Nem hormonális fogamzásgátló-ti mit ismertek? (beszélgetés)
Jó megoldás még a hideg víz is.
Nem előtte, nem utána, hanem helyette :)
Bocsi. Ez csak egy vicc volt.
A spirálról én sem hallottam túl jókat, az mellett lett terhes az egyik ismerősöm.
És tényleg még van a pesszárium is. Igaz, hogy azt neked kell feltenni. Ha nem tudod, hogyan kell, a doki megmutatja. Mondjuk én nem próbáltam, nem tudom, hogy milyen.
Szia
Nemtudom aktuális-e még.
Én a spirált egy gyilkosnak láttam. Olyan undorítóan néz ki, hogy nálam ki is lökődött.
A Pharmatex viszont bevált. Az aplikátoros megoldás melett döntöttünk.
De nagyon tudom ajánlani a Dr Ceizel által javasol hüvelyváladék megfigyelést is. Amióta tudom miről van szó sokkal kevesebbet költünk védekezésre.
Én meg azt mondom neked, hogy a spirállal vigyázz!! Minden spirál úgy működik, hogy steril gyulladást hoz létre a méhedben, és nem biztos hogy késöbb, ha gyereket akarnál szülni, simán teherbe tudsz majd esni.
Én biztos nem rakatnám fel ha neked vagyok.(sőt, lelkiismeretes nőgyógyász nem is ajánlja!!!)
A gumióvszer lenne a legelfogadhatóbb, vagy az,( ha pontos a ciklusod ), hogy méred az alaphődet és kihagyod a fogamzásra alkalmas napokat. Erre sokan azt mondják hogy nem biztos, pedig ha betartjátok a szabályt, akkor az, és természetes is.
valamikor pesszárium is létezett
van az még?
Ezek a kupok (pl. Patentex) inkabb kiegeszito vedekezesre jok tudtommal, nem 100%-osak. Becsuszhat egy nem kivant terhesseg toluk (bar itt mar olvastam, hogy tobben hasznaljak).
Spirallal kapcsolatban is vannak itt, akiknek jo tapasztalataik vannak. Esetleg nezz szet a forumok kozott, van par, ami ezzel a temaval foglalkozik.
További ajánlott fórumok:
- Magas prolaktin szint lehet hormonális fogamzásgátlótól?
- Mennyire biztonságosak a nem hormonális fogamzásgátlók? Értem ez alatt a kúpokat, krémeket stb. Mik a tapasztalatok?
- Normális az hogy a hormonális fogamzásgátlás megszüntetése után nem jön meg már egy hónapja a bajom?
- Alternatív fogamzásgátlási módszerek, akár a szoptatás, fogyókúra alatt, vagy csak azért mert nem akarok hormonális tablettákat..
- Vérnyomáscsökkentőt kell szednem, de lehet-e mellette hormonális fogamzásgátló tablettát szedni, ha igen, melyiket?
- Létezik, hogy a fogamzásgátó miatt olyan hormonális folyamatok indulnak be, amitől kisebb lesz a mell?