Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak? (tudásbázis kérdés)
Szia Kingi!
Szerintem se kell aggódnod! El kell fogadnod, hogy a lányod ilyen tipusú!
Egyébként nem értem, hogy a doki miért csóválta a fejét! 5 hónap alatt majdnem 3 kg-ot hízott! Az jónak számít!
Aggódni akkor kell, ha huzamosabb ideig stagnál a fejlődése, vagy esetleg visszaesik, de ez nálatok biztos nem így van!
És bizony eljön az az idő, hogy m.ég annyit se fog hízni, mint amennyit eddig, ugyanis egyre többet fog mozogni a pici!
Próbálj meg megnyugodni! Etesd úgy, ahogy eddig, és csak annyit, amennyit elfogad. Erőszakkal úgysem tudod rávenni, hogy többet egyen! Nagyon jól tudja, hogy mennyire van szüksége!
Szia!
Nem kötelező duplázni a súlyt, főleg, hogy a babád nagy súllyal született:) Ha havonta fél kiló gyarapodással számolunk, akkor a gyerkőc simán jó súlyban van, hiszen többet is hízott kicsivel az 5 hónap alatt.
Nekem is vannak gondjaim ilyen téren... :( 5 hónapos múlt és 4160gremmal született, tápszeres meg kap más hamit is.. jelenleg 6950 gramm... nem akar hízni, volt olyan hét,hogy nem is hízott, elég sok...alsó 2 foga kint van 4,5 hónaposan jött ki, most a felső 2 jön. A doki azt monda, hetente 100 grammot kellene hízni, van, hogy el sem érjünk... csinos,jókedvű, nem vékony, de félek a dokihoz visszamenni, mert nem hízik :( mit tesz vele? Vizsgálgatja, szúrogatja, hogy mi a gond?
Van valami ötlet? Elvileg fél éves korra meg kell duplázni a súlyát...
Akkor most pihi!!!Mi is így kezdtük, először csak gyümit kapott, aztán szép lassan megszokja a pépeset is!!!Idő kell nekik, amíg átállnak a folyékonyról a pépesre!Még Nóra sem mindig eszik úgy ahogy kell!!Meg kell tanulniuk, hogy mi az az evés, hogy ki kell nyitni, hogy nem nyeljük le rögtön mint a tápit, vagy a tejcsit!!!
Fog az menni, csak adj magatoknak időt!!!
Na hogy haladtok az evéssel???!!!!
Nórán egyenlőre átment ez a "szájat összeszorítom, nem kérem", legalábbis tegnap szépen megette a finomfőziét!!!
Halihó!!!
Most mi is ezzel köszködünk Katicám!!!
Nem tudom mi lehet a levegőben, de az Istennek sem akar Nóra kanalasat enni!!!
A főziből nekem is eszik 3-4 kanállal aztán "szájzár" és a világ összes kincséért sem nyitná ki!!
Ha jön a tápisüveg csak úgy kapkod utána!!!!Jaa és a kanalasok közül egyedül a tejpépnek nyit!!!
Kész őrület, de ez van!!!Egyenlőre mi abbahagytuk, most pihentetem a dolgot, de hétfőtől újra próbálkozunk!!!Remélem sikerrel!!!
Az jól hangzik, én is kipróbálom majd!!!
Nekem is 9 kilótól lenne megszabadulnom, bár a tornával hadilábon állok!!!Elég lusti vagyok, pedig a párom az első gyerkőc után meglepett egy lépcsőzőgéppel is, annyit nyígtam neki!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Lázas a 6 hónapos gyermekem, nurofen kúpot adtam neki, de nem viszi le rendesen a lázát, mit csináljak?