Napi két órás kardióedzés és 1000 kalória bevitelével mennyit lehet fogyni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Ez egy nagyon sokrétű dolog amit a kérdés rejt!
A fogyás rengeteg mindentől függ!
Elméletileg ahhoz hogy valaki pl.fél kg-ot fogyjon,3500Kcal-t kell elégetni-e a szervezetének.
De ebbe a számba beletartozik az életműködésekhez szükséges energiaégetés,a sport,lemenni a boltba,szeretkezés,minden...
Namost...az hogy mennyi kcalra van minimum szüksége a szervezetednek,az függ a pillanatnyi súlyodtól is(minél nehezebb vagy ,annál több energiát éget el a szervezeted egy bizonyos feladattól).Nőknél kb 1500-1800kcal-ig.
A sportolás befejezte után a szervezet még sok kcal-t éget,amiről mi nem is tudunk pár órán át,és alvás közben is.
Én most kezdtem el egy kúrát,bár ez sokaknak nem teljesíthető,mivel sok szabadidővel rendelkezek.
Áttértem a paleolit táplálkozásra (Szendi Gábor:Paleolit táplálkozás -> nagyon jó könyv mindenkinek ajánlom!)
ami sovány húsokat,zöldségeket,gyümölcsöket és sajtot tartalmaz,kombinálva az 1500kcal számlálós diétával.
Átlagban olyan 1300kcal-okat viszek be reggel 8-délután 4-ig.(NEM VAGY ÉHES ÉS BIROD MELLETTE A SPORTOT IS.)
Mellette napi 2 órát futás-gyors séta kombó (intervál kardió edzés futópadon)és 1 órát ducitréningelek.
Kb ez a tempó mellett tud a testem heti 1,5-2 kg-okat fogyni->persze ez nem minden héten mérhető:van amikor heti 0,5kg utána meg 2,5kg ->itt nem szabad mindig ezt nézni elég havonta mérekezni.Nem szabad kétségbeesni ha nem mozdul már első nap a mérleg sehová :)
Türelmesen kell csinálni és nem kell félni,hogy nem fog lemenni.
Gondolj bele...20 évig ráért valaki növesztgetni a hátsóját...az nem hiszem hogy 2hónap alatt lelehet dolgozni...
Ez csak akkor ér valamit,ha türelmes,lelkiismeretes,és szigorú vagy magaddal.
2 hét után amikor már egy kicsit látszik az átalakulás ne az legyen az első gondolatod...na akkor milyen sütivel ajándékozzam meg magam ezért a hatalmas teljesítményemért??? :)
Itt be kell látni,ha valaki tartós eredményt akar,akkor személelváltás,életmódváltás,mozgás kell.
Ha ezt nem látod be és egyből akarod az eredményt,nem akarsz semmin változtatni és a sportot is csak addig tervezed,amég a "kúra" tart,akkor bele se fogj!
Sajnos tv nézés előtt,csokit majszolva nincs az a szer,amitől fogynál....és nem is lesz!
Ez szerintem egy nagyon jó dolog...ha nem "szenvedsz" meg érte nem lesz eredmény...és azért ne feledjük nem kell ezt életed végéig így csinálni...ha már megvan a cél utána már sokkal könnyebb szinten tartani!
Én egy hónapja kezdtem 99kg-ról 170Cm magas vagyok.
Most járok 92,7kg-nál és 65-70kg-ig meg sem álok! :)
A kitartó,kemény munka mindig kifizetődik,és biztos vagyok benne,hogy legkésőbb nyár végére el is fogom érni a célomat!
Szép napot mindenkinek!
Örülök, hogy jó volt :)
Nem járok, itthon tornázok. Nemsoká neki is látok.
hát még nem tudok rendszeresen járni a melóm miatt.
ma egymás után vtam 2x...a mai tök jó volt már - nagyon élveztem!!
én másfél órát szoktam bent lenni. és fokozatosan felvenni a terhelést - mindig kicsit többet és többet ill mindig kicsit nehezítek rajta már....
majd ha látok már magamon vmit akkor biztos magabiztosabb leszek.
de a mai nap nagyon jó volt
Te jársz vhová terembe?!
Mikor összetört a kocsink, napi 6-8 km-t gyalogoltam. Lement 2 kiló 4 hét alatt :)
/Lehet, hogy kevésnek tűnik, de akkor még nem szedtem gyógyszert pm. alulműködésre, egészséges embernél csak jobb eredmény lehet/
Szia, Judit,
a rendszeresség a legfontosabb, majd' minden nap, és hogy alkalmanként elég ideig tartson, legalább 45 percig.
Ennyit szerintem senki nem tud edzésre szánni, de pl. ahová csak lehet, gyalogolj! A melóhelyre, a boltba stb.
Amúgy meg, ha elkezdesz "átalakulni", az edzéseket is élvezni fogod, és semmi pénzért ki nem hagynád :)
Sok sikert!
sziasztok. bár kicsit régebbi ez a téma - de hátha vki még hozzá fog szólni és tanácsot ad.
én júniusban kezdtem el kardiózni.akkor azt mondták jó vna heti 3x menni. de én a meló mellett ezt nem tudom betartani.
a heti két alkalmat is alig alig....
az edzés gyakorlatok: 20perc bicikli,20 perc séta futópadon, utána tviszt, majd hasprés majd 20prec bicikli megint.
pulzusmérőt tesz rám az edző és rám néz sűrűn.
azt mondta hozzá kell szoknom a terheléshez mert nem vmi jó az állóképességem. igaza van ezt tudom és érzem is néha.
ja, és persze 8-10kg szedtem fel az utóbbi 2 évben és ezt is le kéne majd dolgoznom.
azt mondta még, h lassan kell hozzászokni a dolgokhoz és fokozatosan hozzá tesz majd gyakorlatokat stb...
ezzel akkor rendben van szerintetek?
de napra pontosan nem tudok járni edzésekre.
meg mindig ideges vok mert mielőtt mennem kell mert a felszedett kilók miatt gátlásos lettem, szégyenlem magam......
Ha teljes erőbedobással végzed a 40-50 perces tornát,és előtte persze bemelegítés,utána nyújtás akkor biztosan sikerül fogyni,ilyen kalória bevitel mellett.:)
De két órás edzés az ilyen tempó mellett sok.Én általában két dvd-nyi anyagot tornázom,ami 80-90 perc kb. De kész vagyok.Igaz abban van erősítés is a leírtakon kívül./Capoeira aerobik/__de tuti bevált.
Rengeteg izmot? Ja, 1000 kcalból :DDD
A fiúk az edzőtermekben meg mind buták, azért tömik a több ezer kalóriát, mert nem tudják, hogy a rengeteg izomhoz elég 1000 is!
:)))))
Hát tagnap nem is ment,de ma mennie kell!:)
Sziasztok!
Szerintem meg épp forditva van :)
A két óra torna nem sok, ha viszel be elég kalóriát :)
Lehet igazad van!attól is függ,hogy mennyit dolgozik,hány éves,stb!
De én alapjártaton nem eszek többet 1500kcal-nál.És ekkor nem fogyókúrázom!
Szia Virág!
Azért ebbe ne legyél biztos...
Az az 1000kcal NAGYON KEVÉS!
az 1000 kalóriával nincs nagy gond szerintem,de a napi 2 órás edzés már megkérdőjelezhető!
Napi 40 perc kardio edzés elég a fogyáshoz!
Szerintem ezt nem szabad csinálni!
Ennyi energiabevitellel alapban rosszul lennél, hátha még hozzá 2 órát mozognál is...!
Nem tudnád csinálni!
:-)))
Köszönöm!
Megértelek.
A világ legcsodálatosabb dolga ha valakinek egészséges kisbabája születik :) akkor meg mit számit az a pár kiló fölösleg??
Szerintem az normális.
Persze, mostmár csak rajtad múlik.. KITARTÁS :)
Hát, sajnos veszélyeztetett kismama voltam, engedélyezett mozgás: 0.
Egy kis mozgás azért segít(hetett volna) a hormonok/genetika ellen tenni :-)) Mert hiába nem ettem észnélkül, akkor is szépen rámült. :-))
De akkor nem is érdekelt a mérleg! Sokkal fontosabb "dolgom" volt, mint hogy a plusz kilókkal foglalkozzak :-))
De most, hogy itt a nyár, és én inkább egy hegyhez hasonlítok, mint a másfél évvel ezelőtti önmagamhoz.... Most már foglalkoztat a súlyom, illetve plusz súlyom. :-))
Szóval csajok kitartást és sok sikert!
Egyébként szerintem a terhesség alatti hizás egészen más tészta...Hormonális változások és a gének is befolyásolhatják.
Normális, hogy nem terhelhetted magad, amikor állapotos voltál.
Egyébként ez tényleg KAMIKAZE :DDD
Nem semmi...Főleg a kitartásod.
Köszi :) én csak az edzéstervet tartom be,a diétát azt nem. Energiára van szükségem, mert még tanulok.
Az edzéseket is csak addig csinálom ilyen intenzitással, ameddig jól esik.
gyorsabb séta nekem 5-6 km/h
aztán bemelegités, hasizom, comb, váll, tricepsz...de egymást követő napokon más izomcsoportok. 3x ismétléssel. 5 perc lépcsőzés, 5 perc ekliptikus tréner.
Aztán bicikli 120-130-as pulzussal.
Nyújtás.
És van egy masszirozó gép is,ami ellazitja az izmokat.
És hidd el anyagilakban szinte minimális a különbség a mindennapos és a heti 3 alkalom között.
Egyébként nagyon örülök a válaszodnak, minden tanács jól jön :)
Nekem az edzőm javasolta, hogy a héten minnél többször menjek. Nálam ez változó 4-6 alkalom, mikor hogy van időm.
Szerintem ha ritkábban járnék, akkor keményebbek lennének az edzések, jobban megdolgoztatna. De igy mnost jó..marad időm mindenre :) és jobban is érzem magam, hogy sportolhatok.
Azért, mert elmegyek 1.5-2 órát edzeni, még nem vagyok megszállott, hogy nem maradjon időm semmire :DD
Legalább 10-15 kg-ot szeretnék fogyni.
További ajánlott fórumok:
- Kalória számolással fogyni
- Minimális kalóriákkal - aki így szeretne fogyni gyorsan! :)
- 1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek?
- Koplalással le lehet tartósan fogyni, ha sosem vagyok úgy alapból éhes, és szenvedés nélkül tudok 400-500 kalóriát tartani?
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória számolással fogyni?