásokat érdemes beadatni gyermekünknek? (tudásbázis)
A poli-B B vitaminkomplex, ami vízben oldódó B vitaminokattartalmaz.
Ezeknek sajátos illatot kölcsnöz a bőrnek, és állítólag elűzi az élősködőket. Ahhoz, hogy hatásos legyen egész nyáron szedni kéne.
A kutyám kap hasonló vitaminkészítményt, mégis este a sétáltatás után 3-4 kullancsot távolítunk el a bőréből. Szerintem a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni védőoltás sokkal hatásosabb. Inkább 3 tűszúrás és tudod, hogy nem lesz halálos beteg, mintsem megfertőződik.
Hogyan tudnál a szemébe nézni és elmondani neki, " kicsim ne haragudj" amikor már haldoklik és tudod, hogy elkerülhető lett volna ?
Én nem értem meg a sok szülőt...amikor mi voltunk gyerekek a szüleink örvendtek, ha beolthattak, hogy ne legyünk betegek, főleg ne súlyos betegek. Mára a védőoltások sokkal tisztábbak és hatásosabbak, sokkal kevesebb rizikóval. Annyi a különbség, hogy akkoriban nem volt "INTERNET" ahol boldog- boldogtalan osztja az észt és riogatja a tanácstalan laikust.
A bárányhimlő elleni védőoltás leghatásosabb akkor , ha a gyermekünket közösségbe vitel előtt oltjuk be, de ebbe az időbe bele kell számolni a védettséget kialakító időt is ami akár 3 hét is lehet.
Boti most beteg (és remélem nem rotával-hasmenés, kicsi láz), Rotát nem kapta meg. És nem az ára miatt. Hanem mert a dokinőnk szerint nem nyújt 100%-os védelmet.
Az első barihimlő elleni oltást már megkapta. Utánna néztem ha kettőt kap akkor az egész életére védettséget jelent. És én is olvastam, sőőőt a védőnőm is mondta hogy egyre több gyerek sznved a szövődményektől. Nem akarom minden betegségtől megvédeni, jobb az immunrendszerénenk ha minél több betegségen átesik most gyerekkorba, de azért olyan betegségeken amiknek rossz következményei lehetnek, inkább ne.
Barihimlő elleni folyamatban van, szeptemberbe kapja a második adagot.
Kullancs ellenit fog kapni.
Influenza ellenit NEM.
Bocsi hosszú lettem. :)
Mi beoltattuk bárányhimlő ellen és nem bántam meg.Ez egy nagyon kellemetlen betegség, főleg egy kisgyerek számára. Ha már van rá lehetőség akkor miért ne éljünk vele!
Egyébként külföldön több helyen is a kötelező oltások közé tartozik.
Szegény csemetéd!
A hintőpor nem segíti elő a felülfertőződést. Ez inkább az ecsetelőkre igaz, amiket régen használtak, és egyesek sajnos ma is. A hintőpor szárítja a kiütéseket. Az Aloé First viszont szerintem is nagyon jó. A fiamnak az ekcémájára is nagyon hatásos volt.
Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, de az aloe verás spriccni, a F*rst, nagyon jó a kiütéses gyerekbetegségk viszketése ellen. Megakadályozzuk vele a felülfertőződést is, amit pl. a hintőpor nagyban elősegít.
Jó éjt mindenkinek!
A bárányhimlős védőoltást én is beadattam. Azóta kétszer!!! volt bárányhimlős a lányom :((
Ajánlott-nemajánlott, ha rajtam múlna nem nagyon oltatnám be.
A kullancsenkephalitis elleni háromalkalmas oltás után másfél évig volt folyamatos mandulagyulladása, amire semmi nem használt, mire egy alternatív klinikán rájöttek, hogy ez tulajdonképp allergiás reakció. Így nem csoda, ha nem használt a mandulygyulladás elleni kezelés.
Nekem azt mondták, hogy attól még megbetegedhet, de nem lesz olyan súlyos lefolyású, és nem lesz annyi kiütés.
Nekem már ez is elég! Én voltam bárányhimlős, mikor icsi voltam kb 4-5 éves. Pontosan emlékszem, hogy milyen rossza a sok viszkető hólyag. kenhettek rám akár mit, vakaróztam, ordítottam két hétig. A hegek azóta is megvannak...
Én úgy tudom, B vitaminokat tartalmaz és ezeket nem bírják a rovarok. A nővérem egészségügyis és nekem Ő ajánlotta ezt, a saját gyerekét pl. mindig ezzel "tömi" erdei kirándulás vagy tábor előtt és még sohasem volt benne kullancs. De kérdezz meg egy dokit vagy patikust, az a legbiztosabb.
A bárányhimlő elleniről nekem sok jót eddig nem mondtak, a számomra legnagyobb furcsaság, hogy jelenleg azt sem tudják, mennyi időre ad védettséget (kb. 10) és az ismerőseink között a beoltott gyerekek általában megkapták a vírust - 2-3 évvel az oltás beadása után. Én még gondolkodom a dolgon, de nem hiszem, hogy beadatom a lányomnak, Ő eddig a nem kötelezők közül egyedül vírusos agyhártyagyulladás ellen lett beoltva.
Én úgy tervezem, hogy bárányhímlő ellenit és kulancsosat adatok be a kölyöknek, bár ez a polyb megütötte a szemem. Esetelg valamivel több infó? (mi ez valami vitamin?)
Ha lányom lenne biztos beoltanám méhnyakrák ellenivel is. Kerül amibe kerül!
Kullancs ellen nagyon egyszerű, nyáron polyB-t szedetsz a gyerekkel (bocs, fogalmam sincs, hogyan kell leírni), azt nem bírják sem a kullancsok, sem a szúnyogok, egyik sem megy még csak a gyerkőc közelébe sem (elvileg).
Vírusos agyhártyagyulladás ellen szoktak oltani, az egy 2 injekciós cuccos, mostanában talán 6e körül van - darabja.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Érdemes beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást?
- Nem kötelező védőoltás - memingocuccus- neisvac-c. Szerintetek?
- A két hónapos kötelező védőoltás kiválthat gyulladásos reakciót egy csecsemőnél?
- Mikor és milyen védőoltásokat kell beadatni gyerekünknek?
- Mikortól lehet beadatni az influenza elleni védőoltást?