Nem akar enni... (beszélgetés)
hát remélem nem lesz gond és újra eszik majd normálisan.
köszönöm h.írtatok.
Ő kétféleképpen szopja az újját:)ha éhes szopja,ha az ínye fáj akkor rágcsálja.
Ha viszket vagy fáj az ínye,akkor is az ujját szopja.Sok gyereknél van ilyen időszak.Ne izgulj,nincs semmi baja.
Hát ezaz!a kisfiam is csak szopizott,most 1,5hónapja kezdtük a kajcsikat eszegetni eleinte nem is ette de utána szívesen evett mindent.a cicit nem fogadja el csak éjszaka ha felébred.
bébikajából van h.megeszik 190-150grammot de a védőnő szerint az nagyon kevés!?de van mint ma is csak 100gmot evett.
Adj neki vitamint ha gondolod attól megnől az étvágya,de ne erőltess rá semmit.
14 hóig nekem jóformán csak szopizott,rá is b@sztam rendesen mert nem hajlandó sok mindent elfogadni...sok sikert!Nem egyszerű!
Hát ha pár kanál már lecsúszik, akkor nincs gond:)) Akkor tényleg lehet, hogy az étvágya... próbáld úgy adni a hamit, hogy a kanál ne érjen nagyon az ínyéhez... ha úgy sem kel neki, akkor lehet, hogy a meleg a gond tényleg:)
Hamarosan megint enni fogja amiket korábban.
A tápszert, folyadékot issza, akkor nem baj. Nekünk is volt ilyen.
A műanyag ugyanúgy kellemetlen lehet, ha érzékeny az ínye.:) Hisz az is keményebb... A hőségben meg inni inni inni... nekünk legalábbis azt akar. Ha éhes lesz, akkor úgyis észreveszed. Az ujj szopizásról meg annyit, hogy nekünk unalmában is szokta, meg ha valamire nagyon koncentrál:)
Ő is ette a húsikat fözelékeket ezért vagyok elszomorodva h.most nem akar semmit megenni.ha eszik csak pár kanállal:(
A súlya nem csökkent.Igen most fogzik is.De nem fémkanállal etettem,a műanyag is kellemetlen lehet?
az igaz hogy nagy volt a hőség,de attól még ennie kell valamit nem?
meg folyamatosan szopja az újját ezt akkor csinálja ha éhes...
Egyébként 8 hónaposan nekünk már kapott húsos pépeket is (pl. húslevesből a répát, krumplit, egy kicsi sovány husit lepürésítve), joghurtokat (lehet kifejezetten babának valót), krémtúrót, gyümölcsöket... nyugodtan lehet korához illően újítani. Ha pedig csak 1 fogacskája is van, akkor a babapiskótát imádják elrágcsálni:)
Nekünk is volt ilyen időszak, egy kis ideig nem baj, ha így van. Ha nincs láza, nem beteg.
Néha kínálgasd meg egyébbel, vissza fog térni a régi ételekhez!
Jöhet a foga is és kellemetlen neki a kanál...
Ha a tápszert eszi és a súlya nem csökkent,-nincs gond szerintem.
Én ugyan anyuka nem vagyok, de az unokaöcsim is hasonlóan csinált. Most ugyan 10 hónapos, de egy időben a tápszert nem fogadta el, aztán meg semmi mást, csak azt... meg volt olyan is, mint neked, hogy semmit az ég világon. Nekünk azt mondta a doki, hogy ez a legegyszerűbb: nem éhes. Vagy a nagy melegben nincs étvágya, vagy előfordulhat, hogy jön a fogacskája... szerintem ne aggódj. Próbáld mindig kínálni azért neki az ételt, hátha fogja magát, és kell neki:)
Jó lenne.. de baromi nagy volt van a hőség. gondolj bele neked van kedved enni?
Segítsetek Kedves Anyukák!
8 hónapos kisfiam pár napja/1hete nem akar semmit megenni csak a tápszert fogadja el.Ette szépen a fözelékeket,gyümölcsöt tejpépet.Most meg nem fogad el semmit:(eröltetni nem akarom.Ilyen idős korban már fontos hogy mást is egyen ugye?
További ajánlott fórumok: