Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nehézségek fórum

Nehézségek (beszélgetés)

12. secret8 (válaszként erre: 1. - Rothistvan)
2021. febr. 5. 14:42
Nem lehet eldönteni. Ki mit szeret, nyugalmat, vagy adrenalinlöketet. Mindenki azt az életet próbálja élni, ami leginkább hozzá passzol. Nem biztos, hogy maradéktalanul sikerül, de próbálkozunk.
11. l.luiselotte (válaszként erre: 1. - Rothistvan)
2021. febr. 5. 13:46

1. A változatos , de kiszámítható élet jobb, minden életkorban, nincs rosszabb fárasztóbb unalmasabb az ingerszegénynél, ez jelentkezhet a tanult szakma gyakorlása alatt is.

2. Én kicsit irigylem a vallásos embereket, amikor ateista fejjel felmérem, hogy nincs remény, nincs tovább, ők még mindig hisznek, pl abban hogy meghalt szeretteikkel még találkoznak.

Szóval még az ember tud mozogni, jobb a változatos kalandos élet.

2021. febr. 5. 13:16

A boldog élt a legjobb! :)

Kár, hogy ilyen opció nem volt.

9. Amaunet (válaszként erre: 1. - Rothistvan)
2021. febr. 5. 13:04

Nincs olyan, hogy melyik jobb, mert amiket itt szembeállítottál nem léteznek külön, önmagukban.

Egy ember élete során, különböző életszakaszokban mindegyik előfordulhat.

És még csak nem is korfüggő. Egy idős is élhet kalandos életet. Kinek, mi a kaland?

Vagy egy fiatal is élhet nyugodt, megtervezett életet, ha nem keresi a kihívásokat. Tanul egy szakmát és jól elvan vele.

8. Lávli* (válaszként erre: 1. - Rothistvan)
2021. febr. 5. 12:52

A nyugodt, kiegyensúlyozott élet is helyenként keserű és tragikus, vannak dolgok, amikre nincs ráhatásunk.

A vallás se úgy működik, hogy vki egyszercsak eldönti, hogy mostantól így vagy úgy lesz.

Neveltetés, környezeti hatások, elhivatottság kérdése a vallás. Se jobb, se rosszabb ember nem leszel se általa, se nélküle. Nem ezen fog múlni.

7. vigyefene (válaszként erre: 5. - Rothistvan)
2021. febr. 5. 12:52

Az enyém is.

5-éves koromban kezdtem dolgozni.

18-éves koromban született az első lányom.

26-éves koromban disszidáltam.

Talán mostanra elég ennyi.

6. vigyefene (válaszként erre: 4. - Fülemüledal)
2021. febr. 5. 12:49

Azt hiszem erre rámondhatjuk h kivétel nélkül mindenki megvan győződve a saját igazáról, mert az az egyik legfontosabb önérdeke.

Példát lehet felhozni bármire.

5. Rothistvan (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
2021. febr. 5. 12:48

Az én életem rengeteg fordulatott vett. Sokmindent átéltem, nem bánom. De ha bánnám sem lenne másképpen a múltam.

Múltkor gondoltam bele, hogy mennyivel tágabb tapasztalatot engedélyezett nekem az élet mint általában az embereknek...

4. fülemüledal (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
2021. febr. 5. 12:46
Sosem fecséreltem egyetlen percet sem arra, hogy vallásost meggyőzzek a saját nézeteimről. Vallásosak viszont többször is fecsérelték már az én perceimet fordított esetben, míg meg nem állítottam őket. És nem csak a becsengető jehovákról beszélek, hanem katolikusokról is.
2021. febr. 5. 12:45

1. A tragédiákról szívesen lemondok, akkor is, ha így a kalandokról is le kell.

2. Ateistának jobb lenni, nem félünk senki furcsa megmutatkozású haragjától, a dolgok okát sem keressük egy természetfelettiben.

2. vigyefene (válaszként erre: 1. - Rothistvan)
2021. febr. 5. 12:42

1,Fiatalon a kalandos, klasszikusan a kiegyensúlyozott.

2, A vallásosak nyugodtabb életet élnek, az ateisták sok időt pocsékolnak meggyőzni másokat a saját igazukról. Én pedig agnosztikus vagyok.

2021. febr. 5. 12:36

Melyik élet a jobb?

A nyugodt, kiegyensúlyozott, vagy a kalandos viszont helyenként keserű akár tragikus.

Minek jobb lenni?

Vallásosnak vagy ateistának?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook